Insatalacja do haka Outback

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Szantymen
0 gwiazdek
Auto: OUTBACK 3.0
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Insatalacja do haka Outback

Post 18 sie 2009, o 12:08

Witam
Mam pytanko zanabyłem hak do mojego autka. Jest dokładna instrukcja montażu jednak nie ma nic na temat podłączenia instalacji elektrycznej gniazda. Może ktoś ma jakiś schemacik.

Szantymen
0 gwiazdek

Re: Insatalacja do haka Outback

Post 19 sie 2009, o 00:12

Hak założyłem wszystko ok.

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 19 sie 2009, o 09:52

/literowka w tytule/

gdzie zakladales, jaki i za ile?

Szantymen
0 gwiazdek

Post 28 sie 2009, o 22:56

Hak kupiłem z hurtowni lub importera nie jestem pewien, ogólnie najtaniej, firmowy Thule.
Sprzedawca zastrzegł sobie że może nie pasować do wersji USA jednak w ciągu 10 dni przyjmie zwrot.
Pojechałem do firmy Nastapol, na montaż mechanik po zdemontowaniu większości auta stwierdził że hak nie pasuje i go nie założy. Trzeba wiercić nowe otwory i kombinować, z jednej strony go rozumiem nie chciał brać ryzyka za ingerencję w konstrukcję auta. Złożył autko do kupy, nie biorąc za usługę ani złotówki i tu się chwali. Obdzwoniłem pół Łodzi i nikt nie chciał się podjąć tej operacji, prócz serwisu na Szczecińskiej za 400-500 zł, termin za dwa tygodnie.. Jednak namówiłem znajomego mechanika i wspólnymi siłami wywierciliśmy cztery otwory , dwa pozostałe pasowały. Po czterech godzinach pracy na kobyłkach zainstalowaliśmy hak. Na podnośniku trwało by to o godzinę krócej.
Zrobiłem przegląd i w tej chwili jestem po 300km z przyczepką o wadze 1200kg, żadnych problemów, wszystko działa.

ODPOWIEDZ