Mocowania przekładni kierowniczej
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Dyzio_d
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru impreza WRX MY '06
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Mocowania przekładni kierowniczej
Zdecydowałem się zakupić sobie w 4 Turbo zestaw "skręcanie 1 dla WRX". W zestawie jest między innymi whitelinowe mocowanie przekładni kierowniczej. No i tak się zapytałem to tu to tam i różne osoby różnie na ten temat się wypowiadają. Proszę was o zdanie na ten temat, to jest czy ma sens zakładanie tego ustrojstwa, czy też nie ma sensu, co to daje i dla czego... I takie tam co komu ślina na język na klawisze.
Nie ma tego złego co by nam nie wyszło 

- Dyzio_d
- 2 gwiazdki
Re: Mocowania przekładni kierowniczej
No niby tak! Jednak u mnie nic nie stuka. Czy to, że nie stuka nie oznacza, że wkrótce zacznie stukać?Godlik pisze:Wczorajszy wątek:
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 08#p130608

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Dyzio_d, dla poprawy prowadzenia ja bym zrobił tak: grubsze stabilizatory (jak masz całe łączniki, to z marszu bym ich nie zmieniał, ja stale jeżdże na seryjnych i się nie rozleciały póki co), anti lift kit i zastąpienie wszystkich gumowych tulei w zawieszeniu poliuretanami (chociaż to przy seryjnym, bardzo miękkim zawiasie, będzie mniej odczuwalne chyba niż przy czymś twardszym).
To tak na pierwszy ogień. W dalszej kolejności to już zawias i potem geometria.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Na pewno stuka, w każdym subaru stukaDyzio_d pisze: No niby tak! Jednak u mnie nic nie stuka

W GTku wymieniłem te mocowania i regulowałem przekładnię. Jest lepiej, ale na większych wybojach przy skręconych kołach lubi sobie stuknąć.
W Legacy na skręconych kołach też postukuje
Te mocowania warto zmienić bo w każdym aucie w zasadzie są zepsute a kosztuje grosze.
- Dyzio_d
- 2 gwiazdki
Zestaw wygląda tak:jarmaj pisze:Dyzio_d, dla poprawy prowadzenia ja bym zrobił tak: grubsze stabilizatory (jak masz całe łączniki, to z marszu bym ich nie zmieniał, ja stale jeżdże na seryjnych i się nie rozleciały póki co), anti lift kit i zastąpienie wszystkich gumowych tulei w zawieszeniu poliuretanami (chociaż to przy seryjnym, bardzo miękkim zawiasie, będzie mniej odczuwalne chyba niż przy czymś twardszym).
http://sklep.4turbo.pl/product-pol-8224 ... T-WRX.html
Czyli to co napisałeś

Azrael Przede wszystkim chciałem się dowiedzieć co to daje (ile kóni)

Dzwoniłem do was i nie ma tylniego stabilizatora. Szkoda bo mam auto na warsztacie. Mają być końcem przszłego tygodnia. Zapomniałem zapytać czy można czegoś nie kupować bo mam już kupioną u was rozpórkę.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
No nie. Nie ma tam ani anti lift kitu ani poliuretanowych tulei do wahaczy.Dyzio_d pisze:Czyli to co napisałeś![]()
- Dyzio_d
- 2 gwiazdki
jarmaj pisze: No nie. Nie ma tam ani anti lift kitu ani poliuretanowych tulei do wahaczy.
O widzisz! To się dokupi. Ten anti lift? To, o co z nim chodzi? Bo tuleje wahaczy to kojarzę

- Dyzio_d
- 2 gwiazdki
Godlik pisze: W Legacy na skręconych kołach też postukuje
no właśnie mi też tłucze, wie ktoś gdzie takie gumki można dostać do legacy my96 ?
marw007, u nas? Więszoc ssaków ma 20mm, GT i podobne mają 22mm mamy jedne i drugie.