Witam wszystkich, od niedawna planuję zakup imprezki, teraz w kraju w którym jestem pokazała się jedna z 2005 roku z przebiegiem 240.000, silnik 1.6. Zastanawiam się ile taki silnik jeszcze pożyje no i czy w ogóle warto kupić takie auto? Poniżej link do ogłoszenia:
http://www.finn.no/finn/car/object?finnkode=20019668
Pozdrawiam
jaka jest żywotność silników
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: jaka jest żywotność silników
Trwałość każdego silnika jest tak bardzo uzależniona od sposobu jego eksploatacji, że nie wyobrażam sobie, aby w ogóle dało się o czymś takim mówić w uogólnieniu.
U jednego użytkownika jakiś silnik przejedzie 250 tyś km, u innego taki sam będzie nadawał się do remontu przy 50 tyś km.
U jednego użytkownika jakiś silnik przejedzie 250 tyś km, u innego taki sam będzie nadawał się do remontu przy 50 tyś km.
fabiow, Impreza GL '97 forumowicza l_ewy niedługo będzie miała 250 000 km (tak na oko gdzieś) i chyba przytaknie, że silnik w tym aucie, to jedna z jego mocniejszych stron.
tutaj w Norwegii ludzie nie kręcą liczników i jak tak patrzę na ogłoszenia to sporo jest Legacy 2.0 z przebiegami nawet blisko 400 tyś. Zastanawiałem się jak to jest z 1.6.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Aaaa, z Norwegii jesteś.
No to co innego, w Skandynawii jeździ się tak niewiarygodnie powoli, że żywotność każdego silnika jest pewnie dłuższa, niż właściciela samochodu.
A tak już na temat. Taka Impreza z silnikiem 1,6 to będzie potworny muł.....
Moim zdaniem silnik nieporozumienie w tym aucie.
Poszukaj 2.0.
No to co innego, w Skandynawii jeździ się tak niewiarygodnie powoli, że żywotność każdego silnika jest pewnie dłuższa, niż właściciela samochodu.

A tak już na temat. Taka Impreza z silnikiem 1,6 to będzie potworny muł.....
Poszukaj 2.0.
zgadza się, powoli jeżdżą, jak do Polski przyjeżdżam to nie mogę się przestawić. a tak w sumie to tutaj nie potrzebuję nic mocnego bo jeździ się tu zgodnie z przepisami, tj. 80 poza miastem :) ale dzięki za opinie.
jeździłem kiedyś mułem, Yaris 1.0 - tico mojej mamy ma większego "kopa" :D
jeździłem kiedyś mułem, Yaris 1.0 - tico mojej mamy ma większego "kopa" :D
Może w warunkach norweskich jest potworem? ;)jarmaj pisze: A tak już na temat. Taka Impreza z silnikiem 1,6 to będzie potworny muł.....
Poszukaj 2.0.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Jak już chcesz kupić to chyba ten jest fajniejszy i nie wiele droższy
http://www.finn.no/finn/car/object?finnkode=19987487

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa