gt szarpie na zimnym silniku

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
kasimen
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: white wrx 2006
Polubił: 0
Polubione posty: 0

gt szarpie na zimnym silniku

Post 28 lis 2009, o 10:45

witam.mam problem z moim gt 94.
gdy powietrze jest wilgotne czesto na deszczu,auto zaczyna szarpac i czasem wogole nie chce jechac
trwa to kilka do kilkanascie sekund,zaczyna sie w monencie gdy wskazowka od temp.lekko drgnie do gory.
co to moze byc???jakies zawilgniete kable?
dodam ze w gt 94 sa 4 cewki bezposrednio na kazdej swiecy.

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Re: gt szarpie na zimnym silniku

Post 28 lis 2009, o 13:55

Te cewki z 94 bardzo często padają, szczególnie pakają osłonki na świecy samej, może tu problem?

kasimen
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: white wrx 2006

Post 1 gru 2009, o 19:25

ok dzieki sprawdze to

dawid51dd
1 gwiazdka

Post 7 gru 2009, o 18:24

Tak mi się ''obiło o oczy '' miałem podobny problem w GTku , Sprawdz cewki jak będą sie rozpadały pod tymi gumkami
to już wiesz co jest grane .Jak jezdzisz na LPG to musisz kupić nowe jak na benzynie to wystarczą jakieś dobre używki
ale też trzeba zerknąć pod te gumy , bo prawda jest taka że 90% tych używek pochodzi max z 1996 roku :) Piszesz że to kilka sek.
z rana to może tylko 1szt zmień sobie świece dla świętego spokoju .U mnie to się jechać autem nie dało ale dzięki forum i 4turbo Kat.
się temat ogarną ale łatwo nie było objaw umykal a na cewki błędu CE nie ma w sensie ze przebicie za to wywala mase innych od strzałów . Pozdrawiam

ODPOWIEDZ