Subaru Outback 2.0D '09, '1o

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
wojtek86
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Subaru Outback 2.0D '09, '1o

Post 2 lut 2010, o 17:46

Jestem tu pierwszy raz więc wszystkich serdecznie witam i pozdrawiam :)
Jestem Wojtek, trafiłem na wasze forum gdyż szukam informacji na temat Subaru Outback 2.0D

- Jakie wady/zalety ma ten samochód
- Jak z jakością wykonania (do jakiej marki niemieckiej można przyrównać :-) )
- Jak sprawuje się 2.0D w tym samochodzie, nie jest za słaby?
- Jak z kulturą pracy?

I wszelkie inne uwagi :)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Subaru Outback 2.0D '09, '1o

Post 2 lut 2010, o 17:49

a propos zadów i waletów to poszukaj wątków o dieslu i sprzęgłach, trochę tego jest do poczytania na początek.
wojtek86 pisze: - Jak z jakością wykonania (do jakiej marki niemieckiej można przyrównać :-) )
NRD już nie ma więc trudno porównać :evilgrin:
a i zapewne na gwarancji więc trzeba ostrożnie ASO wybierać.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 2 lut 2010, o 18:01

Wykonanie - przyrównując do jakiegoś dojczewagena - większość subaraków odstaje jeżeli chodzi o materiały i ergonomię.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 2 lut 2010, o 18:20

michal, co masz do ergonomii w mojej Imprezie? :-p

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 2 lut 2010, o 19:16

citan pisze: michal, co masz do ergonomii w mojej Imprezie?
Ma taką dziwną wajchę i takie napisy D,R,N .....strasznie to przeszkadza w jeździe :mrgreen:

citan
5 gwiazdek

Post 2 lut 2010, o 19:29

Piter 35, i tu mnie masz. ;-( Ale reszta jest ok, naprawdę :idea:

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 2 lut 2010, o 22:34

citan, przejedź się jakimś dojczewagenem i popatrz na szczegóły - ambient lajtingi, chuujnie mujnie i inne ulepszacze życia dla kierownika.

Pomarańczowy Piterze Czydzestypiomty, od aftamatów proszę się odautomacić :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 2 lut 2010, o 23:37

michal pisze: popatrz na szczegóły - ambient lajtingi, chuujnie mujnie i
...fafkulce :P

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 2 lut 2010, o 23:39

Roburze, porównaj uczciwie środek Twej germańskiej szmelcpaki i jakiegoś gietka czy wureiksa - hakenkrojce się bardziej przykładają i w dizajnie i fonkcjonalnosci :P

citan
5 gwiazdek

Post 3 lut 2010, o 00:04

E nie nooooo, widziałem jakiegoś biemdabliu Turring ('94) czy jakoś tak i to nijak nie było podobne do wnętrza GLa ('97), w GLu było cacy, a tam siekierą ciosane i kokpit jak szafa trzydrzwiowa. OK, przyznaję - w nowej imprezie przy wylotach powietrza są srebrne wstawki - wiocha na maksa, ale co - prosto z fabryki taki wyjechał. :-(

Nie, żebym chciał dyskutować o gustach. Ale (pomijając jakość materiałów, bo w GLu było lepiej), to nowej Imprezie nie mam nic do zarzucenia - wygodne fotele, dobrze grające audio (wiem, wiem - ale zapraszam do posłuchania 6 seryjnych głośników, jak dla mnie grają świetnie). Nawet mi się jakieś kółko świeci, co się kluczyk wkłada. Nie wiem po co, bo przecież siedzę prostopadle do kolumny kierownicy i nie go widzę, ale się świeci.

A jeszcze jedno... nie ma ramki i nie uderzam się drzwiami wsiadając - to jest ergonomia! *

* To nie jest śmieszne - zawsze się uderzam jak jest ramka. Szczególnie mocno, jak szyba jest odsunięta. :wall:

;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 3 lut 2010, o 02:00

michal pisze: hakenkrojce się bardziej przykładają i w dizajnie i fonkcjonalnosci :P
akurat w dizajnie i japońce i hakenkrojce brylują :mrgreen:

Wnęrze GTka mi się podoba, podobnie WRXów <08. Jak np. pierwszy raz wsiadłem do Q7 topowej wersji to byłem zawiedziony - spodziewałem się pałacu po zachwytach, a to takie kolejne wnętrze - nie złe, ale nic, żeby się posikać. Za to jak sobie pomyślałem o tych blokadach robionych hamulcami to już wiedziałem co dokładnie myślę o tej szwabskiej motoryzacji :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 3 lut 2010, o 09:10

remek pisze: Jak np. pierwszy raz wsiadłem do Q7 topowej wersji to byłem zawiedziony - spodziewałem się pałacu po zachwytach, a to takie kolejne wnętrze - nie złe, ale nic, żeby się posikać.
No nie? Kicha na resorach z tym sreberkiem wokoł zegarów. W A6 to samo.
Dla przeciwwagi oblukaj se Disco 4 albo Jaga...
Dolce far niente ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lut 2010, o 18:43

michal pisze: Roburze, porównaj uczciwie środek Twej germańskiej szmelcpaki i jakiegoś gietka czy wureiksa - hakenkrojce się bardziej przykładają i w dizajnie i fonkcjonalnosci :P
Ja mam skrócony bolid MW, więc tam troszkę ta ergonomia kuleje -- kieryka na sztywno, gałeczki od świateł pamiętają jeszcze ,,e-czydzieści'', klymaanlage tylko ręczna, ale czarne ,,niebo'' jest, mpasztetowe zydle mają dużo gałeczek i prztyczki do podgrzewania zadu i nawet głośników w środku jest naście (ale nie wiem, jak grają, bo mi słoń -- funf! -- na ucho nadepnął).
citan pisze: E nie nooooo, widziałem jakiegoś biemdabliu Turring ('94) czy jakoś tak i to nijak nie było podobne do wnętrza GLa ('97), w GLu było cacy, a tam siekierą ciosane i kokpit jak szafa trzydrzwiowa.
Hmmm.. GT vs M3 E36

Obrazek
Obrazek

A tu podobne do mojego, z mpasztetem:
Obrazek

Chyba nie będę fanem japońskiego dizajnu ;))

r.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 3 lut 2010, o 18:54

blah, błyszczący plak.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lut 2010, o 19:03

Gdzie, gdzie? W GT-ku? ;))

r.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 3 lut 2010, o 19:50

ky pisze: Chyba nie będę fanem japońskiego dizajnu ;))

dizajn to dizajn, ważna jest jeszcze funkcjonalność. To oczywiście kwestia przyzwyczajenia, ale szukanie włącznika świateł gdzieś na desce rozdzielczej to jakaś porażka jest :razz:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lut 2010, o 19:54

Kup se Opla, czy inne niemieckie dziwo... :giggle:
Dolce far niente ;-)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 199 razy

Post 3 lut 2010, o 19:56

FUX pisze: Kup se Opla
W Oplu szczególnie intuicyjne jest włączanie oświetlenia w kabinie :mrgreen:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lut 2010, o 20:02

Eeeee. Opla mialem w 1997 funkiel nowkę. Juz zapomniałem, gdzie toto było. Jedyne co pamiętam, że prawie nic w tej Vectrze B przez boczne lusterka nie było widać. Mimo podgrzewania... ;-)
Dolce far niente ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lut 2010, o 20:10

Konto usunięte pisze: To oczywiście kwestia przyzwyczajenia, ale szukanie włącznika świateł gdzieś na desce rozdzielczej to jakaś porażka jest :razz:
Pamiętam, jakie było larum, jak Fiat wprowadził te ,,pokrętliwo-wychylno-wciskane'' dźwigienki. Miałem jedno, mam drugie. Do jednego i drugiego można się przyzwyczaić (choć wciąż mam zanikający odruch kręcenia dźwignią ;)). Ale: jak się zamotałem to w kręconych zdarzało mi się przypadkiem włączyć tylne przeciwmgłowe, teraz to jest niemożliwe. :)

Zresztą... W naszych warunkach włączasz światła po uruchomieniu i wyłączasz po zatrzymaniu silnika. A nawet jak zapomnisz wyłączyć, to wieczorem/następnego dnia nie musisz pchać auta, bo zostają tylko pozycyjne/postojowe. Zresztą to mnie w japończykach zawsze denerowało (choć głównie to ten nachalny brzęczyk, który pruł się również przy samych pozycyjnych -- w brawurische drze się kilka sekund, a potem się zamyka).

r.

cerbera
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza wrx, legacy disel, evo X

Post 14 lut 2010, o 23:38

wojtek86 musisz poczytac bo ogolnie OBK w benzynie to auto pancerne :mrgreen: ale z tymi dislami to cos nie poszlo na czesciach. co prawda nie wszystcy narzekaja ale jest problem z kolami dwumasowymi. Reszta super :thumb:
ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru ;-)

cerbera
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza wrx, legacy disel, evo X

Post 13 mar 2010, o 21:33

I jak kolega kupil juz tego obk??? :?:
ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru ;-)

ODPOWIEDZ