Falujace obroty na zimnym

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Iskier
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Type-R, Type RA VI, Type RA III, i niestety EVO 8
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Falujace obroty na zimnym

Post 9 lut 2010, o 00:07

witam,

czy ktos mial przypadek falujacych obrotow pomiedzy 1200-700 gdy jest zimny silnik, jak jest dogrzany jest ok, moze pozatym ze dwa razy mi zgasl na sprzegle.

namiot
2 gwiazdki
Auto: było sti 2002 teraz 2.0R 2008

Re: Falujace obroty na zimnym

Post 9 lut 2010, o 17:34

siemka ja tak miałem gt 97 zwykle dzieje się tak jak odliczysz akumulator i zresetujesz kompa musisz trochę pojeździć aż się komputer nauczy i się uspokoi mam tak zawsze jak resetuje kompa polecam jeszcze przeczyścić zawór przepływu powietrza i przepustnice profilaktycznie raczej ale warto

Iskier
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Type-R, Type RA VI, Type RA III, i niestety EVO 8

Post 11 lut 2010, o 00:15

wlasnei dokladnie w modelu z 97 tak sie dzieje, ale to raczej nei sprawa akumulatora, chociaz byl odlaczany moze masz racje, ale jezdze i jezdze i ciagle tak samo, myslalem o silniczku krokowym... moze ?

namiot
2 gwiazdki
Auto: było sti 2002 teraz 2.0R 2008

Post 3 mar 2010, o 22:34

nie ma silniczka krokowego tylko zawór regulujący przepływ powietrza kolo przepustnicy tam jest membrana wyczyść to możne pomorze umyj i dobrze wydmuchaj odrazu

eljotess
0 gwiazdek
Auto: gt

Post 8 mar 2010, o 15:03

Witam, posiadam gt97 z 18.11.1997rok, mam taki sam przypadek z falujacymi obrotami, czy recepta u. namiot pomogla?? Szukam rowniez informacji na temat swiec zaplonowych do tego modelu, gdzie najtaniej mozna je dostac i jakie tam wystepuja??

ODPOWIEDZ