dodatkowy obrotomierz
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
dodatkowy obrotomierz
witam i o subarka pytam?!? wymieniłem w swoim subarku imprezie licznik,na "cywilizowaną" wersje,ale obrotomierz był trochę inaczej wyskalowany( czerwone pole jest przesunięte o 1000 obr.) prędkościomierz sprawdziłem za pomocą gps i wygląda że jest ok,ale chciałbym sprawdzić też obrotomierz,gdzie mogę podłączyć dodatkowy obrotomierz na parę dni żeby sprawdzić zgodność działania z zainstalowanym licznikiem,na forum wyczytałem że do kompa, ale niebardzo wiem ktory kabelek z kompa,za zaiteresowanie i pomoc serdeczne dzieki 

JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
Re: dodatkowy obrotomierz
chyba mastercardlucza pisze: JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
Ja płacę VISANiedźwiedź pisze:chyba mastercardlucza pisze: JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

IMO najprościej będzie kabelek (SSM) laptop. Ale jak chcesz użyć starego obrotomierza, to niestety nie pomogę.lucza pisze: gdzie mogę podłączyć dodatkowy obrotomierz na parę dni żeby sprawdzić zgodność działania z zainstalowanym licznikiem
W manualu do Apexi AVC-R np. mozna znalezc rozpiske potrzebnych pinów do podlączenia - w tym od obrotów.
Ale tak jak Citan napisal - może lepiej podpiąć się z komputerem na chwilę i odczytać - w MY99 nie będzie problemu raczej.
Ale tak jak Citan napisal - może lepiej podpiąć się z komputerem na chwilę i odczytać - w MY99 nie będzie problemu raczej.
Jacek "AMI" Rudowski
A, przepraszam nie spojrzałem. Właśnie z MY99 może być problem - nie wystarczy zwykły kabelek chyba?AMI pisze: w MY99 nie będzie problemu raczej
No nie, zwykły nie :) Musi być niezwykły - np. VAG od OBD2 :)
Jacek "AMI" Rudowski
- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
dzięki za odpowiedzi i zainteresowanie,ale jeszcze jedno czy można by było wziąść impuls dla obrotomierza z któregoś przewodu z cewki lub kiedyś w jakimś aucie brałem impuls z alternatora ( chyba łopel łstra" panie świeć nad jej duszą"),czy subek też ma taką "alternatywną" opcje? PZDR!!
JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!