Witam,
Mam pytanie odnośnie przewodów WN w S-turbo z motorem 177km. Jak to wymienić i gdzie kupić? (jeśli w ogóle się wymienia).
Chodzi o to, że w Forku przed liftem z silnikiem 170km wszystko było na wierzchu, wyciągamy i wkładamy nowe. Natomiast po lifcie przewody są zbunkrowane pod kolektorem, zawinięte z innymi kablami i w ogóle jakoś nie widać gdzie są podłączone. W manualu też nie ma ani słowa o przewodach tylko są pokazane same wtyczki.
Kable WN w Sturbo 2001
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Kable WN w Sturbo 2001
Azrael,zbawco,mistrzu itd itd rzuć proszę okiem swym fachowym na mój temat "zamiana silnika 1.8 na 2.0" bo nie mamy tu elektryka,pleaseeeee!!!!!!!
JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!
Azrael pisze: A nie masz przypadkiem zapłonu z cewkami na świecach bez kabli? :D
Bardzo możliwe, z racji że wcześniej o czymś takim nie słyszałem

Czyli nic się nie wymienia z racji przebiegu, chyba że któraś z cewek padnie wtedy mienia się cały moduł wtyczka-cewka. Dobrze kombinuje?
vel misza, Pozdrawiam!
miszozon, dobrze. W deklach zaworów powinieneś mieć takie pudełka plastikowe o mniej więcej kwadratowym przekroju z wchodzącymi cienkimi przewodami w nie, to są cewki. Ten system zapłonu się nazywa coil on plug.