OBK H6 - problem z turbosprężarkami
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
OBK H6 - problem z turbosprężarkami
Witam,
Zamontowałem do swojego Outbacka H6 dwie turbosprężarki TDO5 (po wycięciu fragmentu blachy oddzielającej kabinę pasażerską od komory silnika wszystko się pięknie zmieściło). Problem jest jednak taki, że powyżej 3000obr, zamiast znajomego świstu turbosprężarki odgwizdują "Skrzypka na dachu". W czym może być problem?
pozdrawiam
Zamontowałem do swojego Outbacka H6 dwie turbosprężarki TDO5 (po wycięciu fragmentu blachy oddzielającej kabinę pasażerską od komory silnika wszystko się pięknie zmieściło). Problem jest jednak taki, że powyżej 3000obr, zamiast znajomego świstu turbosprężarki odgwizdują "Skrzypka na dachu". W czym może być problem?
pozdrawiam
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: OBK H6 - problem z turbosprężarkami
A wymieniłeś świece na te specjalne do turbo?wil3 pisze: W czym może być problem?
Świece to najpierw zmieniłem na te do turbo, bo podobno są lepsze od magnetyzerów. No ale nie za dużo to dało, więc zamontowałem turbo.
Wentyle są te od 2Turbo, aerodynamiczne z serii ECO.
Właśnie zauważyłem, że odgwizdują mniej równo, jak jadę pod górkę - nic już nie rozumiem....
Wentyle są te od 2Turbo, aerodynamiczne z serii ECO.
Właśnie zauważyłem, że odgwizdują mniej równo, jak jadę pod górkę - nic już nie rozumiem....
przez internet cięzko stawia sie diagnozy,bądź powazny i podjedź do Mapteku albo do niemogepowiedzieć.plwil3 pisze: W czym może być problem?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
wil3 pisze: po wycięciu fragmentu blachy oddzielającej kabinę pasażerską od komory silnika wszystko się pięknie zmieściło
Może te sprężarki wciągnęły Ci jakieś śmieci z kabiny?

wil3 pisze: Problem jest jednak taki, że powyżej 3000obr, zamiast znajomego świstu turbosprężarki odgwizdują "Skrzypka na dachu"
Spróbuj nauczyć je odgwizdywać marsylianke albo kanikuły. Powinno pomóc.
Sprawa jasna! Turbo wciągnęło jedną z płyt cd żony ze schowka, przemieliło i przez to odgwizdywało "Skrzypka". Odkurzacz na Statoilu załatwił sprawę, po oczyszczeniu znowu słychać tylko świst.Konto usunięte pisze:
Może te sprężarki wciągnęły Ci jakieś śmieci z kabiny?
Dzięki wszystkim za odpowiedzi
Jakby od początku gwizdały marsylianke, to nawet bym Wam głowy nie zawracał, ale się uparły na "Skrzypka". Najważniejsze, że problem rozwiązany.michal pisze:Spróbuj nauczyć je odgwizdywać marsylianke albo kanikuły. Powinno pomóc.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
Nie martw się, jutro wszystko wróci do normy 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Przemeq
- 3 gwiazdki
- Auto: Plejady Plakietka STI'06 i Spuścizna Turbo '94
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
wil3, może to nie turbiny. Na zdjęciu w avatarze widać, że nie masz kurnika i może to turbiny wciągając powietrze powodują, że na uszczelkach i prześwitach gra? 

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
No i się rypło. A już myślałem, że wszystkich nabrałemGrzesiek_67 pisze:Zaraz, który dzisiaj jest ?

Przemeq, jakby uszczelki grały, to chyba coś Chopina z uwagi na większą liczbę elementów gwizdających

rrosiak, zdecydowanie jutro wszystko wróci do normy

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
wil3,
...a ja mam wyrzuty, że wszystkim popsułem fajną zabawę...przepraszam
Pozdrawiam
Grzegorz
...a ja mam wyrzuty, że wszystkim popsułem fajną zabawę...przepraszam

Pozdrawiam