Witam, posiadam wyżej wymieniony samochodzik od niecałych 2 tyg, silnik diesel, zauważyłem nietypowe dla mnie zachowanie , gdy silnik osiągnie optymalną temperaturę, często na światłach jak stoję(a zdarza się to często), odczuwam jakby silnik bujał całą budą, czy to jest zachowanie normalne dla silnika boxer? czy to wada ? proszę o jakieś komentarze, ewentualnie wskazówki, pozdrawiam.
dodam, że jest to samochód salonowy z przebiegiem 1000km.
Legacy 09MY - silnik buja całą budą
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Legacy 09MY - silnik buja całą budą
raczej nienormalne,silniki boxer są najbardziej stabilnymi silnikami na świecie (oprócz elektrycznych
), prawdopodobnie któras poduszka zawieszenia silnika jest wywalona,ale przyczyn może być owiele więcej,za niskie obroty,złe paliwo,itd. polecam diagnostyka u subarufachowca,PZDR

JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!
Re: Legacy 09MY - silnik buja całą budą
jest to jak najbardziej normalne. w dieslu nastepuje kalibracja mniej wiecej co 1000KM trwa do minuty i jezeli przebiegnie prawidlowo(najlepiej nie gazowac w czasie kalibracji) mamy spokoj na kolejne 1000KM ;]domin12 pisze:Witam, posiadam wyżej wymieniony samochodzik od niecałych 2 tyg, silnik diesel, zauważyłem nietypowe dla mnie zachowanie , gdy silnik osiągnie optymalną temperaturę, często na światłach jak stoję(a zdarza się to często), odczuwam jakby silnik bujał całą budą, czy to jest zachowanie normalne dla silnika boxer? czy to wada ? proszę o jakieś komentarze, ewentualnie wskazówki, pozdrawiam.
dodam, że jest to samochód salonowy z przebiegiem 1000km.
pozdrawiam