Uważam, że dobrym pomysłem byłoby zrobienie z forum-subaru.pl tego, czym forum.subaru.pl nigdy nie będzie - rzetelnego źródła informacji o warsztatach, serwisach, lakiernikach, tunningowcach innych niż Autoryzowane Stacje Obsługi, a także sprawienia, że w uporządkowanym forum technicznym będzie można łatwo odnaleźć szukaną informację na dany temat, bez przedzierania się przez wypowiedzi nie wnoszące nic do tematu.
Pierwszy krok został uczyniony - FAQ to zbiór pytań i odpowiedzi, a nie odnośników do wątków, gdzie aby zobaczyć odpowiedź trzeba najpierw przeczytać tony pytań o usterki, części i warsztaty.
Moim, jakże skromnym i szarym zdaniem forum dotyczące warsztatów powinno się podzielić na podfora, każde dla innej części kraju (regiony geograficzne ? województwa ?), a następnie w podforach wątki - każdy na temat innego warsztatu, gdzie możnaby wymieniać opinie na jego temat. Uważam że ASO powinny także tam się znaleźć.
Podobnie forum techniczne - czy zauważyliście jak kiepskim pomysłem jest stosowanie tylko jednego wątku dla np. instalacji gazowych czy oleju ? Przejrzenie nagłówków w podforum "LPG w Subaru" byłoby znacznie łatwiejsze i szybsze, niż czytanie całego, wielostronnicowego JEDNEGO wątku, aby odnaleźć interesujący nas temat... Kiedyś postulowałem o podobne zmiany na forum.subaru.pl - zbyto mnie

Owszem, wiem że wątek z setką odpowiedzi wygląda ładniej, niż podforum z kilkoma tylko wątkami, ale w forum technicznym nie chodzi przecież o rozmach, ale o wzajemną pomoc.
I jeszcze jedna sprawa - ikony forum technicznego. Forum techniczne jest niczym, bez ludzi posiadających wiedzę na temat usterek i eksploatacji naszych samochodów. Czym byłoby forum techniczne na forum.subaru.pl, gdyby nie tacy ludzie jak Az, Mati, Carfit, Aflinta, Jako, Legacy96, Szczur75 i inni ? Niczym, a raczej działem - "pytania do działu technicznego", gdzie można zadać pytanie, ale uzyskać odpowiedź to niekoniecznie, a już Boże broń, żeby to pytanie dotyczyło starszego samochodu (do dziś wspominam jak panowie w Autoryzowanej Stacji Obsługi na pytanie dlaczego nie naprawili mojej poczciwej, 12 letniej Żaby, odpowiedzieli że nie znają się na tym modelu).
Postuluję zatem o utworzenie instytucji jeśli nie "moderatora właściwego", to chociaż "honorowego" dla ludzi, który znają się na rzeczy, aby chociaż w tak mało znaczący sposób pokazać im, jak ważni są dla społeczności forumowej, szczególnie tej, która na tym forum szuka pomocy, której nie może znaleźć gdzie indziej, bo ASO się nie zna, a na forum.subaru.pl pytanie o dobry warsztat nie ma sensu, bo można polecić jedynie te "dobre inaczej".