Witam,
Zastanawiam się nad tym autkiem:
http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-C14336014.html
Podobno klima po 2-3 dniach od nabicia przestaje chłodzić.
Dzwoniłem do speca od klimy i powiedział, że jeżeli nie było dzwona, to najpewniej jest nieszczelność na chłodnicy (a może powiedział "parownik", to to samo?).
Ponoć po kilku latach taka nieszczelność może się pojawić.
Za samą robociznę/odgrzybienie/napełnienie nie płaci się dużo.
Wystraszył mnie jednak, bo powiedział, że może być duży problem (koszt) załatwienia potrzebnej części do Imprezki.
Co Wy na to? Często zdarza się rozszczelnienie bez dzwona? Ile trzeba zapłacić za chłodnicę/parownik?
Jakieś pomysły?
Muszę wiedzieć orientacyjnie ile trzeba będzie włożyć dodatkowo $.
Pozdrawiam,
Tomek
Klimatyzacja BUG WRX
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Klimatyzacja BUG WRX
Znacznie częściej to jest stary o-ring. Chłodnica - nie wiem czemu miałby być problem, zamawia się i przychodzi.
-
SwiftSerwis
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Klimatyzacja BUG WRX
Chłodnica (skraplacz), a parownik to nie to samo. Parownik mieszka pod deską i to przez niego układ oddaje chłód.tomek_k pisze: Dzwoniłem do speca od klimy i powiedział, że jeżeli nie było dzwona, to najpewniej jest nieszczelność na chłodnicy (a może powiedział "parownik", to to samo?).
U nas przez 15 lat pracy z klimatyzacjami nie trafiło się Subaru z padnietym parownikiem. Obstawiałbym nieszczelność gdzieś na przewodach, albo na skraplaczu.
Na allegro masz zamienniki Polcaru od ~450, tylko nie jestem pewien czy do bug'a będą pasować, bo Polcar (w przeciwieństwie do Nissensa) ma różne wersje chłodnic do poszczególnych podmodeli Imprezy II.tomek_k pisze: Ile trzeba zapłacić za chłodnicę