"Usztywaniacze" do szyb

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Matiz
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
Polubił: 0
Polubione posty: 0

"Usztywaniacze" do szyb

Post 12 wrz 2010, o 11:32

Witam

Mam pytanie dot tej cześci w Imprezie

Obrazek

Obrazek

Czy robicie coś z tym elementem? Nie przyglądałem sie w innych Imprezkach, bo okazji mało, ale chyba tylko ja mam takie szyby porysowane :o Wymieniacie ten element, badź myjecie co jakiś czas itp? Z przodu namoczyłem i wymyłem ten filc,ale nie wiem czy by nie przydało sie kupić/zrobić nowych.
Poza tym przy uchylonej szybie zamykanie drzwi brzmi troche jak zamykanie drzwi z Żuka,ale już wyczaiłem ze to zależy od ustawienia rzeczonych "usztywniaczy"
Jak jest u was :?:

Obrazek

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Re: "Usztywaniacze" do szyb

Post 12 wrz 2010, o 11:45

Nie tylko ty masz porysowane szyby - u mnie biegna po obu stronach dwie "szyny".
Problem chyba dosc typowy - przynajmiej dla klasyka. Szyby mniej lub bardziej porysowane - zalezy w jakim stanie komu sie udalo utrzymac te "szczotki"
Jacek "AMI" Rudowski

Matiz
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror

Post 12 wrz 2010, o 12:40

U mnie z przodu po srodku jedna, z tyłu wczoraj cos piszczało przy otwieraniu- okzało sie że szlifowało to żołte ciulstewko na focie 2- znów ślad ;-( Z tyłu filcy jeszcze nie czysciłem- zastanawiam sie czy po prosty nie nakleić nowje tkaniny na te plastiki :?: A na te rysy macie moze jakiś patent? (cudownu wosk :-) )
Obrazek

kuzi4
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi TypeR "22B", GT GF 98, Outback 2,5 '00

Post 12 wrz 2010, o 14:04

Typowy problem w starszych Subarkach. Ja w jednej Imprezie wyczyściłem (wyprałem) zaraz po zakupie - po 250kkm szyby baaaardzo porysowane, nawet nie podejmuję próby polerowania. W drugiej niezwłocznie uczynię to samo . Szyby mają delikatne rysy więc jak będę malował samochód to je wypoleruję - zobaczymy z jakim efektem.

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 12 wrz 2010, o 18:22

Ja okleiłem inną taśmą.
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

maup
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Osiołek II - Subaru Outback MY05 2,5 A/T

Post 12 wrz 2010, o 20:32

sa takie samoprzylepne szczoteczki do drzwi szaf przesuwnych. ciekawe, czy jakby taką szczoteczkę przystrzyc na ciut krócej i przykleić...
u mnie szyby z tyłu przetarte prawie na wylot, z przodu lepiej ale tylko trochę - w starszych modelach niestety nagminne, zwłaszcza jak auto często wyjeżdża poza asfalt
=== czym lepsze auto terenowe ===========
=== tym dalej trzeba iść po ciągnik ========

Virus12
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: JDM WRX MY97

Post 12 wrz 2010, o 22:35

a to nie lepiej zakupić nówki? http://sklep.4turbo.pl/product-pol-8228 ... a-WRX.html

skoro stare jakiś czas wytrzymały to po zakupie nowych przez jakiś czas też spełnią swoje zadanie.
Sprzedam przerobione cewki z WRXów 02-06
pasujące do GT/WRX/STi 92-96
Obrazek
http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191

ODPOWIEDZ