Witam
Przeglądnąłem forum ale nie znalazłem problemu który pasował by do mojego.
W mojej Imprezie WRX z 02 roku mam problem z falowaniem doładowania.
Generalnie na każdym biegu po wciśnięciu pedału gazu auto pierwsze pompuje do jakiś 1,2 i ciągnie normalnie a po chwili doładowanie zaczyna falować od 0,7 do 1,2. Odłączyłem na chwile do testów sterowanie doładowania i wtedy auto pompuje 1,2 i cały czas trzyma to ciśnienie ciągnąc normalnie. Jedno co mnie zaniepokoiło podczas rozłączania wężyków to olej w środku.
Czy to może być powodem z problemami z doładowaniem ? Czy mogę coś jeszcze sprawdzić ?
Z góry dziękuje za pomoc.
Problemy z doładowaniem
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Problemy z doładowaniem
Może być masa rzeczy. Najczęściej jakaś nieszczelność gdzieś. Bez zlogowania danych to sobie można wróżyć, potrzebny Ci porządny diagnosta i sprawa z głowy.
Czyli ten olej w przewodach powietrza może nie być problemem ?
A może ktoś podpowiedzieć gdzie w Rzeszowie - Krakowie jest porządny diagnosta ?
A może ktoś podpowiedzieć gdzie w Rzeszowie - Krakowie jest porządny diagnosta ?
W Rzeszowie może Ci user Polo pomoże, ale nie wiem. W Krakowie ASO Emil Frey jeszcze w miarę ogarnia, dalej Katowice, Warszawa.
Narazie wysłałem pytanie do usera Polo. Jeśli on nie będzie w stanie mi pomóc to wtedy pewnie będę chiał się udać do Katowic. Jeśli w Krakowie Frey temat tylko w miarę ogarnia to szkoda mi czasu.
jeszcze chyba Nowy Sącz jest jakoś w tamtych rewirach i jest tam carfit
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"