Witam!
Mam problem wywaliło mi lampke od ABS , który oczywiście nie działa (znaczy działa przez chwilkę po ruszeniu i potem już nie i kontroka
świeci się na stałe ) Chciałem sobie wybłyskać błąd od ABSu a tu bomba . Chodzi o to że mam troche inne te kostki tzn te do ECU to
para zielonych 2 pinowych (poziomy i pionowy) ale wykorzystany tylko jeden , potem mam pare czarnych 1dno pinowa i mam jeszcze
jedną zółtą szeroka 7 pinów ale użwane jest tylko 4czy 5 (ta niema pary i nigdzie nie jest podpięta ?) Odczytanie błędów ECU działa , a z ABSem kombinuje każdą z tych czarnych do masy albo je razem do siebie i nic 0 reakcji . Może ktoś poradzić co jest , może zasilanie
całego ABSu zdechło niestety nie zabardzo mam jak sprawdzić bo poprzedni właściciel auta pozbył się pokrywki bezpieczników pod deską.
Samochód to GTek 96r - stara deska (normalna europa nie przekładka )
Pozdrawiam
Problem ABS mam inne wtyczki !!! :(
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Problem ABS mam inne wtyczki !!! :( ... JUŻ MAM :)
Witam!
Zguba się znalazła , tzn zaginiona wtyczka od ABSu , jakiś pie.... makaroniarz (moje auto pochodzi z Itali ) stwierdził
że nie powinna sobie tak zwisać i elegancko schował w wiązce owijająć izolacją całosć . Coś tam mi wybłyskało mam też nadzieje
że nastąpi samonaprawienie się ABS ponieważ taka szeroka pozioma wtyczka (nad bezpiecznikami ) była nie dopięta , a dosłownie dzień
przed awarią ABS w tamtych okolicach trwała walka o przywrócenie nawiewu powietrza - czyt. wymiana przekażnika .
Pzdr
Zguba się znalazła , tzn zaginiona wtyczka od ABSu , jakiś pie.... makaroniarz (moje auto pochodzi z Itali ) stwierdził
że nie powinna sobie tak zwisać i elegancko schował w wiązce owijająć izolacją całosć . Coś tam mi wybłyskało mam też nadzieje
że nastąpi samonaprawienie się ABS ponieważ taka szeroka pozioma wtyczka (nad bezpiecznikami ) była nie dopięta , a dosłownie dzień
przed awarią ABS w tamtych okolicach trwała walka o przywrócenie nawiewu powietrza - czyt. wymiana przekażnika .
Pzdr
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
Re: Problem ABS mam inne wtyczki !!! :(
dawid51dd, dlaczego naprawiasz sprawne auto ? 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
A tak dla zabicia czasu :) Zaczeło się od przekażnika nawiewu (on padł definitywnie ) przy okazji wypięta wiązka ABSu , Generalnie
teraz wszystko gra i ciepło w autku i ABS działa - a jakiś tam pozytyw zamieszania to że się zawziąlem i odnalazłem wtyczke do diagnostyki
ABSu no bo jak to wszyscy mają i sobie mogą wybłyskać a ja nie :)
PZDR
teraz wszystko gra i ciepło w autku i ABS działa - a jakiś tam pozytyw zamieszania to że się zawziąlem i odnalazłem wtyczke do diagnostyki
ABSu no bo jak to wszyscy mają i sobie mogą wybłyskać a ja nie :)
PZDR
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Nie zrozumiałeś - ABS to zło ;)
- Chloru
- 6 gwiazdek
I zabija bakterie...