Mam pytanie, byłem dziś z kolegą oglądać Subaru legacy 2.0 z 2002r w miejscowości Zelków przed Łodzią, autko odświeżone lakierniczo - całe malowane ze zderzakami łącznie. Podczas jazdy próbnej kolega usłyszał dziwny wysoki dźwięk, który stawał się coraz bardziej intensywny - ale tylko w czasie jazdy, gdy było wciśnięte sprzęgło to nic takiego nie było słychać. Ogólnie silnik pracował bardzo ładnie, ciągnął jak trzeba. jedyny mankament to ten dźwięk. A teraz sakramentalne pytanie - co to może być? Czy coś poważnego i kumplowi wybić z głowy auto czy może to być jakiś banał?
Z góry dziękuję za pomoc!
Dziwne dźwięki z napędu?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Adam M.
- 2 gwiazdki
- Auto: 05 Subaru Legacy Wagon
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Dziwne dźwięki z napędu?
Jak w napedzie to napewno nie banal.
Calkowite malowanie samochodu tez nie budzilo by mego zaufania.
Calkowite malowanie samochodu tez nie budzilo by mego zaufania.
No niestety na pewno z napędu, tylko nie byłem w stanie zlokalizować czy ze skrzyni czy tez z innego elementu. Malowane jest całe dookoła, nic wewnątrz, śruby od drzwi itp nie ruszane, odkręcane były na pewno śruby trzymające zawiasy maski.
Subaracz pojechał do fachowca i okazało się że poszło łożysko wałka napędu głównego co powodowało dżwięk ocierania przy wrzuconym biegu. Teraz będzie to wymieniane.
Subaracz pojechał do fachowca i okazało się że poszło łożysko wałka napędu głównego co powodowało dżwięk ocierania przy wrzuconym biegu. Teraz będzie to wymieniane.