Relingi dachowe GT combi 94
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Relingi dachowe GT combi 94
Moja imprezka combi 94 nie ma relingów ktore przydały by sie na zimowe wyjazdy na narty, teraz pytanko czy kazda impreza nawet bez relingów jest przystosowana pod relingi i czy jak kupie same relingi na allegro to bede mogł je zamontować, i drugie pytanie jak zdjac listewke ktora idze na dachu w rynienkach zeby nie uszkodzic zapinek. moze ma ktos takie relingi w dobrej kasie ?
- freediver
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Relingi dachowe GT combi 94
A jak zdjąć relingi dachowe? mogę to zrobić sam czy muszę podjechać do speców od bagażników? W ogóle tego nie używam a mam wrażenie że to mi szpeci WRXa 

no ja się zabieram od dłuższego czasu za wywalenie u siebie relingów tak ,że Mr.R, możemy się dogadać 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- kuzi4
- 4 gwiazdki
- Auto: STi TypeR "22B", GT GF 98, Outback 2,5 '00
Relingi odkręcicie od dołu z kabiny. Śruby przechodzą na wylot przez dach i gumowe uszczelki.
burat, zdemontuj podsufitke, a wcześniej boczne plastiki, lusterko, osłonki słoneczne, rączki nad drzwiami i już widzisz śruby mocujace relingi. Teraz to juz z górki
Boczne plastiki można zdjąć tylko z jednej strony, z drugiej podsufitka sie wysunie.

l_ewy, spoksik tylko te listwy z dachu muszę gdzieś załatwić co by mi przez te dziury deszczyk\śnieżek nie padał na łysinę 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- kuzi4
- 4 gwiazdki
nie zdjęte niestety cierpię na chroniczny brak czasu
a wygląda to mniej więcej tak

moim zdaniem auto nabiera dużo na dynamice sylwetki ale tak jak mówią "gust jest jak dupa, każdy ma swoją"

moim zdaniem auto nabiera dużo na dynamice sylwetki ale tak jak mówią "gust jest jak dupa, każdy ma swoją"

- kuzi4
- 4 gwiazdki
No i coś narobił...
Muszę się rozglądać za listwami lub innym patentem na miejsca mocowań relingów... A przy okazji, nie orientuje się ktoś z Was gdzie mogę kupić białe kierunki do GT MY98 (wszystkie cztery, na Alledrogo znalazłem tylko boczne, a na przednie w tym roku nie ma szans) i takie lampy tylne jak wyżej?

kuzi4, takie lampy jak wyżej są na liście wielu subarowiczów jednak cena ich trochę przeraża
no chyba żeby szukać na ebay`u czasami się zdarzają tylko pamiętaj ,że do kombi są inne niż do sedana

- MichallD
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT 2.5 MY06 AT, Yamaha MT-07
Całkiem dobrze wygląda bez relingów, a teraz pytanie, jak się je zdejmie to z jakiego modelu dopasować te czarne listwy? Bo rozumiem że jak zdejmę relingi to zostanie wolne miejsce i jak to ogarnąć?
- kuzi4
- 4 gwiazdki
Wiem, wiem, że są inne... Znalazłem takie w katalogu DEPO ale w Polandzie nie dostępne.burat pisze:kuzi4, takie lampy jak wyżej są na liście wielu subarowiczów jednak cena ich trochę przerażano chyba żeby szukać na ebay`u czasami się zdarzają tylko pamiętaj ,że do kombi są inne niż do sedana
Swietnie wygląda bez. Podpinam się pod pytanie gdzie i od czego szukać tych listw... No i spinek, bo nie wszystkie wytrzymały trudy demontażuMichallD pisze:Całkiem dobrze wygląda bez relingów, a teraz pytanie, jak się je zdejmie to z jakiego modelu dopasować te czarne listwy? Bo rozumiem że jak zdejmę relingi to zostanie wolne miejsce i jak to ogarnąć?

- kuzi4
- 4 gwiazdki
Mam już zdjęte relingi - możemy się dogadać co do kompletu relingi + listwy + ori Subaru bazy do bagażnika.Mr.R pisze:Moja imprezka combi 94 nie ma relingów ktore przydały by sie na zimowe wyjazdy na narty, teraz pytanko czy kazda impreza nawet bez relingów jest przystosowana pod relingi i czy jak kupie same relingi na allegro to bede mogł je zamontować, i drugie pytanie jak zdjac listewke ktora idze na dachu w rynienkach zeby nie uszkodzic zapinek. moze ma ktos takie relingi w dobrej kasie ?
no szybko żeś się uwiną ze zdjęciem tych relingów 

- kuzi4
- 4 gwiazdki
- kuzi4
- 4 gwiazdki
http://moto.allegro.pl/przekladka-subar ... 73639.html tym się też zajmujemy 

- kuzi4
- 4 gwiazdki
ŚLICZNOTKI!!! Jutro do Ciebie zadzwonię i pogadamy. Powiedz mi, tylne szyby w kombi są wklejane czy przykręcane na śrubach?fajka81 pisze:http://moto.allegro.pl/przekladka-subar ... 73639.html
- kuzi4
- 4 gwiazdki
Wyciąć... szkoda, że nie odkręcić... Do lakierowania.
Samochodu nie szyb
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=10&t=5014
Samochodu nie szyb