Regeneracja amortyzatora samopoziomującego
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Regeneracja amortyzatora samopoziomującego
Witam,
Czy ktoś może posiada wiedzę czy można i gdzie zregenerować tylny samopoziomujący amortyzator do forestera?
pozdr!
Czy ktoś może posiada wiedzę czy można i gdzie zregenerować tylny samopoziomujący amortyzator do forestera?
pozdr!
Re: Regeneracja amortyzatora samopoziomującego
Można wymienić na nowy albo usunąć system samopoziomowania.
A jednak udało się znaleźć firmę która regeneruje te amorki, http://www.nagengast.pl z Gdańska. Jutro do nich wysyłam, koszt 450-500 zł i dają rok gwarancji. Napiszę po regeneracji co i jak...
gregski, jakbym skomentował to bym musiał złamać pewne zasady, a milczeć nie potrafię....no i tak wyszło.
coś czuję że ten przypadek zakończy się tak samo jak moja próba regeneracji pompy wspomagania... nauczyłem się już że japończyk nie produkuje części które nadawały by się do regenerowania. Japończyk produkuje części na takich urządzeniach i z taką jakością (precyzją) wykończenia, że jak już się zużyje taka część to nie da się odzyskać jakości nowej części. Z tego właśnie ten kraj słynie, a nasza polska mentalność do poprawiania wszystkiego... do kieszeni w przypadku plejad
nagigosc daj se spokój z wysyłaniem tego do regeneracji, bo popłyniesz na 500 a potem jeszcze i tak bedziesz musiał zainwestować w nowe amorki, albo używki z rozbitka.
moja pompa wspomagania po 3 regeneracjach wytrzymała tydzień, po czym znalazłem rozbitka i wstawiłem oryginał, używany - i do dziś mi służy cichutko. Miałem szczęście, że ci od regeneracji mi kase oddali, bo w końcu nie zrobili tego właściwie, ale jak Ty wysyłasz amory na koniec Polski, to raczej kasy w razie niepowodzenia - nie odzyskasz
nagigosc daj se spokój z wysyłaniem tego do regeneracji, bo popłyniesz na 500 a potem jeszcze i tak bedziesz musiał zainwestować w nowe amorki, albo używki z rozbitka.
moja pompa wspomagania po 3 regeneracjach wytrzymała tydzień, po czym znalazłem rozbitka i wstawiłem oryginał, używany - i do dziś mi służy cichutko. Miałem szczęście, że ci od regeneracji mi kase oddali, bo w końcu nie zrobili tego właściwie, ale jak Ty wysyłasz amory na koniec Polski, to raczej kasy w razie niepowodzenia - nie odzyskasz
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Mimo wszystko się zdecydowałem bo zależy mi na samopoziomowaniu, nie chaciałem z tego rezygnować szczególnie że poszedł mi tylko jeden. Już odesłali, założyłem i ... jak na razie bomba:) stoi równo i nie tłucze, zobaczymy tylko jak długo... Gwarancja niby na rok ale różnie to bywa. Jak się posypie dam znać! pozdro!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
mozna coś więcej przeczytać-usłyszećAzrael pisze:Można wymienić na nowy albo usunąć system samopoziomowania.
jak coś na priv. poproszę co by nie zamulać

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
Pasują jakieś KYB, ale trzeba niestety wymienić sprężyny.Konto usunięte pisze: mozna coś więcej przeczytać-usłyszeć
jak coś na priv. poproszę co by nie zamulać![]()
Konto usunięte, udało się stworzyć pakiet sprężyn + amorów na tył który działa i prowadzi się poprawnie. Ja bym wolał mieć samopoziomowanie jakbym miał Forka, ale jak komuś budżet nie wytrzymuje to jest to opcja.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Konto usunięte,
rozwiązanie o którym pisze Kuba jest naprawdę godne polecenia. Mnóstwo czasu zostało strawione na dopasowanie setupów amor-sprężyna, testowaniu rozwiązań i efekt ostateczny jest naprawdę godzien polecenia. W Forku praktycznie można uzyskać wszystko - od ultra niskich i twardych zestawów po podniesione, miękkie bujadła terenowe.
Ja obecnie (Tein SSM jest w remoncie) jeżdżę na setupie a'la WRX/STi bugeye i jestem mocno zadowolony - nisko, w miarę twardo, tanio. Jak Tein wróci z regeneracji to się długo będę zastanawiał czy do niego wrócić, czy też pozostać przy obecnym, niby zastępczym, setupie.
Więcej informacji - dzwoń na Mysiadło, tam Ci opowiedzą wszystko. To ich myśl techniczna, niech oni "rządzą i dzielą"
Pozdrawiam
Grzegorz
rozwiązanie o którym pisze Kuba jest naprawdę godne polecenia. Mnóstwo czasu zostało strawione na dopasowanie setupów amor-sprężyna, testowaniu rozwiązań i efekt ostateczny jest naprawdę godzien polecenia. W Forku praktycznie można uzyskać wszystko - od ultra niskich i twardych zestawów po podniesione, miękkie bujadła terenowe.
Ja obecnie (Tein SSM jest w remoncie) jeżdżę na setupie a'la WRX/STi bugeye i jestem mocno zadowolony - nisko, w miarę twardo, tanio. Jak Tein wróci z regeneracji to się długo będę zastanawiał czy do niego wrócić, czy też pozostać przy obecnym, niby zastępczym, setupie.
Więcej informacji - dzwoń na Mysiadło, tam Ci opowiedzą wszystko. To ich myśl techniczna, niech oni "rządzą i dzielą"

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Podziękował,
ps: fajnie wiedzieć, że jest jakaś furtka bezpieczeństwa
ps: fajnie wiedzieć, że jest jakaś furtka bezpieczeństwa

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Jak ktoś słusznie zauważył, to jakiś fake jest. Koleś ma nicka nagigosc, a firma http://www.nagengast.plnagigosc pisze:A jednak udało się znaleźć firmę która regeneruje te amorki, http://www.nagengast.pl z Gdańska. Jutro do nich wysyłam, koszt 450-500 zł i dają rok gwarancji. Napiszę po regeneracji co i jak...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, no sam sobie naprawił i jest zadowolony 

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: Jak ktoś słusznie zauważył, to jakiś fake jest. Koleś ma nicka nagigosc, a firma http://www.nagengast.pl
Już wczoraj mnie to mocno zastanowiło. Miałem nawet rzucić propozycję coby opomaranczowić kolegę nagigosc...

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Grzesiek_67, pomarańczowo to pomarańczowo, ale to jest IMHO jawna manipulacja. Co innego gdyby napisał, że zwyczajnie regenerują amorki, również samopoziomujące. Zamiast tego wybrał grubą ściemę, że niby jest klientem.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Konto usunięte,
kapewu, kapewu. Niefajnie.
Pozdrawiam
Grzegorz
kapewu, kapewu. Niefajnie.
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
nagaprawda wyszła na jaw 
nagigosc, to 400-500 to od sztuki czy za komplet ?

nagigosc, to 400-500 to od sztuki czy za komplet ?
- So What!
- 6 gwiazdek
Padły Ci amorki w Legacyesilon pisze: nagigosc, to 400-500 to od sztuki czy za komplet ?

So What!, nie-e , jeszcze nie ale sampoziomowanie chętnie bym dołozył , Ty nie masz takiego wrażenia że przydałoby się ? 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Konto usunięte pisze: Jak ktoś słusznie zauważył, to jakiś fake jest. Koleś ma nicka nagigosc, a firma http://www.nagengast.pl
Obrzydliwy numer....

Jak w tej firmie tacy oszuści pracują, to polecam korzystanie z ich usług

- So What!
- 6 gwiazdek
Pewności nie ma, ale rzeczywiście wygląda to podejrzanie.Konto usunięte pisze:
Jak ktoś słusznie zauważył, to jakiś fake jest. Koleś ma nicka nagigosc, a firma http://www.nagengast.pl