pilot
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
pilot
Forester 2.0 L MY 09. Mam taki problem: kilkakrotnie zdarzyło mi się że nie mogłem z pilota otworzyć samochodu. Po prostu auto "nie widziało" pilota. Otwarcie z kluczyka powodowało włączenie alarmu i zablokowanie zapłonu. Po wyjściu z samochodu alarm po kilkunastu sekundach się wyłączał w dalszym ciągu auto nie widziało pilota. Po pół godzinie może trochę dłużej podchodzę do auta i problemu nie ma. Auto reaguje na pilota wszystko w porządku. Byłem w ASO. Meldują że jak wszystko działa w tym momencie to oni nic nie znajdą i ja to rozumiem. Przyczyny ew radzą szukać w alarmie zainstalowanym u dilera i współpracującym z pilotem
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: pilot
Witaj Tadeuszu. U siebie także miewam czasem ten problem, ale jest on związany z konkretnymi miejscami parkowania. Pare razy zdarzyło mi się zaparkować koło transformatora pod blokiem i potem miałem problem z otwarciem lub zamknięciem auta. Rozwiązanie siłowe pomogło, czyli otwarcie z kluczyka, przejechanie kilku metrów z wyjącym alarmem i rozbrojenie go ponownie z kluczyka.
Wątpię czy to jest awaria alarmu czy też jest on wrażliwy na coś zakłócającego w okolicy. U mnie takie objawy pojawiają się tylko w tym jednym sprecyficznym miejscu.
Wątpię czy to jest awaria alarmu czy też jest on wrażliwy na coś zakłócającego w okolicy. U mnie takie objawy pojawiają się tylko w tym jednym sprecyficznym miejscu.
Boombastic. Pozdrawiam . U mnie nie jest to związane z konkretnym miejscem. Pierwszy raz było na parkingu przy cmentarzu a dzisiaj w garażu przy domu. Po wejśiu do samochodu przy pomocy klucza włączył się alarm i zablokowany został zapłon tak że nie miałem nawet możliwości wyjechać z garażu. Po odczekaniu ok 1godz /kawa w domu/ bez problemu system zaczął działać. Przez 2,5 roku nie miałem tego typu problemów. Bateria w pilocie jest ok. Zapytam Gintarasa w Wilnie może mi coś poradzi.
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
W starym aucie z pilotem na breloczku wystarczyło przyłożyć go do brody i otwierał i zamykał bezproblemowo nawet pod Pałacem Kultury i Nauki. W Subaru już nie dziala ten patent. Próbowalem również od środka zamykac i otwierać i niestety też nie pomogło. Rozumiem, ze antena jest na podszybiu, tak?Azrael pisze:Trzeba przytknąć pilota do podszybia i zwykle działa, jak nie to wsiąść zamknąć się i otworzyć od środka.
Aaaa, i jeden raz w czasie dużej wilgoci też mi alarm coś głupiał, ale mu przeszło.
Mam ten sam problem, co ciekawe tylko zimą (to już drugi rok z tym problemem). I nie wiem co to jest "podszybie"
, ale ganiam z pilotem dookoła auta i pstrykam ze wszelkich możliwych nawet najbardziej absurdalnych miejsc. Nie pomaga 

niestety samochód jutro jedzie na lawecie do ASO. Nie mogę wyłączyć alarmu. Teraz pytanie:
na lawetę będzie prawdopodobnie wciągany tyłem prawdopodobnie za hak holowniczy. Tak to sobie wyobrażam. Jak ustawić AT? Czy w położeniu N i oczywiście bez hamulca ręcznego będzie dobrze?
na lawetę będzie prawdopodobnie wciągany tyłem prawdopodobnie za hak holowniczy. Tak to sobie wyobrażam. Jak ustawić AT? Czy w położeniu N i oczywiście bez hamulca ręcznego będzie dobrze?
Nie pomogło niestety. A od kiedy powstał ten wątek nie chce się również zamykaćAzrael pisze:barbie, przytknij do przedniej szyby koło wycieraczki kierując kluczykiem metalowym w dół - u mnie zawsze działa.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
nie czytaj technicznego, więszkość usterek zniknie.barbie pisze: Nie pomogło niestety. A od kiedy powstał ten wątek nie chce się również zamykać

Azrael. Do garażu wjeżdżam przodem. Aby go obrócić trzeba byłoby go wypchnąć ze 30 m i wtedy wjeżdżać na lawetę. Zresztą zobaczę jak będzie chciał laweciarz. Żebym ja wiedział którą "trubkę' powinienem odkręcić /przekręcić/ jak mi ten Litwin który zakładał alarm pokazywał.
Azrael, nie reaguje na żadnym z 2 pilotów. Baterii nie zmieniałam i to zamierzam wkrótce zrobić, a jak problem nie ustąpi, to będziemy się po elektrykach bujać... 

Az. Ja Ci wspołczuję korków w mieście...
Dziekuję moim dzieciom, że nie chcialy sie do Wrocka przeprowadzić, mimo, że zawodoweo byłoby nam kiedyś wygodniej.
Dzisiaj na szczęście nie musze się tyle przemieszczać, choc i tak nie wiem, kiedy 20kkm najechałem w pol roku
.

Dziekuję moim dzieciom, że nie chcialy sie do Wrocka przeprowadzić, mimo, że zawodoweo byłoby nam kiedyś wygodniej.
Dzisiaj na szczęście nie musze się tyle przemieszczać, choc i tak nie wiem, kiedy 20kkm najechałem w pol roku

Dolce far niente