Legacy szyba przednia
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Legacy szyba przednia
czy to normalne że przednia szyba "cpyka" jakby dostała luzu ? jakies dźwieki się pojawiły własnie jakby przednia szyba dostała luzu 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
Re: Legacy szyba przednia
Na pewno szyba, a nie deska pod szybą
Bo jeśli jednak deska, to niegdyś (na kropce jeszcze) ASO Koper usuwało tę niedogodnosć poprzez wciśnięcie gumowego węża, a właściwie izolacji z grubego kabla.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak pisze: Na pewno szyba, a nie deska pod szybą
na pewno źródło jest w okolicach styku deski z szybą, kabel mówisz, ilu żyłowy ?

masz tak zrobione ?rrosiak pisze: ASO Koper usuwało tę niedogodnosć
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
No zdarza się. Ja się przyzwyczaiłem.esilon pisze: czy to normalne że przednia szyba "cpyka" jakby dostała luzu ? jakies dźwieki się pojawiły własnie jakby przednia szyba dostała luzu
Godlik pisze: No zdarza się
no fakt że dzisiaj rano sporadycznie ale za to wczoraj masakra jak w zajechanym rzęchu
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Nie jestem w stanie określić od czego to zależy... Od temperatury? Wilgotności?
Na kropce był kiedyś o tym wątek. Ale faktycznie któreś ASO radziło sobie przy pomocy jakiejś "uszczelki" w podszybiu.

Na kropce był kiedyś o tym wątek. Ale faktycznie któreś ASO radziło sobie przy pomocy jakiejś "uszczelki" w podszybiu.
Mój "dział techniczny" mówi że specjalna gąbka pomaga ale duża robota bo trzeba szarpnąć deskę.
przypominam że skoda "terenowa" którą jechaliśmy skrzypiała kompletnie czyli całe wnętze przesuwało się względem karoserii a miał raptem 20kkm czy cóśWiS pisze:No co za złomesilon pisze: TTTMA nie mówiłem, brać Skodę...?

co do gąbki to rozumiem że dodatkowa gąbka potrzebna wciśnięta głębiej i od spodu bo jakas fabryczna od góry już jest
W dobrych GT-kach nic nie skrzypiesilon pisze: czy to normalne że przednia szyba "cpyka" jakby dostała luzu ? jakies dźwieki się pojawiły własnie jakby przednia szyba dostała luzu

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Jak stoją, to zwykle nie skrzypi.Piter 35 pisze:W dobrych GT-kach nic nie skrzypiesilon pisze: czy to normalne że przednia szyba "cpyka" jakby dostała luzu ? jakies dźwieki się pojawiły własnie jakby przednia szyba dostała luzu![]()

czarne jest piękne...
Piter 35 pisze:
W dobrych GT-kach nic nie skrzypi
takie tematy w gietekach to mniejszy problem jeżeli sa naprawde dobrze głosno bulgoczące

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ojtam ojtam, ale powypadkowa byłaesilon pisze: skoda "terenowa" którą jechaliśmy skrzypiała kompletnie czyli całe wnętze przesuwało się względem karoserii a miał raptem 20kkm czy cóś

Jak się zdejmie hełmofon, też?Piter 35 pisze: W dobrych GT-kach nic nie skrzypi

Sprzedali Ci wersję na Afrykęesilon pisze: słoneczko mu przygrzało i cicho teraz dla odmiany

WiS pisze: Odrzut z eksportu, dlatego było taniej
chyba sprzedam

Piter, zamieniamy się, ile chcesz dopłacic ?

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
esilon pisze: masz tak zrobione ?
Mój egzemplarz jest pozbawiony tej wady

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

rrosiak pisze: Mój egzemplarz jest pozbawiony tej wady
chyba dlatego ze jest niemiecki

Czy ten problem mozna załatwić przelotowym tłumikiem ?
Mnie te skrzypienia wkurzają okrutnie , a zona prosi o litość i wymianę auta