amory do imprezy GT i wolnossącej czy i czym się różnią ?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
amory do imprezy GT i wolnossącej czy i czym się różnią ?
Witam!
Niestety jakość naszych dróg ponownie wygrała z Subaru , chyba mi umarł jeden (oczywiście prawy po stronie lepszej jakości drogi ) amor w GTku .
Trzeba się będzie posiłkować jakąś parką na przód z używki . Czy fizycznie mam szanse odróżnić amory GTkowe od aut wolnossących .
Czy w ogóle jest jakaś specjalna różnica w samym amorku ( bo spręzyny to chyba inne są ) między autami z turbo i bez ? Moje to zwyczajne GF8 auto na codzienne - 0 sportu . Wiem wiem powinno być nowe itd ale nie teraz jak kupie to już komplet :)
Pozdrawiam
Niestety jakość naszych dróg ponownie wygrała z Subaru , chyba mi umarł jeden (oczywiście prawy po stronie lepszej jakości drogi ) amor w GTku .
Trzeba się będzie posiłkować jakąś parką na przód z używki . Czy fizycznie mam szanse odróżnić amory GTkowe od aut wolnossących .
Czy w ogóle jest jakaś specjalna różnica w samym amorku ( bo spręzyny to chyba inne są ) między autami z turbo i bez ? Moje to zwyczajne GF8 auto na codzienne - 0 sportu . Wiem wiem powinno być nowe itd ale nie teraz jak kupie to już komplet :)
Pozdrawiam
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: amory do imprezy GT i wolnossącej czy i czym się różnią ?
Kupować używane amortyzatory???????
Chociaż w sumie, nawet i szczoteczki do zębów można spróbować kupować używane...
Bożżżżż
Kup sobie dwa NOWE amory na przód. Nie drutuj i nie kundlij fajnego auta....

Chociaż w sumie, nawet i szczoteczki do zębów można spróbować kupować używane...
Bożżżżż
Kup sobie dwa NOWE amory na przód. Nie drutuj i nie kundlij fajnego auta....
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
jarmaj, a potem możesz kupić "zadbanego" GT nieużywanego w sporcie 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Panowie to nie tak , nie ma problemu żebym sobie klikną komplecik czy to u nas czy za wielką wodą , naprawde fajnie jest zamontować
nowy zawias - wiemy że będzie lepiej ciasniej itd. Tylko porostu ja mam dosyć kupowania nowych amorków nowych opon jak codziennie (Wwa i okolice)
na drodze uprawiam slalom , miejscami zwalniam do 15km/h bo takie dziury - nie dziury tylko braki w jezdni są . Mało tego te kocmołuchy
co to niby naprawiają sypią mi coś z worka i grzeją palnikiem , a te już fachowe ekipy mają sprzęt który za dzieciaka i teraz też widziałem
jak oglądałem 40latka , czy niezapomniane filmy Barei . Pod względem dróg ten kraj do dzicz a olbrzymie kwoty które idą z każdego litra
paliwa na drogi każda bez wyjątku ekipa przy korycie kradnie na inne potrzeby . Naprawdę lubie te Subaraki ale jak mam opcje kupić coś taniej to kupuje , Jaki macie problem z zakupem zawiasu z angola który przyjechał z napewno ''gładszego drogowo'' kraju . Rozumiem że jak kleknie alternator czy spręzarka do klimy , albo pompa wspomagania czy dyfer w 12letnim GTku walicie po nowe do ASO lub innych sklepów bo używki to bee :) Drutowanie
to rozumiem kupić używane tarcze , czy łożyska ale bez przesady to tylko amortyzator . Wszyscy lubimy ba kochamy nasze autka ale czasami
poprostu szkoda się szarpać - tak myśle .
nowy zawias - wiemy że będzie lepiej ciasniej itd. Tylko porostu ja mam dosyć kupowania nowych amorków nowych opon jak codziennie (Wwa i okolice)
na drodze uprawiam slalom , miejscami zwalniam do 15km/h bo takie dziury - nie dziury tylko braki w jezdni są . Mało tego te kocmołuchy
co to niby naprawiają sypią mi coś z worka i grzeją palnikiem , a te już fachowe ekipy mają sprzęt który za dzieciaka i teraz też widziałem
jak oglądałem 40latka , czy niezapomniane filmy Barei . Pod względem dróg ten kraj do dzicz a olbrzymie kwoty które idą z każdego litra
paliwa na drogi każda bez wyjątku ekipa przy korycie kradnie na inne potrzeby . Naprawdę lubie te Subaraki ale jak mam opcje kupić coś taniej to kupuje , Jaki macie problem z zakupem zawiasu z angola który przyjechał z napewno ''gładszego drogowo'' kraju . Rozumiem że jak kleknie alternator czy spręzarka do klimy , albo pompa wspomagania czy dyfer w 12letnim GTku walicie po nowe do ASO lub innych sklepów bo używki to bee :) Drutowanie
to rozumiem kupić używane tarcze , czy łożyska ale bez przesady to tylko amortyzator . Wszyscy lubimy ba kochamy nasze autka ale czasami
poprostu szkoda się szarpać - tak myśle .
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Alternator czy sprężarkę to się pewnie regeneruje...
Ale amory to chyba nowe... Zwłaszcza że jeden to bak paliwa. Ile zapłacisz za używkę o niewiadomym stanie?
Ale amory to chyba nowe... Zwłaszcza że jeden to bak paliwa. Ile zapłacisz za używkę o niewiadomym stanie?
- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Dowiem sie czy sie róznią czyms GL i GT czy nie? 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
dawid51dd, kupiłem kiedyś KYB do Hondy. Jeździły po tych samych warszawskich dziurach co Twój GTek. Zwiedzały chlejadowe odcinki specjalne, pojeżdżawki w różnych miejscach. Wytrzymały 60 kkm, potem sprzedałem auto. Zupełnie nie kupuję Twojego argumentu numer jeden.
Co do argumentu numer dwa to zupełnie nie czujesz różnicy między kupnem używanych majtek a używanego telewizora.
Co do argumentu numer dwa to zupełnie nie czujesz różnicy między kupnem używanych majtek a używanego telewizora.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Matiz pisze: Dowiem sie czy sie róznią czyms GL i GT czy nie?![]()
Różnią
Ja wymiękam.dawid51dd pisze: rozumiem kupić używane tarcze , czy łożyska ale bez przesady to tylko amortyzator
- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Danke. Przydatne info.Azrael pisze: Różnią
A za jednym zamachem jeszcze Eibach Pro-Kit spręzyny: sedan<->kombi to samo?
żeby sie nie wpakować jak kupie

Pro kit:
Numer katalogowy: 7705-140
Aplikacja(silnik): 1.6, 1.8, 2.0, 2.0 Turbo bez STI