svx - upgrade :)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
svx - upgrade :)
jakie macie doświadczenia ... jakie zmiany robiliście w swoich svx-ach?
mój plan jest na razie taki:
- skrzynia M 6 od STI
- turbo
- wzmocnienie silnika
- zawieszenie i hamulce
moc ok. 400 km :)
mój plan jest na razie taki:
- skrzynia M 6 od STI
- turbo
- wzmocnienie silnika
- zawieszenie i hamulce
moc ok. 400 km :)
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
Re: svx - upgrade :)
arristo pisze: jakie zmiany robiliście w swoich svx-ach?
Mamy od groma svx-ów na forum, ale modernizacji chyba nikt nie robił

arristo, witaj na forum

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
arristo, doświadczeń z tym pewnie żadnych nikt tu nie ma, ale ..... sam kiedyś myślałem o kupieniu SVX'a (bo to piękne auto) i wsadzeniu do niego całej mechaniki z estijaja. Na świecie takie wynalazki ponoć jeżdżą.
Jak to zrobisz, będziesz miał dozgonnego fana w mojej osobie!
Jak to zrobisz, będziesz miał dozgonnego fana w mojej osobie!
arristo, SVX to piękne auto.
Trzymam kciuki za powodzenie w realizacji planu
Zrób jakieś zdjęcia i wrzuć z jakimś opisem do "Nasze Subaru"
Plizzz

Trzymam kciuki za powodzenie w realizacji planu

Zrób jakieś zdjęcia i wrzuć z jakimś opisem do "Nasze Subaru"

Plizzz

Czarownica prawdę Ci powie :D
jarmaj pisze: SVX'a (bo to piękne auto)
zofija pisze: SVX to piękne auto
Wiadomo! Wyszło spod tej samej ręki co Polonez!

Hmm, czyli mam dobry gust.Bergen pisze:jarmaj pisze: SVX'a (bo to piękne auto)zofija pisze: SVX to piękne auto
Wiadomo! Wyszło spod tej samej ręki co Polonez!

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
no mam wyjebane to fakt
SVX ciekawy jest ,a jak widzę trzeba będzie śledzić ten wątek co by zobaczyć co z tego wyjdzie

SVX ciekawy jest ,a jak widzę trzeba będzie śledzić ten wątek co by zobaczyć co z tego wyjdzie
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

a próbował ktoś wrzucać do svx-a jakąś elektronikę od nich:
http://www.ecutune.com/
macie z tym jakieś doświadczenia ?
bardzo mnie to ciekawi ... a może ktoś zna lepsze rozwiązania niż ecutune ?
słyszałem że Australijczycy mają szalone pomysły apropo svx-ów :)
http://www.ecutune.com/
macie z tym jakieś doświadczenia ?
bardzo mnie to ciekawi ... a może ktoś zna lepsze rozwiązania niż ecutune ?
słyszałem że Australijczycy mają szalone pomysły apropo svx-ów :)
arristo pogadaj z ekipą z Bajecznej, ztcp to mieli kilka fajnych pomysłów co z tym autem zrobić.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
właśnie z nimi to będę to robił ... :)
z nimi rozmawiam ....
ale szukam kogoś kto dłubał już trochę przy svx-e i ma praktyczne wnioski, doświadczenia, przemyślenia...
to wszystko bezcenne :)
z nimi rozmawiam ....
ale szukam kogoś kto dłubał już trochę przy svx-e i ma praktyczne wnioski, doświadczenia, przemyślenia...
to wszystko bezcenne :)
W moim svx'ie mieszka już 6MT z STI 2005, ale nie ma jeszcze jak wcisnąć sprzęgła - wygląda na to, że będę musiał pożegnać się z ABS'em.
Jeszcze rozrząd, wydech, tylne amortyzatory, przewody paliwowe i można jechać.
Niby mało, ale z różnych powodów przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać
Jeszcze rozrząd, wydech, tylne amortyzatory, przewody paliwowe i można jechać.
Niby mało, ale z różnych powodów przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać

foty, foty wrzucać
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
mik
jaki masz problem ze sprzęgłem ?
jakie masz przełożenia w tej skrzyni? wiesz jak to będzie jeździło? czy tak w ciemno skrzynie wybierałeś?
jaki masz problem ze sprzęgłem ?
jakie masz przełożenia w tej skrzyni? wiesz jak to będzie jeździło? czy tak w ciemno skrzynie wybierałeś?
podbijam wątek, chwalić się co tam arristo zrobiłeś
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- RMAUTOPLEJADA
- 1 gwiazdka
- Auto: kilka SVXów, PotForek OFFroad,
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Witam szanownych kolegów.
Jeśli chodzi o skrzynie manualną to najlepsza moim zdaniem i mojego kupla (razem mamy 5 SVXów) Jest skrzynia z nowego forka diesla szescio biegowa jest delikatnie dłuższa od skrzyni z STI ( mamy takiego zrobionego już od kilku miesięcy , oczywiscie trzeba przerobić tylny mostek i półoski ale to drobiazg i założyć kasete z linkami do zmiany biegów). Drugi wariant tańszy to skrzynia z WRXa świetne przyspieszenie ,tylko maksymalna trochę kiepsko ok 230km/h i koniec. W automacie ja osobiscie testowalem przełożenie 4.44 owszem przyspiesza dwa razy lepiej ale też nie osiąga takiego maxa jak na oryginale.
Jesli chodzi o silnik to nie polecam tam wkladac nic innego tylko bazować na tym co jest ,trochę trzeba wiecej włożyć w to serca aby go podkręcić ale da radę .ECUTUNE ma za 200 $ powerchipa ,całkiem nieżle sie sprawuje i łatwy w montażu. A jak ktoś chce zainwestować wiecej to wałki rozrządu z bydgoszczy kilka opcji ,najlepsza przepływka na świecie czyli od Nissana 300 ZX (łatwa i super do strojenia) mały supercharge i 400 kM to pestka.
Zdjęcia umiszczę na mojej galerii juz wkrótce i jak ktoś chce coś takiego wykonać to zapraszam http://WWW.RM-AUTO.pl
Jeśli chodzi o skrzynie manualną to najlepsza moim zdaniem i mojego kupla (razem mamy 5 SVXów) Jest skrzynia z nowego forka diesla szescio biegowa jest delikatnie dłuższa od skrzyni z STI ( mamy takiego zrobionego już od kilku miesięcy , oczywiscie trzeba przerobić tylny mostek i półoski ale to drobiazg i założyć kasete z linkami do zmiany biegów). Drugi wariant tańszy to skrzynia z WRXa świetne przyspieszenie ,tylko maksymalna trochę kiepsko ok 230km/h i koniec. W automacie ja osobiscie testowalem przełożenie 4.44 owszem przyspiesza dwa razy lepiej ale też nie osiąga takiego maxa jak na oryginale.
Jesli chodzi o silnik to nie polecam tam wkladac nic innego tylko bazować na tym co jest ,trochę trzeba wiecej włożyć w to serca aby go podkręcić ale da radę .ECUTUNE ma za 200 $ powerchipa ,całkiem nieżle sie sprawuje i łatwy w montażu. A jak ktoś chce zainwestować wiecej to wałki rozrządu z bydgoszczy kilka opcji ,najlepsza przepływka na świecie czyli od Nissana 300 ZX (łatwa i super do strojenia) mały supercharge i 400 kM to pestka.
Zdjęcia umiszczę na mojej galerii juz wkrótce i jak ktoś chce coś takiego wykonać to zapraszam http://WWW.RM-AUTO.pl
" Do me a favor, will you? Next time you have one of these things, keep it an all-British operation. "
Lt. Morris Schaffer played by Clint Eastwood
https://plus.google.com/u/0/photos/1124 ... 157/albums
Lt. Morris Schaffer played by Clint Eastwood
https://plus.google.com/u/0/photos/1124 ... 157/albums