Forester klimatyzacja i filtr kabinowy

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
neef
0 gwiazdek
Auto: 205 gti/Forester MY03 2.0 N/A
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Forester klimatyzacja i filtr kabinowy

Post 20 lip 2011, o 14:22

Hej,

Mam dwa pytania, luźno ze sobą powiązane. Auto Forester 2002 (MY03), 125km.
1. Klimatyzacja zdaje się działać w trybie zero jedynkowym.
Albo chłodzi (pokrętło od temperatury w zakresie minimum do prawie maksimum), albo grzeje (pokrętło w pozycji maksimum).
Nie da się ustawić jakiejś wartości pośredniej, jedyna możliwość kontroli to poprzez siłę nadmuchu, jednak jest to dość uciążliwe
w momencie gdy się chce tylko lekko obniżyć temperaturę.
Co może być nie tak i jak można temu zaradzić?

2. Jest jakiś konkretny model filtra kabinowego do tego auta? Czy wystarczy, jak powiem panu w sklepie rocznik i model i co by mi nie
sprzedał to będzie pasować?

Pozdrawiam,

tomunia
0 gwiazdek
Auto: Ostatni z Foresterów, ktory nie przeleciał Brooke.
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Forester klimatyzacja i filtr kabinowy

Post 20 lip 2011, o 22:29

Ja w identycznym aucie mialem ogromne problemy z dopasowaniem filtra kabinowego - w końcu kupiłem w InterCars za ok 40 zł identyczny jak oryginal choc elementy plastikowe były wykonane z pewnego rodzaju mocnej jakby tektury - sprawuje sie swietnie producent to blue print
http://www.swistak.pl/a6528406,FILTR-KA ... ESTER.html a tak to wyglada
cena oryginalnego w aso to chyba 214zł

co do klimy masz automatyczną czy na pokrętła?
bo jesli masz automatyczną to nie bój sie jej uzywac - w moim foresterze działa wysmienicie jeżdże nawet w zimie w trybue auto i auto wcale wiecej nie pali. wcisnij przycisk auto i ustaw zadana temp, jesli jest bardzo goraco nie ustawiaj minimum bo bedzie z tego tylko kupa halasu - mysle ze 24 to optymalna temp w upalne dni
no a jesli masz manualna to one chyba tak działają albo jest włączona albo nie choc moge sie mylic
pozdrawiam
Zdecydowanie odmawiam walki na rozum z kimś nieuzbrojonym.

ODPOWIEDZ