do czego służy ten zawór?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
do czego służy ten zawór?
ten zawór jest pomiędzy dolotem a czujnikiem ciśnienia (również na zdjęciu centralnie na pierwszym planie)
- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: do czego służy ten zawór?
Wypadało by wpierw złapać ostrość

...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
Zawór ten przełącza dopływ powietrza do map sensora pomiędzy ciśnieniem z kolektora dolotowego a ciśnieniem atmosferycznym, umożliwiając w ten sposób odczyt dwóch parametrów na jednym czujniku.kons6 pisze:jaka jest funkcja zaworu po prawej stronie zdjęcia (podłączona jest do niego brązowa wtyczka)?
ten zawór jest pomiędzy dolotem a czujnikiem ciśnienia (również na zdjęciu centralnie na pierwszym planie)
http://subarulpg.pl
tel. +48 692 325 541
tel. +48 692 325 541
dziękuję, teraz rozumiem (sprytny pomysł)
chcę zrobić sterowanie doładowaniem z ecumastera det3 z wbudwanym map + zaworu mac i zaczynam od poznania jak działa seryjne sterowanie doładowaniem,
a map i ten zawór, o który pytałem są tuż obok elektrozaworu sterującego WG
chcę zrobić sterowanie doładowaniem z ecumastera det3 z wbudwanym map + zaworu mac i zaczynam od poznania jak działa seryjne sterowanie doładowaniem,
a map i ten zawór, o który pytałem są tuż obok elektrozaworu sterującego WG