Impreza WRX 02' Dziwne zachowanie turbiny

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Vittorio
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Impreza WRX 02' Dziwne zachowanie turbiny

Post 9 paź 2011, o 14:46

Witajcie,

Po wczorajszej "ostrzejszej" jeździe ,dzisiaj rano po odpaleniu zagrzaniu auta zaobserwowałem dziwne zachowanie turbiny, "pompuje" z przerwami i wydaje dziwne odgłosy jakby wirnik o obudowę tarł.
Nie ma notlaufa typowego-jest boost chwilowy przerywa na sekundę po czym znów jedzie i świszczy nie miłosiernie...Jakie mogą być przyczyny takiego zachowania?

Up pipe jest niedawno wymieniony od wersji STI i od turbo założony przelot-wczoraj jezdził normalnie dzisiaj jest juz problem.
Nie wiem czy go nie przeładował wczoraj, czy jest problem z westgate'em -jedno wiem na pewno czy świst jest nienaturalny.

Co może być przyczyną?
Jestem z Krakowa.-jakaś oferta z pomocą?

Dziękuję z góry za podpowiedzi i pomoc.Vittorio

Vittorio
0 gwiazdek

Re: Impreza WRX 02' Dziwne zachowanie turbiny

Post 10 paź 2011, o 09:53

turbo do wymiany.... poszukuje TURBO do wrx 2002,pomocy:(

Vittorio
0 gwiazdek

Post 13 paź 2011, o 22:48

Okazało się ,że to nie turbo... zadnego luzu na turbinie nie było...świst jak był tak jest , selenoid chyba źle steruje boostem to jest 1 sprawa, druga to,że gdzieś jest przy dolocie jakaś luka-szparka-dziurka która ten świst robi i trzeba go znaleźć bo zwariuje.

ZNA KTOŚ JAKIŚ DOBRY SERWIS Z KOMPEM DO SUBARU NA ŚLĄSKU Gliwice-okolice? bo z magikami w Krakowie chyba sobie już dam spokój...
Kupiłem na daremne turbo-okazało się,że nie turbo-, a kasa za turbo w plecy, tyle dobrze ,że moje turbo jest całe i będzie można je odsprzedać...
Ciągle coś wyskakuje, już mam dosyć...a koszta diagnozy ciagle sie powiekszają...

gebolp
3 gwiazdki
Auto: OBK '07

Post 14 paź 2011, o 06:55

Vittorio pisze: ZNA KTOŚ JAKIŚ DOBRY SERWIS Z KOMPEM DO SUBARU NA ŚLĄSKU
może potrzeba serwisu nie tyle z kompem co z doświadczeniem i z rozumieniem jak działa samochód? Komputer to nie czarodziejska kula i wszystkiego nie powie, liczy się wiedza i doświadczenie.
Pozdrawiam
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 14 paź 2011, o 08:02

Vittorio pisze:Ciągle coś wyskakuje, już mam dosyć...a koszta diagnozy ciagle sie powiekszają...
No to najwyższy czas wybrać się do kogoś, kto zna się na tych samochodach.

Vittorio pisze:ZNA KTOŚ JAKIŚ DOBRY SERWIS Z KOMPEM DO SUBARU NA ŚLĄSKU Gliwice-okolice?
Komputer to nie lekarstwo, wiedza jest potrzebna. Do wyboru masz 4turbo w Katowicach i ASO w Mikołowie.

Vittorio
0 gwiazdek

Post 28 paź 2011, o 17:08

Okazało się ,że to głupia uszczelka pomiędzy kolektorem a wydechem.
Hit, tyle pieniędzy wydane w błoto- niewiedza kosztuje:)
do zamknięcia!

ODPOWIEDZ