pomocy szarpanie sti 2004 r czyzby tlok !!!

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
yulya
0 gwiazdek
Auto: sti
Polubił: 0
Polubione posty: 0

pomocy szarpanie sti 2004 r czyzby tlok !!!

Post 16 lis 2011, o 19:25

witam . mam maly problem z sti 2.0 z 2004 r eu . samochod z przebiegiem 60000 km , po remapie na 320 km Mat Binkowski wydech 3 cale pompa 255 silnik nie kuty . przejechalem okolo 10000 km , przy dynamicznym przyspieszaniu miedzy 3 a 4 tys obr na 5 i 6 biegu czuc delikatne drganie jakby szarpanie silnika . swiece nowe cewki sprawdzone , oleju nie bierze motul 300 v zmieniam co 6 tys bez dolewki , bagnetem nie kopci silnik chodzi cichutko ma rowne wolne obroty , odpala od piereszego , co moze byc . Na ostatniej pojezdzawce poniosla mnie fantazja i auto z 2 lub 3 z pelnych obrotow nagle zgaslo , szybko odpalilem ale zaczelo chodzic nie rowno .wyskakiwanie zaplonu na kompie zmienilem swiece na ngk z serii i bylo ok jakis czas,ok 1500 km . :wall: czyzby to mialo jakis zwiazek z ta delira przy przyspieszaniu . :wall: .prosze o jakies podpowiedzi czekam ,.

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Re: pomocy szarpanie sti 2004 r czyzby tlok !!!

Post 16 lis 2011, o 19:45

Ciezko bedzie wrozyc tak przez internet prawde mowiac.
Ale z takich pomyslow roznych, rozrzad Ci nie przeskoczyl np. lekko?

Ogolnie to chyba trzeba bedzie metodycznie wszystko sprawdzac - polecam dobry serwis, o ile nie chcesz stracic wszystkich nerwow do auta.
Jacek "AMI" Rudowski

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 17 lis 2011, o 13:03

Sprawdziłbym te świece. Z dwa tygodnie temu miałem prawie takie same objawy i wyszło przebicie przewodu wn na jednym cylindrze.

AMI
5 gwiazdek

Post 17 lis 2011, o 14:39

A przewody do swiec na pewno sa ok? Bo czasami potrafi iskra po nich skakac i jest juz dramat. Tak mialem, a przewody niby roczne - tylko troche liche jak sie okazalo.

Tak zanim faktycznie zacznie sie szukac grubych problemow.

O tym "przeskoczonym" pasku pomysl przyszedl mi glownie ze wzgledu na okolicznosci, kiedy sie problem pojawil - gdzie obciazenie i takie tam.
Ale z drugiej strony nie pomyslalem - jesli faktycznie auto potem przez chwile jezdzilo, to raczej jednak zaczalbym tak jak Bergen radzi.

i moze sie okazac np. tez, ze przewody sa liche i "zabieraja ze soba" swiece po jakims czasie.
Jacek "AMI" Rudowski

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 17 lis 2011, o 14:53

Tu są cewki przy świecach

AMI
5 gwiazdek

Post 17 lis 2011, o 15:03

Aha - no to sorry :) To nie mam wiecej pomyslow ;)
Jacek "AMI" Rudowski

ODPOWIEDZ