Radio STI - czym to zastąpić?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
arabski
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: STI09
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Radio STI - czym to zastąpić?

Post 6 gru 2011, o 22:23

(nie wiem czy temat powinien być w ogólnych czy technicznych, więc z góry przepraszam jeśli nie trafiłem)
Przymierzam się powoli do wymiany oryginalnego radia - czym zastąpić ten szajs, który fabryka zamontowała? Rozmiar jest prawie taki jak 2DIN, ale cholerstwo jest "na oko" szersze niż normalne radia. Zwracam się do speców - czy widzieliście jakieś pasujące bez problemu, zbliżone kolorystyką zestawy do tego autka?

Obrazek

Wiem, że poza radiem czeka mnie jeszcze wymiana głośników i wygłuszanie drzwi, ale chciałbym już powoli zacząć rozglądać się za konkretnymi modelami "head unit"-ów, żeby móc sobie coś na gwiazdkę zamówić (może na wiosne dotrze...).

Znalazłem takie coś w tym temacie, ale powiem uczciwie, że (pomimo tego jak rewelacyjnie facet wykonał całość) pioneer nigdy do mnie nie przemawiał i szukam czegoś niekoniecznie z wielkim displayem... Zależy mi raczej na walorach audio niż wideo. Miło by było, gdyby radio miało też blutufa z możliwością grania muzyki z telefonu ;) Poradzicie coś?

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Radio STI - czym to zastąpić?

Post 6 gru 2011, o 22:29

arabski pisze:Radio STI - czym to zastąpić?
Porządnym wydechem? ;-)

arabski
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 6 gru 2011, o 22:35

...mam prawie 500km do pracy ;) Wiem, że to głupi pomysł był żeby kupować wyścigówkę zamiast suva, ale już się nie cofnę :P Wydech będzie, ale coś cichego (i koniecznie z niebieskimi końcówkami :P).

marmar
0 gwiazdek

Post 28 gru 2011, o 10:42

Witaj

Ja dopiero co wymieniłem na JVC z dużym wyświetlaczem (cena radia ok 2000 z montażem - Subaru Impreza STI 2008). Jak jesteś nadal zainteresowany daj maila wyślę Ci zdjęcia. Problem był nie mały żeby je dopasowac.
Ale tak jak sam napisałeś ważniejsze są głośniki (ze wzmaciaczem) i koniecznie wygłuszenie drzwi.

arabski
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 28 gru 2011, o 14:38

Wklej fotki do tematu, może jeszcze komuś się przyda :)

Jaki model głośników i radia?

arabski
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 15 lis 2013, o 20:05

...w ramach updejta tematu:
wrzuciłem pioneera 2Din i dopiąłem się doń sterowaniem z kierownicy przy pomocy modułu AXXESS. Fajnie to działa :)

ODPOWIEDZ