Forester popiskuje
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Forester popiskuje
jade sobie delikatnie na trójce 2500 obr i jakies popiskiwanie co jakis czas słysze, krótkie i delikatne, po próbach rozmaitych zauwazyłem, że podczas dodawania i ujmowania gazu to słychac , powtarza sie z każdym kolejnym krótkim dodaniem i ujęciem gazu, co to za małpa ? kto mi podpowie?
Re: Forester popiskuje
hogi pisze: Jakiś silenblock mocowania wahacza?
raczej nie bo na tzw luzie nie popiskuje, ewidenty zwiazek z napędem
Hem. Mam to samo w Żabie - pisk występuje tylko li w okolicach 2,5 tys obr. Na początku się przejąłem, ale potem nie mogłem znaleźć przyczyny więc olałem. I olewam tak już przez 40.000 km.
Bergen pisze: pisk występuje tylko li w okolicach 2,5 tys obr
sprawdzę jak u mnie ale powyżej 2,5 tys obr to juz raczej nie usłysze nic jak otworzę okno,
tez ignora na razie włączyłem, ale w przyszłym tygodniu w ASO bedę

to właśnie wydech popiskiwał, po rozgrzaniu jakieś połączenie chyba, po wizycie w ASO Koper jest git 

-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
- Auto: Czarny karawan na gnojówkę
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Hmmm. Wydech powiadasz? Twoj opis idealnie pasuje do popiskiwania, ktore wystepuje w moim Forku. Ledwo co kopilem gada, przejechalem raptem 500 km i zaczal popiskiwac jak sie rozgrzeje. "Oblookalem" silnik i tak na moj rozum to popiskuje w tym miejscu gdzie wydech wychodzi z silnika chyba. Blisko mam do Mysiadla to moze podskocze do 4Turbo. Moze cos poradza.esilon pisze:to właśnie wydech popiskiwał, po rozgrzaniu jakieś połączenie chyba, po wizycie w ASO Koper jest git