Potrzebuje pomocy

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
3eM
0 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy 2.2GX4WD (89r.)
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Potrzebuje pomocy

Post 9 lip 2008, o 19:28

Cześć

od momentu gdy grzebałem przy radiu popsuło się podświetlenie zegarów i zapalniczki i teraz nie wiem co się stało. Znalazłem jeden kabelek który jeśli złączę z + podświetlenie działa tylko że na stałe (nie idzie go wyłączyć ani zmniejszyć siły świecenia) lecz gdy włączę światła nagle się wyłącza i przygasają kontrolki i zegarek. Kilka dni temu też zauważyłem że słabiej świeci się lewe światło (jak się patrzy od strony kierownicy) i nie wiem czy to wszystko ma ze sobą coś wspólnego. Sprawdzałem bezpieczniki, niektóre wymieniłem ale nadal nie działa (znalazłem tylko 2 puszki bezpieczników chyba że jest więcej ??) Nie wiem co już robić a podświetlenie mi potrzebne bo często jeżdżę nocą. Proszę koledzy o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Re: Potrzebuje pomocy

Post 9 lip 2008, o 22:56

Za mało danych wejściowych. Ale jeśli miałbym wróżyć z fusów, to ów kabelek odpiął Ci się od kostki sterowania oświetleniem, która właśnie powinna znajdować się gdzieś nad tunelem środkowym. Zacznij od znalezienia tej kostki - jest opisana na obudowie.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Re: Potrzebuje pomocy

Post 12 lip 2008, o 12:59

3eM,
zacznij od sprawdzenia bezpieczników...
Brak podpisu.

ODPOWIEDZ