FORESTER BRAK MOCY
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
FORESTER BRAK MOCY
Witam wszystkich bardzo serdecznie jestem nowym posiadaczem forestera 2.5xt z 2004r 218km który bardzo słabo się rozpędza.jak wciskam gaz do podłogi to auto jedzie słabiej od alfy 2.0 ts.coprawda subaru jest w automacie ale i mocy ma o wiele więcej żeby pojechłlo 140 to potrzeba nie lada cierpliwości.Bylem ostatnio na kompie i wyskoczyły dwa błędy P0302 i P0304 podobno to coś z zapłonem dodam jeszcze ze przy szybszej jeżdzie zapala sie kontrolka chek i kontrolka abs.a i zapomniał bym jeszcze wydaje mi się ze nie odczówam wogule momentu załączania się turbiny.Bardzo proszę o podpowiedz co to może być może ktoś z was spotkał się z czymś takim i ma jakieś doświadczenie bo mechanicy których znam chcą naprawiać metodą prób i błendów.podpowiedzcie proszę od czego zacząc.Z góry dzieki
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: FORESTER BRAK MOCY
bazi,
powodów może być tysiąc pięćset sto dziewięćset. Serio. Nie wiem skąd jesteś (czyli do którego serwisu masz najbliżej) ale trzeba podjechać i zrobić pełną diagnostykę. Nie ma natomiast sensu wymieniać połowy gratów na zapas, na zasadzie, że a nóż-widelec trafimy.
Jeszcze raz, napisz skąd jesteś a jakiś ogarniający Subarki serwis na pewno Ci znajdziemy.
Pozdrawiam
Grzegorz
powodów może być tysiąc pięćset sto dziewięćset. Serio. Nie wiem skąd jesteś (czyli do którego serwisu masz najbliżej) ale trzeba podjechać i zrobić pełną diagnostykę. Nie ma natomiast sensu wymieniać połowy gratów na zapas, na zasadzie, że a nóż-widelec trafimy.
Jeszcze raz, napisz skąd jesteś a jakiś ogarniający Subarki serwis na pewno Ci znajdziemy.
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Dzięki za zainteresowanie ja jestem w wawie a auto w siedlcach ale to żaden problem je tu przyprowadzić.Kolego a w który miejscu jest tam sonda bo nawet ze znalezieniem świec miałem problem.Jak znajdę i odłączę to rozumiem że mam się spróbować przejechać tak?
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
bazi pisze: Kolego a w który miejscu jest tam sonda bo nawet ze znalezieniem świec miałem problem
Daj sobie spokój z sondą, sonda steruje składem mieszanki wyłącznie w tzw. pętli zamkniętej a Ty masz problemy z dynamiką auta, czyli wtedy kiedy TPS (czujnika położenia przepustnicy) jest spokojnie powyżej 60% (pedał gazu mocno wciśnięty). To nie to.
Polecam odwiedziny w zakładzie partnerskim 4turbo na Mysiadle. Tu masz dokładny namiar :
Warszawa - Mysiadło
godziny pracy:
pn-pt: 09:00 - 18:00; sob. 09:00 - 14:00
ul. Topolowa 11
05-500 Mysiadło
tel. 22 478 44 33
tel. 22 478 44 34
gsm: 603 441 183
e-mail: serwis.waw[at]4turbo.pl
GPS:
E 21.007314 °
N 52.098629 °
Możesz oczywiście wybrać się do ASO (np. Andrzeja Kopra), też powinni ogarnąć. Tu masz namiary :
http://www.subaru.pl/dealer_koper.html
Nie rób nic sam ani nie dawaj się dotykać do Subaraka ludziom, którzy nie mięli z Subaru styczności (a więc i doświadczenia) bo więcej zepsujecie niż naprawicie

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.