Witam wszystkich, sytuacja wyglada nastepujaco: po przekreceniu kluczyka w pozycje ON miga kontrolka check engine, po próbie odpalenia zapla na ok 5 sec i gasnie, ecu wywala blad 53 czyli immobilizer. Odpialem wtyczke od antenki immo przy stacyjce sprobowalem odpalic i sytuacja identyczna z tym ze auto szybciej gasnie juz po ok 1sec, taka sama sytuacja gdy wtyczka jest wpieta a antena lezy z dala od kluczyka. Dodam ze kontrolka immo na desce rozdzielczej przestaje mrugac po przekreceniu kluczyka w pozycje ON. Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi i przepraszam za literowki pisalem na telefonie:)
Pozdrawiam
Immo problem impreza gt my97
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Immo problem impreza gt my97
Wygląda na awarię anteny lub modułu pod kierownicą . Moduł to taka mała puszka plastikowa pod kokpitem . Jesli molduł to wydatek ok 600 zł.
antena , moduł , kluczyk i sterownik silnika są kodowane jako całość . Wymiana któregokolwiek elementu wiąże się ponownym kodowaniem . Może masz taka blaszkę z numerem ?
Podaj gdzie mieszkasz , to może podesle cię w jakieś rozsądne miejsce ? Może być na PW
Podaj gdzie mieszkasz , to może podesle cię w jakieś rozsądne miejsce ? Może być na PW
mieszkam w gdańsku, czy jesli dobrze rozumiem gdy jedno sie wysypie to musze kupic komplet taki jak tu http://www.ebay.co.uk/itm/97-98-SUBARU- ... 4603d91ede , a jest mozliwosc ominiecia/wywalenia immo ?
Do tego dochodzi wymiana pastylki w kluczyku ale nie wiem czy da sie wymienić czy trzeba wymienić stacyjke i kluczyk
Da się natomiast zdiagnozować w ASO . Nie jestem pewien czy będą wiedzieli co sie wysypało z tego łańcuszka kompletu . Da sie to ominąć ale nie powiem ci kto to może zrobić bi ja w Gdańsku mieszkam tylko 2 miesiace w roku i nie znam serwisów .

Da się natomiast zdiagnozować w ASO . Nie jestem pewien czy będą wiedzieli co sie wysypało z tego łańcuszka kompletu . Da sie to ominąć ale nie powiem ci kto to może zrobić bi ja w Gdańsku mieszkam tylko 2 miesiace w roku i nie znam serwisów .
Z opisu aukcji wynika ze pastylka jest w komplecie a wymiana bez problemu bo nie jest wtopiona tylko schowana za zaslepka, a znasz kogos kto w okolocach 3 miasta moglby spojrzec na to fachowym okiem ? Bo jak mam wydac 500 na diagnoze w aso i drugie 500 albo 1000 za ogarniecie tematu to taniej bedzie kupic komplet: ecu modul antena i pastylka z jednego auta
W Trójmiescie nie znam . Zanim kupisz cały komplet , to musisz być pewien że sterownik (komputer ) pasuje do auta . Jeśli pasuje to powinno zadziałać . Gdybyś chciał zakodować ponownie , to koszt ok 200 zł w ASO i musisz czekać na kody z Japonii . Sterownik ma kody na stałe i nie da się tego zmienić . W Zalesiu jest Adam który to ogarniał . Mozesz też zadzwonić do Łukasza w ASO Radom . Powiedzą jaka jest procedura wgrania kodów w jeden element a jaka procedura wymiany kompletu . Robili to komuś z Warszawy przy mnie i po wymianie czegos tam zajęło to Łukaszowi kilka minut .
Moze ktos z was moi drodzy spotkal sie z podobnym problemem, albo zna kogos kompetentnego w okolicach 3miasta