Pozdrawiam
blow off
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
blow off
Witam:) pytanko takie mam czy ktos mi może fachowo doradzic w jednej kwestii?:) chce założyć blow offa do standardowego wrx z 2002, zeby ładnie świszczalo
ale poczytałem, ze nie warto bo wiecej spala, przelewa sie, slabiej przyspiesza i mozna uszkodzic katalizator itp? warto czy nie jak to zrobic, zeby dzialalo?:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 255 razy
- Polubione posty: 533 razy
Re: blow off
Puszczać sobie dźwięk blow-offa z empetrójki. Można podłączyć pod pedał przyspieszenia dla uczynienia efektu jeszcze bardziej realnym. 
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Marlena, tak myślę od jakiegoś czasu 
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Ale po co ma działać, skoro w najlepszym przypadku nic nie daje, a gorszym psuje auto?mati21018 pisze:zeby ładnie świszczaloale poczytałem, ze nie warto bo wiecej spala, przelewa sie, slabiej przyspiesza i mozna uszkodzic katalizator itp? warto czy nie jak to zrobic, zeby dzialalo?:)
A, tak. Zapomniałem. Żeby świszczało.
a tak zapytam (chociaz sam nie potrzebuje) moze bedzie OK jezeli kolega zamontuje sobie tzw. hybrydowy zawor?
-
tomaszroj1
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Forester 2.0 S-Turbo 99r
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Witam
Ja zakupiłem Forka 2.0T 99r z blow off, powiedzcie czy można to bezproblemowo zdemontować i jak? Forek ma AT i blow off bardzo dziwnie działa, aż powiem szczerze wnerwia mnie, wolę sam świst turbiny.
Ja zakupiłem Forka 2.0T 99r z blow off, powiedzcie czy można to bezproblemowo zdemontować i jak? Forek ma AT i blow off bardzo dziwnie działa, aż powiem szczerze wnerwia mnie, wolę sam świst turbiny.
-
mechanik2008
- 0 gwiazdek
- Auto: impreza
Przeczytałem bardzo dużo wątków co do blow off i jedna rzecz mnie bardzo ciekawi która nie została nigdzie napisana . Jeśli już ktoś bardzo chce to psss to po co kupować nowego blow off , oryginalny działa na takiej samej zasadzie , wystarczy odpiąć węża i go zaślepić jeśli jestem w błędzie to proszę mnie poprawić . Z ciekawości tydzień temu odczepiłem węża i pojawiło się legendarne pss .. ( wrx MY06 )
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Można też w ramach poprawiania dźwięku wydechu gwoździem tłumik podziurawić.
To nie jest forum "jak popsuć auto"
Jeżeli ten wężyk idzie do dolotu, to widocznie tak jest po coś potrzebne. Po co, jak faktycznie poczytałeś coś na ten temat, to wiesz.
To nie jest forum "jak popsuć auto"
Jeżeli ten wężyk idzie do dolotu, to widocznie tak jest po coś potrzebne. Po co, jak faktycznie poczytałeś coś na ten temat, to wiesz.
jarmaj, zmieniłeś chyba alert z LPG na blow off 
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
mechanik2008
- 0 gwiazdek
- Auto: impreza
Hmm, czyli 9l w trasie w STi GC8 z blowoffem to coś niemożliwego?
Ja widziałem egzemplarze, gdzie blowoff generował problemy, a były i takie, gdzie różnic między bov/dv nie było. Ani w spalaniu, ani w przyśpieszeniu, w reakcji na gaz itd itp.
Ja widziałem egzemplarze, gdzie blowoff generował problemy, a były i takie, gdzie różnic między bov/dv nie było. Ani w spalaniu, ani w przyśpieszeniu, w reakcji na gaz itd itp.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl