która skrzynia do GTka? tyle tych numerów? POMOCY!!!!!!!!!!!

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
dawid51dd
1 gwiazdka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

która skrzynia do GTka? tyle tych numerów? POMOCY!!!!!!!!!!!

Post 21 sie 2012, o 15:33

Witam !
Więc nic nie dolewam szumi dalej i mocniej , obawiam się że może nie być opłacalna naprawa :( więc pomóżcie proszę przy zakupie
drugiej . Auto to stary GTek 96 (93-96) moja ''szumiąca'' skrzynia ma symbol 6L - TY752VN4AA .Jeżeli rozglądam się za nową
to które symbole muszą się zgadzać ( oby nie wszystkie bo widziałem dzisiaj skrzynie w bliżniaku i troszkę te nry były inne )

Pozdrawiam

mzy
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Polubione posty: 1 raz

Re: która skrzynia do GTka? tyle tych numerów? POMOCY!!!!!!!!!!!

Post 27 sie 2012, o 09:23

dawid51dd, początkowe '6L' nie rzutuje. Model skrzyni to ta druga część. Tu masz przykładowe strony z informacjami o przełożeniach itp.
http://spda-online.ca/content.php?45-Transmission-Chart
http://www.gearhack.com/myink/ViewPage. ... on%20Chart
Aczkolwiek widzę, że dokładnie tego typu skrzyni nie ma w tych opisach, tylko nieco podobne (np. TY752VN4BA i TY752VN6AA). Nie dam głowy, ale raczej powinny pasować w miejsce Twojej.

dawid51dd
1 gwiazdka
Polubione posty: 0

Re: która skrzynia do GTka? tyle tych numerów? POMOCY!!!!!!!!!!!

Post 29 sie 2012, o 21:17

Dzięki za linki , ale właśnie tak jak piszesz jest tam sporo a mojej brak . To zwykły GTek 93-96 rocznik 96 jeszcze z krzywym IC i cewkami
na świecach - normalna europa żaden angol ani JDM . Czy ktoś ma wiedze jakiej dokładnie skrzyni szukać . No expertem nie jestem ale tu napewno chodzi o bebechy ale także o obudowe po budowie rozruszników w innych rocznikach wychodzi że napewno są inne .
Wiem że fajnie będzie wyjąć skrznie odnależć popsute łożysko wymienić i jeśzdzić ,ale pomimo iż skrzynia działa poprawnie wiem że z takim
''fartem'' jaki mam wymęczone będzie coś co kosztuje zylion € i lepiej kupić skrzynie .Więc bardzo ważne jest żebym wiedział jaką mogę kupić żeby to poszło sprawnie .Wieć jeżeli ktoś może mi to określić będzie miło .nr skrzyni to 6L - TY752VN4AA

ODPOWIEDZ