Z góry dzięki pozdr.
Uszczelki na nadkolach
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Uszczelki na nadkolach
Chciałem zapytać co myślicie na temat tych gumowych uszczelek na tylnych nadkolach teoretycznie zabezpieczających je przed korozją ,zakonserwowałem auto (cały spód nadkola itd,) u zaprzjażnionego blacharza ,który radzi aby to ściągnąć ,mówi że przez zimę będzie zbierać się tam cały syf co spowoduje szybszą korozję ,
Z góry dzięki pozdr.
Z góry dzięki pozdr.
Re: Uszczelki na nadkolach
Jest szkoła falenicka i otwocka. Jedna mówi że one robią gorzej, drugie że lepiej. Ja w swoim wymieniłem na nowe i nic nie ściągam.
Jestem za nakładkami....., kamienie, piach, żwir lecący z kół robi więcej szkód niż ew. zalegające błoto. No chyba że blacharz wie że jest źle zrobione i coś tam się złuszczy.
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
zalegające błoto jeszcze chyba nie stanowi problemu ,obawiałem się bardziej ,że dostająca się tam sól zacznie robić swoje ,a bez nakładek zawsze można na szybko przepłukać karcherem ,no chyba że te gumy na prawdę robią swoją robotę i zabezpieczą nadkole przed "wszystkim"
- lokiee
- 1 gwiazdka
- Auto: Impreza WRX 03 blob kombi; TA650
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jak się dostanie błoto to sól pewnie teżkamil83nh pisze:zalegające błoto jeszcze chyba nie stanowi problemu ,obawiałem się bardziej ,że dostająca się tam sól zacznie robić swoje ,a bez nakładek zawsze można na szybko przepłukać karcherem ,no chyba że te gumy na prawdę robią swoją robotę i zabezpieczą nadkole przed "wszystkim"
U siebie zdjąłem z jednego błotnika tę osłonę, bo odłaziła i syfu było sporo. W 1. miejscu zaczyna tez coś rdzewieć, niestety
Może jak są nowe to robotę robią, nie wiem. Ciekawe jak teraz, bo rok temu nowe kosztowały prawie 200 pln za szt. Cena kosmos
pozdro
jarek
jarek
-
loslukasos
- 1 gwiazdka
- Auto: GT
- Polubił: 2 razy
Witaj,Azrael pisze:Ja w swoim wymieniłem na nowe i nic nie ściągam.
możesz napisać gdzie kupiłeś?
I jak montowałeś?przyklejałeś czy użyłeś tych małych metalowych spinek?
pozdrawiam
Łukasz
Ja bym wierzył lakiernikowi, tym bardziej, że jak mówisz jest "zaprzyjaźniony", więc w konia Cię nie robi przecież 
- lokiee
- 1 gwiazdka
- Auto: Impreza WRX 03 blob kombi; TA650
- Polubił: 0
Panie i Panowie,
Odświeżam temat. Jeździcie bez tych gumek i coś się dzieje złego? Rozmawiałem z lakiernikiem i twierdzi, że bez tego będą mi kamienia napierać w ranty i
będą odpryski i będzie rdzewieć. No i mam dylemat zakładać czy jeździć bez

Odświeżam temat. Jeździcie bez tych gumek i coś się dzieje złego? Rozmawiałem z lakiernikiem i twierdzi, że bez tego będą mi kamienia napierać w ranty i
będą odpryski i będzie rdzewieć. No i mam dylemat zakładać czy jeździć bez
pozdro
jarek
jarek