Uszczelki na nadkolach

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
kamil83nh
2 gwiazdki
Auto: subaru impreza GX
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Uszczelki na nadkolach

Post 27 paź 2012, o 20:36

Chciałem zapytać co myślicie na temat tych gumowych uszczelek na tylnych nadkolach teoretycznie zabezpieczających je przed korozją ,zakonserwowałem auto (cały spód nadkola itd,) u zaprzjażnionego blacharza ,który radzi aby to ściągnąć ,mówi że przez zimę będzie zbierać się tam cały syf co spowoduje szybszą korozję ,
Z góry dzięki pozdr. :razz:

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Re: Uszczelki na nadkolach

Post 27 paź 2012, o 20:55

Jest szkoła falenicka i otwocka. Jedna mówi że one robią gorzej, drugie że lepiej. Ja w swoim wymieniłem na nowe i nic nie ściągam.

kamil83nh
2 gwiazdki

Post 27 paź 2012, o 21:09

Dzięx ;-)

gebolp
3 gwiazdki
Auto: OBK '07

Post 27 paź 2012, o 22:02

Jestem za nakładkami....., kamienie, piach, żwir lecący z kół robi więcej szkód niż ew. zalegające błoto. No chyba że blacharz wie że jest źle zrobione i coś tam się złuszczy.
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)

kamil83nh
2 gwiazdki

Post 27 paź 2012, o 22:49

zalegające błoto jeszcze chyba nie stanowi problemu ,obawiałem się bardziej ,że dostająca się tam sól zacznie robić swoje ,a bez nakładek zawsze można na szybko przepłukać karcherem ,no chyba że te gumy na prawdę robią swoją robotę i zabezpieczą nadkole przed "wszystkim"

lokiee
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Impreza WRX 03 blob kombi; TA650

Post 27 paź 2012, o 23:36

kamil83nh pisze:zalegające błoto jeszcze chyba nie stanowi problemu ,obawiałem się bardziej ,że dostająca się tam sól zacznie robić swoje ,a bez nakładek zawsze można na szybko przepłukać karcherem ,no chyba że te gumy na prawdę robią swoją robotę i zabezpieczą nadkole przed "wszystkim"
Jak się dostanie błoto to sól pewnie też ;-)
U siebie zdjąłem z jednego błotnika tę osłonę, bo odłaziła i syfu było sporo. W 1. miejscu zaczyna tez coś rdzewieć, niestety :wall:
Może jak są nowe to robotę robią, nie wiem. Ciekawe jak teraz, bo rok temu nowe kosztowały prawie 200 pln za szt. Cena kosmos :?
pozdro
jarek

loslukasos
1 gwiazdka
Auto: GT
Polubił: 2 razy

Post 28 paź 2012, o 12:49

Azrael pisze:Ja w swoim wymieniłem na nowe i nic nie ściągam.
Witaj,

możesz napisać gdzie kupiłeś?
I jak montowałeś?przyklejałeś czy użyłeś tych małych metalowych spinek?

pozdrawiam

Łukasz

kingis
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 28 paź 2012, o 21:47

Ja bym wierzył lakiernikowi, tym bardziej, że jak mówisz jest "zaprzyjaźniony", więc w konia Cię nie robi przecież :-)

lokiee
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Impreza WRX 03 blob kombi; TA650

Post 2 sie 2013, o 11:43

Panie i Panowie,
Odświeżam temat. Jeździcie bez tych gumek i coś się dzieje złego? Rozmawiałem z lakiernikiem i twierdzi, że bez tego będą mi kamienia napierać w ranty i
będą odpryski i będzie rdzewieć. No i mam dylemat zakładać czy jeździć bez :?: :cofee:
pozdro
jarek

ODPOWIEDZ