POMOCY -Nie świeci kontrolka LO przy załączaniu reduktora
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
POMOCY -Nie świeci kontrolka LO przy załączaniu reduktora
Proszę o pomoc. Jestem posiadaczem Subaru forester 99r , 2,0 benzyna 125KM. Podczas załączania reduktora nie świeci mi się kontrolka LO aczkolwiek podczas jazdy czuc że auto wskakuje szybciej na obroty. Co to może być?Czy jest to jakas kwestia regulacji linki reduktora? czy moze po prostu brak kontrolki?
Re: POMOCY -Nie świeci kontrolka LO przy załączaniu reduktora
Kwestia wlacznika kontrolki. U mnie raz dziala, raz nie.komoras1 pisze:Proszę o pomoc. Jestem posiadaczem Subaru forester 99r , 2,0 benzyna 125KM. Podczas załączania reduktora nie świeci mi się kontrolka LO aczkolwiek podczas jazdy czuc że auto wskakuje szybciej na obroty. Co to może być?Czy jest to jakas kwestia regulacji linki reduktora? czy moze po prostu brak kontrolki?
No wlasnie i czy to kwestia rozregulowania linki reduktora??? Czy reduktor w ogole tak samo gladko sie przelacza przy wcisnietym sprzegle jak tez bez niego?
U mnie też się przez jakiś czas nie świeciła. Reduktor zawsze z wciśniętym sprzęgłem!
fitter happier more productive
i co kolego zrobileś z ty? czy to ma jakis zwiazek z napedem?
Wymieniłem skrzynię i pomogło 

fitter happier more productive
Nie ma zadnego, pewnie ci sie ten pstryczek od kontrolki zasyfil. U mnie od czasu wymiany sprzegla - wiec chlopaki pewnie przy okacji to rozbierali i podlaczyli raz jeszcze - kontrolka sie wlacza tak jak powinna.komoras1 pisze:i co kolego zrobileś z ty? czy to ma jakis zwiazek z napedem?
komoras1,
postukaj se w kokpit
zarówka nie łączy lub się przepaliła albo włącznik tej żarówki pod dzwignią czy gdzieś tam.
Tez tak mam
Subaru to fajne samochody
postukaj se w kokpit

zarówka nie łączy lub się przepaliła albo włącznik tej żarówki pod dzwignią czy gdzieś tam.
Tez tak mam
Subaru to fajne samochody

U mnie raz świeci raz nie :) , ogolnie żadko korzystam z reduktora ale on sam działa , w sumie to na początku nawet nie wiedziałem że jest taka kontrolka
bo właczałem reduktor kilka razy i nic sie nie paliło. Dopiero ostatnio włączyłem i sie zapaliła , na początku to sie nawet wystraszyłem że może coś z subarakiem nie tak 

- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Z tą kontrolką chyba każdy ma problem, u mnie naprawiła sie chyba rok po kupnie auta jak troche poruszałem wajchą 

ja se np stukam zeby tzw komputer pokladowy (ten wyswietlacz temp, spalania i czasu) zatrybilOqrek pisze:postukaj se w kokpit![]()
ale tak jak w moim awatarzeOqrek pisze:Subaru to fajne samochody

U mnie posypał się czujnik ze skrzyni. Instalacja ok, kable zwarte i kontrolka świeci. Czujnik wykreciłem, otwór puki co zaślepiony . Chetnie przygarne taki czujniczek... w sumie to pewnie mozna z czegośc dobrać.

FOTOGRAFIA ŚLUBNA I NIE TYLKO --> http://www.tomaszmosiadz.pl/ <--