Upoliuretanienie tylnego staba
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Upoliuretanienie tylnego staba
Rebiata, czy można "zregenerować" łączniki tylnego stabilizatora wymieniając elementy gumowe na poliuretanowe, tj. czy gdzieś takie poliuretany dla Imprezy są dostępne?
I dalej - czy można kupić poliuretanowe zamienniki gum mocujących tylny stab do podwozia?
I dalej - czy można kupić poliuretanowe zamienniki gum mocujących tylny stab do podwozia?
Re: Upoliuretanienie tylnego staba
2x tak. Przy czym jeżeli masz łączniki plastikowe to bardzo nie polecam takiego rozwiązania bo się zwyczajnie urwą pewnego dnia.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
Bergen, albo do ASO Audi. Coś kiedyś słyszałem, że można tanim kosztem przerobić łączniki z Audi jakiegoś i są dużo lepszym rozwiązaniem. Poliuretany możesz kupić w stronglfexie we Wrocku.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
W strongfleksie można kupić też mniej hadkorowe (bardziej miękkie) - czerwone
A jeśli chodzi o łącznik z ałdi... to pasuje bez przeróbek
A jeśli chodzi o łącznik z ałdi... to pasuje bez przeróbek

Marcin
-_-
-_-
Tylko z którego ałdi?TERZO pisze: A jeśli chodzi o łącznik z ałdi... to pasuje bez przeróbek![]()
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
TERZO, no to jeszcze lepiej 

Bergen, np http://allegro.pl/lacznik-stabilizatora ... 24624.html
P.S. Chodzi oczywiście o zamiennik łącznika plastikowego..
P.S. Chodzi oczywiście o zamiennik łącznika plastikowego..
Marcin
-_-
-_-
- Chloru
- 6 gwiazdek
TERZO, jesteś pewny, że łącznik przedniego staba od Audi będzie pasował do tylnego stabilizatora Imprezy? 

Bergen, nie wiem czy o to ci chodziło ale sprawdź sobie http://www.strongflex.vot.pl/index.php? ... t&Itemid=1 i pas_ti przerabiał w swojej wszystkie gumy na poliuretan
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Ten przedni Audi wygląda tak jak tylny Imprezy, dude.Chloru pisze: ERZO, jesteś pewny, że łącznik przedniego staba od Audi będzie pasował do tylnego stabilizatora Imprezy?![]()
- Chloru
- 6 gwiazdek
Bergen, nie znam szczegółów operacji, dlatego spytałem. Hint usłyszałem jakieś 10 lat temu od Dżanka K
W każdym bądź razie masz hint na tani tuning i będziesz mógł sobie z Golonką porozmawiać o niemieckiej motoryzacji

Są podobne ale nie identyczne. AFAIR od Audi jest dłuższy i coś było ze śrubą też, ale co nie przypomnę sobie.
Jeden jest prawy, drugi lewy, może tu coś ?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Obracasz lewy o 180° i robi się z niego prawy?leon pisze: Jeden jest prawy, drugi lewy, może tu coś ?
Obróć lewą rękę o 180°.Bergen pisze:Obracasz lewy o 180° i robi się z niego prawy?leon pisze: Jeden jest prawy, drugi lewy, może tu coś ?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon pisze:
Obróć lewą rękę o 180°.
Ręka nie ma żadnej płaszczyzny symetrii, łączniki mają co najmniej dwie.
- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0

prawy i lewy sie roznią, niestety nie wiem jaki model audi, mam symbole na kartonikach jak coś
ja mam jakieś maxgear, zobaczymy za ile sie wytłuką

co do kompatybilnosci z mocowaniem na wahaczu nie pomoge, bo w RX nie ma w cale staba

Panowie, i Panie też. W końcu jak to jest z tym łącznikiem stabilizatora od Ałdi ? będzie pasował bez problemu na tył do WRX? bo cena zachęcająca itd.
Pozdro
Pozdro
lyssy23, jak masz plastikowy łącznik to tak. Te z ałdi są prawe i lewe. Różnią się długością jednej tulei.
Marcin
-_-
-_-
łącznik mam taki

mi to wygląda na alu, ale nie macałem ;) to nie wiem na 100%. A gdyby to był plastik to które od audi kupić? prawe czy lewe?
Pozdro

mi to wygląda na alu, ale nie macałem ;) to nie wiem na 100%. A gdyby to był plastik to które od audi kupić? prawe czy lewe?
Pozdro
- koziolek
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester XT 2.5
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 9 razy
Matiz, Motyla noga aż się rzuciłem pod auto i co widzę....staba z tyłu brak
Mocowania w budzie są oryginalne czy też trzeba rzeźbić?
Jaki jest efekt przed i po?Pewnie jest bardziej nadsterowny
znaczy tyłek łatwiej idzie bokiem?

Mocowania w budzie są oryginalne czy też trzeba rzeźbić?
Jaki jest efekt przed i po?Pewnie jest bardziej nadsterowny