[S] Opony Nokian WR G2 225/40R18 92V XL w super stanie

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

[S] Opony Nokian WR G2 225/40R18 92V XL w super stanie

Post 25 lis 2009, o 02:37

Jak w temacie - do sprzedania używane kozaczki Nokiana. Na temat modelu jako takiego nie ma się co rozpisywać, bo pełno tego na necie. Opony są w super stanie, przejechały raptem 1 zimę, prawie jak nowe 8-) :

- nie mają żadnych wad ani uszkodzeń;
- bieżnika ubyło niecały 1mm (zostało ok 8,1-8mm w porównaniu do ok 9mm na nowej);
- data produkcji: 41 tydzień 2008!! (kupując nowe możecie trafić na starsze sztuki, te mają ledwo nieco ponad rok czasu)
- najwyższy indeks prędkości, jeśli chodzi o zimówki (240km/h);
- dodatkowo opona wzmacniana (XL) o większej nośności, co w przypadku dziurawych polskich dróg wydłuża życie opony i bardziej chroni przed uszkodzeniami przy uderzeniach

Sprzedaję, ponieważ przerzuciłem się na 17" na zimę.

Cena za 4 sztuki: 2150pln + koszt dostawy (najlepiej odbiór własny lub transport przez kogoś z forum). Cena producenta to ponad 3600pln, najtaniej na internecie udało mi się je znaleźć za ok 2400pln + przesyłka (wersja XL).

Ktoś chętny?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re: [S] Opony Nokian WR G2 225/40R18 92V XL w super stanie

Post 28 lis 2009, o 19:14

up!
nikt nawet się nic nie zapyta? ;-(
Co tu same ciepłe kluchy, które nie jeżdżą na takim rozmiarze w zimie? :razz:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 28 lis 2009, o 21:37

eMTi, bo może cena abstrakcyjna :whistle:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 lis 2009, o 21:44

jeśli abstrakcyjna, to niech się targują... ale widać nawet nikt nie podchodzi :-/
Nie wiem tylko, co w tej cenie aż tak abstrakcyjnego, skoro opony zrobiły raptem kilka tys. km..
Z grubsza zaokrąglając, to te mają ok 1mm mniej bieżnika niż nowe, czyli 11% mniej i też mniej więcej o tyle są tańsze od nowych.. A tu nawet negocjować nikt nie chce..

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 lis 2009, o 21:51

eMTi, np. ja (a sądzę, że nie tylko) wolałbym dodać te 11% i mieć nówki sztuki, szczególnie że niektóre osoby mogą wrzucić opony w koszty prowadzonej działalności.
Jeśli to ja bym sprzedawał takie opony to wziąbym pod uwagę fakt, że przeciętna żywotnosć opon zimowych to 3 sezony, a więc cena wywoławcza powinna być 33% poniżej ceny nowych :->
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 28 lis 2009, o 22:08

Masz rację Robert , drogo chce za te sztrucle :!:
Bojkotujemy ten wątek a do tego jeszcze trzeba poprosić Remisława by zamknął ten przebrzydły wątek tego zdźierusa :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 28 lis 2009, o 22:11

Nie dość, że drogo, to jeszcze murzyński rozmiar. Spinnery też sprzedajesz eMTi? :mrgreen:

A bardziej serio, to chyba mało kto jeździ subarakiem na 18-tkach zimą. Stąd konieczność podbijania wątku przez nas ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 lis 2009, o 22:14

To ja Ci tu klientów nagarniam, a Ty przeciwko mnie... Przebiłeś me zdziercze serce na wylot... ;-(
rrosiak pisze: mogą wrzucić opony w koszty prowadzonej działalności
tu masz rację i o tym nie pomyślałem, bo sam dzialalności nie prowadzę, więc nie myślałem tymi kategoriami.
rrosiak pisze: przeciętna żywotnosć opon zimowych to 3 sezony
Zależy, jak liczyć.. Jeśli chodzi o świerzość gumy, to wg prawa nowa może mieć do 3 lat.. Te mają dopiero rok. Jeśli pod kątem zużycia, że po 3 latach są już starte do minimum, to tu ten argument odpada, bo są starte w znikomym stopniu..

To co, ktoś za 1900 weźmie? Negocjacje może?

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 lis 2009, o 22:29

Konto usunięte, masz rację.. Ja niestety byłem przymuszony, bo jak rok temu w listopadzie kupowałem furę, to tak się niefortunnie złożyło, że od momentu wpłacenia zaliczki do reszty kwoty (4 dni) euro skoczyło kilkadziesiąt gr do góry i byłem 10k pln w plecy... Byłem totalnie spłukany i nie miałem pieniędzy, żeby kupić drugi komplet felg, bo kupiłem ją na 18"... Pasujących stalowych w ogóle nie znalazłem, a za najgorsze badziewia alu 17x7,5" (mniejsze nie wejdą na hebel) musiałbym dać z 2k minmum (i pewnie prostować co 2 tygodnie) :-/ Tak więc nie miałem wyjścia...

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 28 lis 2009, o 22:32

Konto usunięte pisze: Nie dość, że drogo, to jeszcze murzyński rozmiar. Spinnery też sprzedajesz eMTi?
Och Fido co za celne stwierdzenie :idea: :giggle:
eMTi pisze: To ja Ci tu klientów nagarniam, a Ty przeciwko mnie... Przebiłeś me zdziercze serce na wylot...
Oj już nie płakuniaj , podleczymy się na balu , wytłumaczę Ci parę myków gdzie znaleźć fajne spinery :!: :giggle:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 lis 2009, o 22:37

eMTi pisze: sam dzialalności nie prowadzę, więc nie myślałem tymi kategoriami.

W przypadku prowadzenia działalności (zasady ogólne + VAT), opony nowe musiałyby kosztować poniżej 1600 PLN żeby się opłacało kupić bez rachunku, a więc nie są to potencjalni klienci dla Ciebie.
eMTi pisze: Jeśli pod kątem zużycia, że po 3 latach są już starte do minimum, to tu ten argument odpada
Oczywiście wszystko zależy od stylu jazdy i warunków (zimy ostatnio u nas liche i często jeździ się na zimówkach po suchum asfalcie). Jak dotąd zawsze wyrzucałem opony po trzech latach, bo nie rokowały dalszej używalności.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 lis 2009, o 22:42

Piter 35 pisze: wytłumaczę Ci parę myków gdzie znaleźć fajne spinery
a co, do Berlingo będziesz kupował? :evilgrin: :-p

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 gru 2009, o 12:47

sprzedane! 8-) Można zamykać.

ODPOWIEDZ