[K] Amortyzatory Kayaba agx do GC8 coupe
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
- Auto: Subaru "Masakrathor" STi, Outback H6
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: [K] Amortyzatory Kayaba agx do GC8 coupe
A to nie sa takie same agx jak do wszystkich innych klasykow?
Nawiasem mowiac - nie wiem, jaka moze byc cena i pewnie trzebaby sciagac z zagranicy - ale nie lepiej poszukac amorkow STi?
Nawiasem mowiac - nie wiem, jaka moze byc cena i pewnie trzebaby sciagac z zagranicy - ale nie lepiej poszukac amorkow STi?
Jacek "AMI" Rudowski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
AMI pisze: nie wiem, jaka moze byc cena i pewnie trzebaby sciagac z zagranicy
Niby czemu?
AMI pisze: ale nie lepiej poszukac amorkow STi?
Do klasyka? To dopiero trzeba by ściągać...
Kuba, no przeciez wlasnie o sciaganiu amorkow STi do klasyka pisze :) - ale jesli sie myle i mozna je kupic latwo w Polsce, to tym lepiej.
Jednak cena podejrzewam bedzie dalece rozna od ceny AGX'ow...
Jednak cena podejrzewam bedzie dalece rozna od ceny AGX'ow...
Jacek "AMI" Rudowski
AMI, sądzisz e OEMy KYB będą tańsze niż aftermarket KYB? Czemu?
Temu - ze patrzylem na ceny amortyzatorow STi na Japan Parts i wygladaly na nieco wyzsze niz ceny kompletu AGX'ow.
Ale moze zle amortyzatory ogladalem :)
Ale moze zle amortyzatory ogladalem :)
Jacek "AMI" Rudowski
AMI, nic nie rozumiem. Były wyższe i sądzisz że po sprowadzeniu będą niższe?
Zreszta Kuba - to Ty tutaj jestes specem i biore pod uwage mozliwosc, ze cos jest inaczej, niz mi sie wydaje - zeby nie bylo :)
Po prostu na JapanParts widze amortyzatory po ok. 240e za sztuke - komplet AGX'ow wydaje mi sie nieco tanszy.
Ale moze faktycznie ogladam nie to co nalezy na stronie JapanParts
Po prostu na JapanParts widze amortyzatory po ok. 240e za sztuke - komplet AGX'ow wydaje mi sie nieco tanszy.
Ale moze faktycznie ogladam nie to co nalezy na stronie JapanParts
Jacek "AMI" Rudowski
Azrael pisze:AMI, nic nie rozumiem. Były wyższe i sądzisz że po sprowadzeniu będą niższe?
Kuba - ja nie wiem co tu jest do rozumienia, czy nie rozumienia - ja po prostu patrze na ceny - ale byc moze to co ogladam w dziale STi na Japan Parts to jednak co innego niz mi sie wydaje... albo to ja czegos nie rozumiem.
Jacek "AMI" Rudowski
Zeby moze ustalic jakis konkretny wniosek a nie ciagnac taka dyskusje :)
http://japanparts.com/db/partslist.php? ... ey=&page=1
Pozycje z konca strony - strut to jak mniemam pojedynczy amortyzator w tym przypadku?
I nawiasem mowiac to co mam u siebie - zakladajac, ze zawieszenie w klasyku STi ma takze cos wspolnego z STi, a podobno (byc moze to jest wlasnie blad)
nie jest tym samym, w sensie amortyzatorow, co w WRX czy GT - na AGXy nie wyglada ;)
http://japanparts.com/db/partslist.php? ... ey=&page=1
Pozycje z konca strony - strut to jak mniemam pojedynczy amortyzator w tym przypadku?
I nawiasem mowiac to co mam u siebie - zakladajac, ze zawieszenie w klasyku STi ma takze cos wspolnego z STi, a podobno (byc moze to jest wlasnie blad)
nie jest tym samym, w sensie amortyzatorow, co w WRX czy GT - na AGXy nie wyglada ;)
Jacek "AMI" Rudowski
Przeczytaj jeszcze raz co pisałem bo mam wrażenie że się kompletnie rozmijamy. Ty mówisz ze AGXy są tańsze i ja mówię ze są tańsze i Ty mimo to mówisz żeby może sprowadzać amorki OEM z Japonii?
No ja po prostu nie rozumiem najwyrazniej tej Twojej wypowiedzi faktycznie.
"AMI, sądzisz e OEMy KYB będą tańsze niż aftermarket KYB? Czemu?"
Tak czy inaczej sadze, ze AGX'y beda tansze niz amortyzatory STi kupowane np. w Japan Parts.
Jak rozumiem nie jestes fanem oem'owych amortyzatorow z STi jako gorszych od AGX?
No i tyle ;) Ale dzieki :)
"AMI, sądzisz e OEMy KYB będą tańsze niż aftermarket KYB? Czemu?"
Tak czy inaczej sadze, ze AGX'y beda tansze niz amortyzatory STi kupowane np. w Japan Parts.
Jak rozumiem nie jestes fanem oem'owych amortyzatorow z STi jako gorszych od AGX?
No i tyle ;) Ale dzieki :)
Jacek "AMI" Rudowski
Ja nie jestem fanem AGXów w ogóle, ale w podobnej/identycznej cenie są też Ultra-SR które będą odpowiednikiem JDMowych amorów z GC8.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
remek pisze: TomekSliwa, skontaktuj sie z Szczur75.
Lub Carfitem. Kiedyś od niego kupiłem Kayaby w super cenie, ale nie do subaraka.
Azrael pisze:Ja nie jestem fanem AGXów w ogóle, ale w podobnej/identycznej cenie są też Ultra-SR które będą odpowiednikiem JDMowych amorów z GC8.
Hm... jesli tylko sa do klasyka - kiedys patrzylem, ale jakos nie wypatrzylem. A slyszalem, takze od Ciebie zdaje sie, ze Ultra SR sa lepsze.
Jacek "AMI" Rudowski
- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
remek, dzięki za info, wysłałem do niego priva
Type- R-a używam w 90% do pojeżdżawek, upalanie, KJS-y, rallysprinty itp.
Ultra SR byłyby by lepsze od AGX-ów?
A cenowo jak to wygląda?
Type- R-a używam w 90% do pojeżdżawek, upalanie, KJS-y, rallysprinty itp.
Ultra SR byłyby by lepsze od AGX-ów?
A cenowo jak to wygląda?
Ultra SR reklamują jako speed-sensing. jedziesz wolno jest łagodnie a jak szybciej to się utwardzają. ile w tym prawdy nie wiem
deLux pisze:Ultra SR reklamują jako speed-sensing. jedziesz wolno jest łagodnie a jak szybciej to się utwardzają. ile w tym prawdy nie wiem
Ultra SR nie są produkowane do GC8 - tak mówi katalog Kayaby http://www.kyb-europe.com/kyb-poland/catalogue.asp. Pozostają zwykłe (Excel-G), ew. AGX-y. Co w tej sytuacji polecacie, gdyż stoję przed podobnym dylematem ?
ja bym się tam całkiem na katalog nie zdawał, może ktoś próbował i pasuje jednak
- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
Miłego kręcenia.TomekSliwa pisze:Już mam.Do zamknięcia.