Witam,
Koledzy w weekend przestał mi się zapinać pas od pasażera. Jak wtykam w ten "automat" metalową sprzączkę, to wciska mi się razem z czerwonym guzikiem PRESS służącym do zwalniania blokady. Po odkręceniu tego do fotela okazało się, że coś tam w środku lata. Z racji tego, że pasy są nierozbieralne poszukuję nowej części zamiennej.
Na allegro widzę tylko pasy z napinaczami, ale bez tych "zamków", więc nie wiem gdzie jeszcze można tego szukać.
Dzwoniłem do serwisu - chcą prawie 800zł za komplet - zamek + cały kompletny pas. Trochę nie uśmiecha mi się wydawać 800zł z powodu małej sprężynki, która spadała z zapadki, ale czegoś podobnego.
Może ktoś z Was wymieniał w wolnymssaku fotele na kubły i ma zamek od pasów górką.
Auto to Impreza z maja 2000r. (klasyczna, nie bugeye) kombi 125KM. Nr VIN na priv jakby ktoś z forumowych firm potrzebował.
Pozdrawiam.
d_xter
[K] Zamek pasów bezpieczeństwa
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Re: [K] Zamek pasów bezpieczeństwa
Z jakiego innego modelu mogą jeszcze do mnie pasować zamki do pasów? Mam okazję kupić zamki od WRX '96. Będzie pasować?
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jedź na złom, gdzie mają angliki do rozbiórki i bierz taki zamek za 10 zł.

Hmmm,
ma ktoś pomysł gdzie w okolicy Warszawy jest taki złom? Strażacka to dobry pomysł?
ma ktoś pomysł gdzie w okolicy Warszawy jest taki złom? Strażacka to dobry pomysł?

Dzięki uprzejmości peszzi kryzys zażegnany.
P.S. Minimalnie nie pasują te nowe (stare) zamki. Zna ktoś zakład w którym będę mógł przetoczyć śruby? Kołnierz na którym powinien obracać się zamek jest za duży względem otworu w ramieniu zamka, więc przy dokręcaniu musiałem skręcić to na sztywno....

P.S. Minimalnie nie pasują te nowe (stare) zamki. Zna ktoś zakład w którym będę mógł przetoczyć śruby? Kołnierz na którym powinien obracać się zamek jest za duży względem otworu w ramieniu zamka, więc przy dokręcaniu musiałem skręcić to na sztywno....