[S] Kompletny dolot STOŻEK do Imprezy GC bez Turbo

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
b.j.
1 gwiazdka
Auto: GT '98
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Kompletny dolot STOŻEK do Imprezy GC bez Turbo

Post 21 gru 2010, o 10:31

Hej
Mam do sprzedania kompletny dolot sportowy do Imprezy.
Był zamontowany w Imprezie 2.0 (125km) z 1999r a więc będzie pasował do roczników 1999-2001.
Pasuje również do starszych modeli: do 1999r (był również przypasowany do rocznika 1997 i był ok.).

Dolot ten poprawia dynamikę i moc sinika, zwłaszcza na wyższych obrotach. A przy tym ładnie "huczy" podczas zasysania, jeśli lubicie takie dzwięki :)
Producent: Jacky (czyli nawet dobra firma) a nie jakaś tam tania podróba.

W komplecie rura aluminiowa (owinięta materiałem termoizolacyjnym, żeby zasysane powietrze nie nagrzewało się), gumy do montażu, filtr stożkowy oraz węże gumowe do podłączenia wszystkich podciśnień.

Polecam !!!

http://allegro.pl/kompletny-dolot-subar ... 28061.html

bokser
0 gwiazdek
Auto: Subaru WRX 2002

Re: [S] Kompletny dolot STOŻEK do Imprezy GC bez Turbo

Post 3 sty 2011, o 21:25

Witam. Nigdy nie korzystałem z tego forum więc jakby co to trochę wyrozumiałości ha ha . Moja żona ma Imprezę 2.0gx muszę przyznać że nawet piękną i czarną na dobrych 18 kach OZ i układzie wydechowym. Chciałem jej nieco poprawić osiągi w górnym zakresie obrotów bo wiadomo że gx jest delikatnie mówiąc BARDZO OSPAŁY ;-) Jest to bugeye z 2002 r i nigdzie nie mogę znależć dolotu. Gdybyś mógł to ustal czy pasuje i w jakim jest stanie a jeśli nie to gdzie mógłbym szukać. Posiadam jeszcze drugą Imprezkę ale o wiele mniej ospałą i również czarną. Pozdrawiam . Bokser :->

b.j.
1 gwiazdka

Post 4 sty 2011, o 10:12

bokser pisze:Witam. Nigdy nie korzystałem z tego forum więc jakby co to trochę wyrozumiałości ha ha . Moja żona ma Imprezę 2.0gx muszę przyznać że nawet piękną i czarną na dobrych 18 kach OZ i układzie wydechowym. Chciałem jej nieco poprawić osiągi w górnym zakresie obrotów bo wiadomo że gx jest delikatnie mówiąc BARDZO OSPAŁY ;-) Jest to bugeye z 2002 r i nigdzie nie mogę znależć dolotu. Gdybyś mógł to ustal czy pasuje i w jakim jest stanie a jeśli nie to gdzie mógłbym szukać. Posiadam jeszcze drugą Imprezkę ale o wiele mniej ospałą i również czarną. Pozdrawiam . Bokser :->
Z tego co mi wiadomo, to te same silniki były w Imprezach od 1999 - 2002r.
Ale nie wiem czy to prawda.
Spróbuje namierzyć gościa, który u mnie w okolicy pomyka BugEyem, to spróbuję się zajrzeć mu pod maskę.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Re: Re: [S] Kompletny dolot STOŻEK do Imprezy GC bez Turbo

Post 4 sty 2011, o 11:37

b.j. pisze:Dolot ten poprawia dynamikę i moc sinika, zwłaszcza na wyższych obrotach.
O trzy dekagramy? My tu nie czcimy siatek na kondory, więc nie łapiesz nas na takie rewelacje. ;-)

A tak poważniej to przedstaw wykres z hamowni.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

b.j.
1 gwiazdka

Re: Re: [S] Kompletny dolot STOŻEK do Imprezy GC bez Turbo

Post 4 sty 2011, o 16:33

ky pisze:
b.j. pisze:Dolot ten poprawia dynamikę i moc sinika, zwłaszcza na wyższych obrotach.
O trzy dekagramy? My tu nie czcimy siatek na kondory, więc nie łapiesz nas na takie rewelacje. ;-)
A tak poważniej to przedstaw wykres z hamowni.

r.

Ha, nie wiem czy miałoby to sens dwukrotnie hamować furę tylko przy założeniu takiego dolociku. Zapewne koszt hamowni przewyższył by wartość tego dolotu.

Moje subiektywne wrażenie po jeździe Imprezą z tym dolotem jest takie, że na wyższych obrotach autko było żwawsze niż z fabryką.
Nie piszę przecież, że po montażu dolotu moc urośnie o n.p. 10km, ale czuć poprawę.

NA KJS albo inne pojeżdżawki zawsze cuś pomoże.

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 4 sty 2011, o 18:16

b.j. pisze: Ha, nie wiem czy miałoby to sens dwukrotnie hamować furę tylko przy założeniu takiego dolociku. Zapewne koszt hamowni przewyższył by wartość tego dolotu.

Wiedza kosztuje :)
Za darmo pozostaje nam wiara :)

A w tym przypadku chyba bardziej jednak istotna jest wiedza, niz wiara.
Jacek "AMI" Rudowski

b.j.
1 gwiazdka

Post 5 sty 2011, o 11:21

AMI pisze: Wiedza kosztuje :)
A w tym przypadku chyba bardziej jednak istotna jest wiedza, niz wiara.
Wiedza kosztuje... a doświadczenie jest bezcenne.

A wiara czyni cuda :thumb:

ODPOWIEDZ