[S] Oryginalne magnezowe Speedline 2013 WRC po R.Burnsie

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Oryginalne magnezowe Speedline 2013 WRC po R.Burnsie

Post 18 wrz 2013, o 13:21

Tak się złożyło, że udało mi się kupić oryginalne magnezowe Speedline 2013 WRC 8x18. Waga jednej felgi to około 8,5 kg, w porównaniu do moich replik 2013 na licencji, których waga to ok,11,5 kg. Podobno swego czasu jeździł na nich sam R.Burns. Niestety szczęście nie trwało zbyt długo, bo okazało się, że trzy felgi są krzywe, a jedna dodatkowo pęknięta. Zawiozłem je do prostowania i spawnięcia tej jednej. Pomimo, że słyszałem, że magnezówek się nie spawa, dwóch specjalistów powiedziało mi, że da się to zrobić, więc zostawiłem. Pierwszy ostatecznie się poddał, drugi zaczął spawać, ale felga przez to że była krzywa (ponapinana) pękła jeszcze dalej.
Sprzedający, który twierdził przy sprzedaży, że felgi są proste, teraz umywa ręce i nie bardzo chce zwrócić kasę, więc może żeby choć częściowo odzyskać kasę, wystawiam je na sprzedaż. Jeżeli nie będzie chętnych na komplet (trzy są dobre i proste) to może na sztuki będą chętni - jako (niestety trochę drogie) pamiątki czy zdobycze rajdowe.
Felgi są chemicznie wyczyszczone z lakieru, bo miały iść do malowania.
Felgi nie pasują do standardowych Subaraków, mają niskie ET, czyli wystają poza seryjne nadkola. Dokładne ET muszę policzyć. Wchodzą do replik 22B i WRC.
Jeszcze będę próbował znaleźć jedną taką samą, więc jak znajdę, to wycofam sprzedaż, ale wiem, że temat jest ciężki.
Za komplet rzekomo dobrych felg zapłaciłem 5 tys, więc nie wiem za ile mógłbym sprzedać te trzy + jedna uszkodzona. Proponujcie.
Obrazek
http://imageshack.us/a/img823/9352/2a7a.jpg
Obrazek
Obrazek

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Re: [S] Oryginalne magnezowe Speedline 2013 WRC po R.Burnsie

Post 18 wrz 2013, o 13:39

17 byś upolował lub dał cyne gdzie takie upolować ;-)

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: [S] Oryginalne magnezowe Speedline 2013 WRC po R.Burnsie

Post 18 wrz 2013, o 15:06

"17 bywają na Ebayu, zresztą tam kupiłem moje do Colina. Jak się natknę, to Ci dam znać.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

ODPOWIEDZ