Maska z karbonu do Imprezy GC - robimy??
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- kuzi4
- 4 gwiazdki
- Auto: STi TypeR "22B", GT GF 98, Outback 2,5 '00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Maska z karbonu do Imprezy GC - robimy??
Prawda, ja miałem w GL'u ALU. Teraz jest w GT'ku, a stal poszła z GL'em do nowego, szczęśliwego nabywcy :)Bergen pisze:Niektóre GLe też mają aluminiowe maski
siewcu,
jesli chodzi o sam laminat to jest to poprostu kiepski material w porownaniu do alu,szkla,carbonu jak ktos chce miec pozadna maske ktora ma lezec jak orginal a po malowaniu wygladac przez dlugi czas jak orginal to wg mnie laminat jest najmarniejszym wyborem.
Ja moze nie jestem jakims mega wrazliwy na takie sprawy ale lubie pozadne rzeczy, jestem na etapie szukania lekkiej maski kupilem juz dwa laminaty z polecanych firm i kazda maska byla dla mnie badziewiem (kazda oddałem) dlatego nie polecam (to jest moje prywatne zdanie)
jesli chodzi o sam laminat to jest to poprostu kiepski material w porownaniu do alu,szkla,carbonu jak ktos chce miec pozadna maske ktora ma lezec jak orginal a po malowaniu wygladac przez dlugi czas jak orginal to wg mnie laminat jest najmarniejszym wyborem.
Ja moze nie jestem jakims mega wrazliwy na takie sprawy ale lubie pozadne rzeczy, jestem na etapie szukania lekkiej maski kupilem juz dwa laminaty z polecanych firm i kazda maska byla dla mnie badziewiem (kazda oddałem) dlatego nie polecam (to jest moje prywatne zdanie)
Generalnie trzeba byłoby wykonać kilka masek, w zależności od oczekiwań. I nie będzie to mozliwe na jednej matrycy, jak zostałem poinformowany przez wykonawcę.
Bo jeżeli ktoś potrzebuje maskę do sportu, to nie będzie ona taka sama jak dla kogoś kto potrzebuje ja do cywila, aby odelzyc trochę autko, zachowując perfekcyjny wygląd. -> domniemuję kolega LukiGT, z resztą ja do swojego cywila tez chciałbym idealną, ale wiem, ze takich nie ma...
co nawyżej będę polował na ori alu.
Przy czym do sportu tez będzie kilka wersji, tak jak pisałem wcześniej.
Reasumując, temat mało realny, nie znam firmy, która sie tego podejmie.
Bo jeżeli ktoś potrzebuje maskę do sportu, to nie będzie ona taka sama jak dla kogoś kto potrzebuje ja do cywila, aby odelzyc trochę autko, zachowując perfekcyjny wygląd. -> domniemuję kolega LukiGT, z resztą ja do swojego cywila tez chciałbym idealną, ale wiem, ze takich nie ma...

Przy czym do sportu tez będzie kilka wersji, tak jak pisałem wcześniej.
Reasumując, temat mało realny, nie znam firmy, która sie tego podejmie.
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
Taiwan panowie,90%czesci karbonu do subaraka jest tam robiona.
Dolacz sie na Facebooku-ScoobyParts4U
ma ktoś rodzinę/znajomych w Taiwanie?? 

GoTo,
ja znam profi firme ktora moze to zrobic.
sam chcialem, ale w momencie kiedy zleca sie samemu koszt zrobienia dwóch form + spod ze szkla + góra z carbonu + wykonanie to mi policzyli prawie 5k
ale kiedy koszt odlania formy rozłozylby sie na kilka osob to cena bylaby znacznie bardziej atrakcyjna
a wyroby maja naprawde przekozacko staranne
GoTo,
tak robie sobie subaraka do jazdy na codzien i zalezy mi zeby maska wygladala estetycznie
ja znam profi firme ktora moze to zrobic.
sam chcialem, ale w momencie kiedy zleca sie samemu koszt zrobienia dwóch form + spod ze szkla + góra z carbonu + wykonanie to mi policzyli prawie 5k
ale kiedy koszt odlania formy rozłozylby sie na kilka osob to cena bylaby znacznie bardziej atrakcyjna

a wyroby maja naprawde przekozacko staranne
GoTo,
tak robie sobie subaraka do jazdy na codzien i zalezy mi zeby maska wygladala estetycznie
Ja mam rodzine
,tylko jak znam zycie to z 10 trzeba zamowic

Dolacz sie na Facebooku-ScoobyParts4U
mam laminat przy 5 sztukach, wyceniony na 500zł
Kolega robił laminaty do hondy, wyglądały ładnie i ludzie byli zadowoleni.
.....tyle z nowszych info.
Kolega robił laminaty do hondy, wyglądały ładnie i ludzie byli zadowoleni.
.....tyle z nowszych info.
Panowie,ja też się chętnie piszę na taką maskę za 1600 ,to połowa ceny.
jedno pytanie kontrolne - do której imprezy = jaki rocznik robicie te maskę? w tytule jest co prawda GC, ale wole sie upewnic
na kiedy szacunkowo by byly?
na kiedy szacunkowo by byly?
na razie nie robimy...za dużo rozbiezności, a nikt nie potrafi mi pokazac tej maski, bo ma byc dopiero zrobiona.
Nie chcę poźniej, żebyście narzekali albo wysyłali zwroty.
Cywilna maska a maska do rajdów to inna bajka.
Jak ją zobaczę na własne oczy, będę znał jej jakośc, to wtedy moge zaryzykować.
Nie chcę poźniej, żebyście narzekali albo wysyłali zwroty.
Cywilna maska a maska do rajdów to inna bajka.
Jak ją zobaczę na własne oczy, będę znał jej jakośc, to wtedy moge zaryzykować.
ja potrzebuję maskę poliftową do gc8 sztywną czyli cywil. jestem zdecydowany na zakup
Ja bym tam na Twoim miejscu zostawił oryginał,bo na wadze nie zyskasz wiele,a urok Twojej fury tkwi w jej pełnej i doskonałej oryginalności.Ja to co innego,nie mam maski w ogóle,replika ,to nie oryginał,a aluminiową maskę do polifta nie ma szans dostać.Jak bym taką miał to bym karbonowej nie szukał.
hhe i tutaj Cię zaskoczę Krzysiu, są takie maski w anglii i jest ich spory wybór i kosztują grosze. Jedyny problem to transport - i tutaj jest spory zonk.
PS: odpuściłem sobie te carbonową, właśnie ze względu na nikłe zmniejszenie wagi + panowie tak się do tego zabierają ze długo jeszcze nic z tego nie wyjdzie lub wcale:P
PS: odpuściłem sobie te carbonową, właśnie ze względu na nikłe zmniejszenie wagi + panowie tak się do tego zabierają ze długo jeszcze nic z tego nie wyjdzie lub wcale:P
Panowie wyszło coś z tych masek, bo się mocno zastanawiam ???