[K] Intercooler Impreza STi 97r

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
President
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: STi 96' i inne:)
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[K] Intercooler Impreza STi 97r

Post 29 cze 2014, o 16:17

Może akurat ma ktoś na zbyciu oryginalny intercooler do Sti V3 model z przełomu lat 96/97. Najlepiej jak by był wraz z mocowaniami.

Pozdrawiam

Miksu
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza GT 96'

Re: [K] Intercooler Impreza STi 97r

Post 30 cze 2014, o 09:49

Witam.
Posiadam na zbyciu intercooler do STI v3 (prostokątny), a raczej V4 taki jak na zdjęciu:
http://asset3.spiffyserver.com/sites/17 ... 1378700984
Jeździł na moim aucie, więc jest w pełni szczelny. Obecnie jest po prostowaniu blaszek i przygotowany do pomalowania.
Wyjście na DV jest wyprowadzone w innym miejscu niż jak na powyższym zdjęciu.
Daj znać czy byłbyś zainteresowany:)

President
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: STi 96' i inne:)

Post 30 cze 2014, o 10:19

Jestem zainteresowany ale jak jest wyprowadzone to wyjecie na DV? Mi by pasowało dokładnie to co jest na zdjęciu. Bo właśnie mam IC zdaje się od V4, takie jak na zdjęciu, tylko że z DV wypuszczonym wprost na śilniczek krokowy na kolektorze i jest lipa. Ktoś mi to przerobił i działa. Ale po pierwsze nie da się już założyć łapy mocującej IC a po drugie gumowa rura prowadząca z wyjścia zahacza o kolektor i pewnie się zaraz przetrze. Może masz to jakoś lepiej rozwiązane.. Najchętniej chciałbym dokładnie to co na zdjęciu.

Miksu
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza GT 96'

Post 30 cze 2014, o 11:01

Wyjście na DV jest wyprowadzone po obu stronach puszki ( ponad napisem tuned by STI) u mnie jeździło to w ten sposób, że jedno z wyjść było zaślepione króćcem silikonowym i sprawdzało to egzamin. Jakby się ktoś uparł to można by uciąć to dodatkowe wyjście i zaślepić na stałe. To wyjście co jest na zdjęciu jest w moim przypadku zaślepione. Jak będę miał chwilę i dostęp do intercoolera to podeślę zdjęcia:)

OscaRS
2 gwiazdki
Auto: Wrx MY05

Post 11 lip 2014, o 13:41

Ja mam na sprzedaż intercooler z wrx 2005r

ODPOWIEDZ