[K] lewą tylną lampę do Forka Sports 2008

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
naLeśnik
4 gwiazdki
Auto: destrukcja
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[K] lewą tylną lampę do Forka Sports 2008

Post 27 sie 2008, o 21:57

jak w temacie. Szukam kompletnej tylnej lampy do mojego Forka Sports, jak w avatarze. Nie zdążyłem się pochwalić a już popsułem :( Zależy mi na czasie, nie musi być tanio :wall:

naLeśnik
4 gwiazdki

Re: [K] lewą tylną lampę do Forka Sports 2008

Post 27 sie 2008, o 22:16

no właśnie napisałem do tej firmy dwa emaile i codziennie dzwonię ale chyba jakiś młyn tam mają bo nie mogę się nic dowiedzieć. Dlatego szukam w różnych źródłach

naLeśnik
4 gwiazdki

Post 29 sie 2008, o 16:28

nieaktualne, kupiłem i czekam na przesyłkę :)

anakinsky
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: ...

Post 4 wrz 2008, o 10:57

naLeśnik, witam Kolege Po Fachu :mrgreen:
Twój nieuturbiony?

naLeśnik
4 gwiazdki

Post 5 wrz 2008, o 09:51

witaj anakinsky, niestety mój nie uturbiony ale następny (kiedyś) będzie napewno :)
fajną masz furkę, szukałem właśnie blue ale trafił się garnet red więc już nie czekałem bo i tak prawie półtora roku poszukiwań to przegięcie :)

niby małe są różnice w wyglądzie ale jednak ten style zwraca uwagę "widzów", przynajmniej w Lublinie - a miałem kupić furkę nie rzucającą się w oczy :mrgreen:
nie mówię już o twoim bolidzie, zazdroszczę ;-)

anakinsky
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 5 wrz 2008, o 10:39

naLeśnik, trzeba jakiś mini-spot Forków Sports zrobić :mrgreen:
W Wawie jest na pewno jeszcze jeden 2.5 X Sports (taki jak Twój) w kolorze takim jak mój: WR Blue Mica.
Kiedyś się mijaliśmy z naprzeciwka - każdy był zdziwiony jakby odbicie w lustrze zobaczył ;-)
1,5 roku powiadasz? A czemu tak długo - mnie to zajęło 2 miesiące (http://www.cars.com)
AT czy MT?

Tak na marginesie: skąd lampę nabyłeś i czy przerabiasz światła na nasze?

naLeśnik
4 gwiazdki

Post 5 wrz 2008, o 12:17

w Lublinie chyba na razie jestem tylko ja swoim Sports, fajnie by było zrobić spocik naszych bryczek - świetnie by fotka wyglądała z kolorkami na przemian :)

co do mojego to jest to automat - taki miał być, wybór był świadomy (z pełną świadomością ułomności przeniesienia napędu w AT) ale na http://www.subaruforester.org znalazłem pewien projekt ustawienia rozkładu napędu na stałe - może jak się odważę to to wykonam :evilgrin:
Jeśli chodzi o poszukiwania to najpierw były wcześniejsze roczniki, potem jednak dozbierałem kaski i zacząłem od nowa szukać świeżych - wszystko w Europie. A jeszcze później postanowiłem szukać w USA więc wszystko od nowa :) W międzyczasie była opcja SI WRX wagon co przedłużyło poszukiwania. Szukałem głównie na http://www.carmax.com ponieważ znajomy z USA kupił u nich już kilka bryk i polecał.

A lampę kupił mi właśnie znajomy w USA i już lampa do mnie leci. Zapłacił jakieś 140$ więc przy lekkim zaniżeniu wartości przesyłki chyba nie będzie przepychanek w urzędzie celnym i szybko założę i wyruszę w końcu na jakiś plener foto bo jeszcze Forek nie miał sesji.

anakinsky
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 5 wrz 2008, o 13:14

naLeśnik pisze:i wyruszę w końcu na jakiś plener foto bo jeszcze Forek nie miał sesji.
dokładnie, ja też się zbieram do tego
a światła przerabiałeś?

naLeśnik
4 gwiazdki

Post 5 wrz 2008, o 14:16

świateł nie ruszam, po odpowiednim ustawieniu przeszło na przeglądzie a z tyłu nie patrzyli czy jest przeciwmgłowe czy nie :) Zobaczymy potem, może przemyślę jakiś dobry xenon kit - jeśli to nie wieś tunink :whistle:

anakinsky
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 5 wrz 2008, o 14:31

naLeśnik pisze:może przemyślę jakiś dobry xenon kit - jeśli to nie wieś tunink :whistle:
Będziesz oślepiał. Nie mamy regulacji wysokości świateł ani spryskiwaczy. Policja się zainteresuje.
Też o tym myślałem, ale ostatecznie zniechęciła mnie rozmowa z elektrykiem.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 312 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 5 wrz 2008, o 14:31

naLeśnik pisze: Zobaczymy potem, może przemyślę jakiś dobry xenon kit - jeśli to nie wieś tunink
Zdecydowanie nie.
Nie wiem jak jest w przypadku wersji US, ale w przypadku wersji EU (MY'06-) reflektory nie różnią się podobno oznaczeniami na kloszach - nie powinno być problemu przy przeglądzie/kontroli drogówki.

naLeśnik
4 gwiazdki

Post 5 wrz 2008, o 14:55

anakinsky pisze: Będziesz oślepiał. Nie mamy regulacji wysokości świateł ani spryskiwaczy. Policja się zainteresuje.
Też o tym myślałem, ale ostatecznie zniechęciła mnie rozmowa z elektrykiem.
zapomniałem o tych wymaganiach, to chyba za dużo rzeźby :-/

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 312 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 5 wrz 2008, o 15:08

anakinsky pisze: Nie mamy regulacji wysokości świateł ani spryskiwaczy.
To faktycznie może być problem. Wprawdzie jest samopoziomujące się tylne zawieszenie, ale to chyba za mało.
Macie reflektory symetryczne, czy asymetryczne?

naLeśnik
4 gwiazdki

Post 6 wrz 2008, o 11:02

So What! pisze:Macie reflektory symetryczne, czy asymetryczne?
moje są niestety symetryczne ale cośtam koleś na stacji zrobił z lewym reflektorem żeby świecił deko niżej, przez co zasymulował asymetrię i na razie mi ten fakt nie przeszkadza. A jeszcze nie dostałem ostrzeżenia z naprzeciwka że daję kierowcom po oczach.

ODPOWIEDZ