[S] Silnik do GT'ak JDM v2 od WRX 93-96 260 KM
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
[S] Silnik do GT'ak JDM v2 od WRX 93-96 260 KM
w świetnym stanie , kupiłem i przejechałem na nim 500 km. Silnik od Subaru Impreza wersji WRX z roczników 1995-1996 tzw wersja 2. Wersja JDM . 260 KM . Pasje do przedliftowych Imprez turbo 1992-1996 Silnik pochodzi z importu Japonii. Przebieg okołó 120 tys km . Po imporcie został założony KOMPLETNY nowy rozrząd i silnik przejechał około 500 km po drogach cywilni i na jednym treningu na torze. Nie sprawiał żadnych problemów. Nie ma ŻADNYCH stuków nawet przy odpalaniu w niskich temperaturach . Sprzedaje to co na zdjęciach .Silnik - longblock , turbo TD05 , kolektory dolot i wylot, koło zamachowe . z mankamentów : a) turbo ma luz poprzeczny na wirniku jak to używane turbo b) wiązka kolektora ssącego jest odcięta i nie ma wtyczek przejściowoych na nadwozie wiec albo trzeba dosztukować wtyczkę albo prościej użyć wiązki ze swojego kolektora Wrocław tel 669 994 984 . Na forum cena 5 500 zł . Zdjęcia na aukcji allegro http://allegro.pl/silnik-subaru-impreza ... 41296.html Co prawda napisałem do GT'a ale w wyniku poniższej dyskusji wychodzi że GT'kowy komputer nie obsłuży tego setupu , czyli raczej do JDMowych WRX GC8 lub do adaptacji do GT'ka.
Ostatnio zmieniony 4 lip 2016, o 15:25 przez STIRA, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdziwe samochody już były
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Re: [S] Silnik do GT'ak JDM v2 od WRX 93-96 260 KM
Miałem ten blok , i szczerze polecam jeżeli faktycznie jest sprawny!
Jakby co będę miał ori wiązkę do niego plus stary silnik eu z kolektorem z roku 96.
Jeżeli jest to wersja przedliftowa bez problemu podejdzie pod wiązkę eu.
Pytanie tylko i najważniejsze co z ecu i jakie?
Jakby co będę miał ori wiązkę do niego plus stary silnik eu z kolektorem z roku 96.
Jeżeli jest to wersja przedliftowa bez problemu podejdzie pod wiązkę eu.
Pytanie tylko i najważniejsze co z ecu i jakie?
Ja ten silnik włożyłem do swojego RA '95 i jeżdził normalnie na komputerze od RA czyli JDMowym ..... Rzeczywiscie ciekawe czy trzeba komp od WRXa GC8 . Z drugiej strony nawet jak pójdzie na GTowym komie to i tak nie to strojenie .
Prawdziwe samochody już były
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Odrazu mówię nie podejdzie to jest turbo TD05 tutaj są trzy ECU jeden z nich to na pewno Z3, taki miałem w zestawie.STIRA pisze:Ja ten silnik włożyłem do swojego RA '95 i jeżdził normalnie na komputerze od RA czyli JDMowym ..... Rzeczywiscie ciekawe czy trzeba komp od WRXa GC8 . Z drugiej strony nawet jak pójdzie na GTowym komie to i tak nie to strojenie .