Nadkola Forester - kontynuacja wątku z forum policyjnego
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Nadkola Forester - kontynuacja wątku z forum policyjnego
W związku z blokadą "tematu" na forum SIP zakładam temat tutaj, ze swojej strony spróbuję się skontaktować - przez firmę w której pracuję z producentem nadkoli do bardziej typowych marek - firmą Rezaw Plast mają sporą ofertę nadkoli i osłon silników. Więc gdyby tylko złapali wymiary z SF/SG czy innego Subaraka, to myślę że nie było by problemy zrobić jakiejś partii.
Re: Nadkola Forester - kontynuacja wątku z forum policyjnego
Do Punto 2 tez nie było przewidziane, a zamienniki powstały i to nawet dopasowane :) nadkola można wkleić dobrym silikonem, lub innym klejem do wewnętrznej strony rantu błotnika i tak sapewnić szczelność połączenia :)
Skontaktowałem się z firmą.
Mieli już zapytania o nadkola do naszysch "perełek"
Na razie firma Rezaw-Plast nie planuje uruchomienia produkcji nadkoli do ogólnie pojętych Subru
Tłumaczą to wysokimi kosztami rozpoczęcia producji (podobno potrzebne są na jeden typ nadkola 3 formy - jedna jakieś 4-5 tyś EURO
)
Czyli uruchomienie producji pary nadkoli tył np do Forka SF to jakieś 30 tyś euro
A według nich potencjalny rynek zbytu jest zbyt mały
Chyba że z góry zamówimy cały kontener
W takim wypadku trzeba szukać kogoś innego kto podejmie się tego "wyzwania"
Mam jeszcze namiary na 2 firmy parające sie produkcją takich "rzeczy"
Jak coś ustalę to mam nadzieję że się czymś pochwalę
Mieli już zapytania o nadkola do naszysch "perełek"

Na razie firma Rezaw-Plast nie planuje uruchomienia produkcji nadkoli do ogólnie pojętych Subru

Tłumaczą to wysokimi kosztami rozpoczęcia producji (podobno potrzebne są na jeden typ nadkola 3 formy - jedna jakieś 4-5 tyś EURO

Czyli uruchomienie producji pary nadkoli tył np do Forka SF to jakieś 30 tyś euro

A według nich potencjalny rynek zbytu jest zbyt mały

Chyba że z góry zamówimy cały kontener

W takim wypadku trzeba szukać kogoś innego kto podejmie się tego "wyzwania"
Mam jeszcze namiary na 2 firmy parające sie produkcją takich "rzeczy"
Jak coś ustalę to mam nadzieję że się czymś pochwalę

Druga firma po przeanalizowaniu sytuacji rynkowej odmówiła wykonania nadkoli :(
Zostaje jesze jedna firma, jak się nie uda zostają tylko Mirki rzemieślnicy którzy za "flaszkę" zrobią wszystko, czasami niektórym to dobrze wychodzi :)
Zostaje jesze jedna firma, jak się nie uda zostają tylko Mirki rzemieślnicy którzy za "flaszkę" zrobią wszystko, czasami niektórym to dobrze wychodzi :)