Sprzedam Legacy 2.5 manual 2005 rok

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
tuscan
0 gwiazdek
Auto: Subaru Outback 2.5 2005r; BMW E46 320D 2004r; Nissan 200SX Racing E
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Sprzedam Legacy 2.5 manual 2005 rok

Post 19 gru 2008, o 23:22

Witam, sprzedam śliczne Subaru w końca 2004 roku, oto link do ogoszenia:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7199023

naLeśnik
4 gwiazdki
Auto: destrukcja

Re: Sprzedam Legacy 2.5 manual 2005 rok

Post 20 gru 2008, o 00:24

"Jest to wersja europejska, czyli "made in Japan", a nie jak te z USA "made in Mexico""

:roll:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 20 gru 2008, o 09:38

naLeśnik, no prawie prawda, europejskie Subaru wszystkie są z Japonii - natomiast OBK i Legacy na rynek amerykański powstają na miejscu.
Tyle, że te amerykańskie zakłady są (o ile pamiętam) nie w żadnym Meksyku, a w stanie Indiana, USA. I co ciekawe, ponoć utrzymują jakość zupełnie porównywalną z japońską.

naLeśnik
4 gwiazdki

Post 20 gru 2008, o 11:28

WiS pisze: no prawie prawda
o to mi właśnie chodziło. Nie podoba mi się takie pisanie półprawd :x

tuscan
0 gwiazdek

Post 20 gru 2008, o 11:55

to wydaje mi się, że musisz jeszcze trochę poczytać... miałem już z 15 Subaru... zmierzam do tego, że widziałem już wiele ze stanów, są znacznie gorzej wyposażone, w środku materiały zawsze sprawiają wrażenie tańszych. Nie to zawieszenie, skrzynie biegów bez chłodnic oleju itp... zresztą podjedź do aso subaru i zapytaj serwisantów o opinie samochodów zza oceanu... ale ponoć tez są niektóre produkowane w stanach... ale czy to dobrze???? wystarczy spojrzeć na jokość rodzimych samochjodów z USA... problem jakości wykończenia użytych materiałów, zawieszenia, skrzyń biegów itp. aut zza oceanu dotyczy nie tylko Subaru, ale również np. Toyoty, nissana i wielu innych.

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: X.X

Post 20 gru 2008, o 15:37

15 :o

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 20 gru 2008, o 16:57

A może to Ty tuscan powinieneś poczytać - amerykańskie legacy robi się w Lafayette, a gdzie to jest to sobie atlas weź i sprawdź a nie wysyłasz ludzi do biblioteki. Miałeś 15 Subaru no może i miałeś tylko co z tego wynika - masz samochód tydzień albo i nie sprzedajesz i bierzesz następny i co możesz powiedzieć o samochodzie? Nic. Nawet nie wiesz gdzie był wyprodukowany a wciskasz kity o jakimś Mexico.
tuscan pisze: ponoć tez są niektóre produkowane w stanach

To znajdź mi jakiś z Meksyku znawco jak tak się znasz na samochodach to kupowanie od Ciebie to niezła loteria.

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 20 gru 2008, o 18:19

fajny legaś, nie bić nowego od razu :-|

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 20 gru 2008, o 18:20

deLux, ma za swoje. :lol: :mrgreen:
Obrazek

tuscan
0 gwiazdek

Post 20 gru 2008, o 19:28

może ujmę to w ten sposób: zapewne nie jestem specjalistą akurat od Subaru, ale napisana przeze mnie informacja pochodzi z dwóch źródeł: auto-świat (artykuł o samochodach z USA) oraz ASO Subaru we Wrocławiu... oczywiście nie dam sobie ręki za nie obciąć, może zbyt pewnie to napisałem. Jednakże nieważne dla mnie w tym momencie jest to, czy są z USA czy z Meksyku (jeżeli ktoś poczuł się urażony, przepraszam), a to że jak dla mnie, są znacznie gorzej wykonane (nie tylko Subaru), przeważnie gorzej wyposażone, jak już pisałem nie to zawieszenie, i najczęstszy brak chłodnicy oleju... nawet opony z innym indeksem prędkości... wiesz Konto usunięte, błąd każdy może popełnić, ważne aby umieć się przyznać. Napewno odnajdę ten numer AŚ i sprawdzę to, odpiszę jaki rezultat- podam nr AŚ. Druga sprawa co do loterii kupowania u mnie- jak dotąd, praktycznie zawsze pierwszy oglądający kupował u mnie Subaru ( jak sam zapewne wiesz, generalnie chętny na Subaru to specyficzny i wymagający klient, zna się przeważnie na rzeczy i kupują raczej dobre samochody- nie takie do poprawek)... zawsze kupuję taie samochody, którymi sam nie wstydziłbym się poruszać... więc raczej kupowanie ode mnie to chyba nie taka znowu loteria...

tuscan
0 gwiazdek

Post 20 gru 2008, o 19:32

ps. subaru to bardzo fajna nisza rynkowa... jeżeli autko jest ładne, pierwszy oglądający kupuje... jednak czasami trzeba chwilkę poczekać na chętnego... a samochody z USA już gorzej się sprzedają... z czegoś to wynika... nie odbierajcie mnie jak typowego handlarza... bo raczej jestem hobbystą- kocham ciekawe samochody... i zawsze ładne kupuję... ;) oczywiście nie tylko subaru, choć bardzo polubiłem tą markę...

naLeśnik
4 gwiazdki

Post 20 gru 2008, o 22:03

tuscan pisze: ciach
...napisana przeze mnie informacja pochodzi z dwóch źródeł: auto-świat i .....
ciach
proszę Cię :cofee:

a tak już rzeczowo i na poważnie. Gdybyś zadał sobie trud odczytania numeru VIN takiego Outbacka z USA to byś wiedział że on jest z Lafayette. No ale nie w tym rzecz - chodzi o to że wysyłasz w eter nieprawdziwe, niesprawdzone treści - a ludzie to czytają i wyrabiają sobie opinię.

PS: mój Forester ma chłodnicę oleju i jest z USA

tuscan
0 gwiazdek

Post 20 gru 2008, o 22:16

to już wiem, dlaczego będziesz szedł w zaparte odnośnie jakości aut z USA... ;) akurat co do gorszej jakości (najczęściej słabszym wyposażeniu) i częstym braku chłodnic oleju jestem pewny... a to że Ty ją masz, to tylko możesz się cieszyć z tego powodu. Jeździłem ostatnio Outbackiem 2.5 turbo w manualu z USA z przebiegiem 20tys. mil. To auto w ogóle nie trzyma się drogi, znajomy pojechał na wymianę amorków do serwisu, gdyż tamte były zbyt miekkie, nie przystosowane do szybkiej jazdy...

naLeśnik
4 gwiazdki

Post 20 gru 2008, o 22:25

tuscan, nie interesuje mnie jakość aut produkowanych w USA bo mój jest JF1
ja chcę ci tylko pomóc i podbijam wątek :-p

tuscan
0 gwiazdek

Post 20 gru 2008, o 22:34

skoro Twój jest JF1B, to teraz nam się wyjaśniło, skąd się wzięła ta chłodnica ;)... w każdym razie nieobrażając nikogo, nie kupiłbym nigdy takiego z USA... mój aktualny kupiłem właśnie od znajomego, który sprowadził 2.5 otb ze stanów... sam twierdzi, że popełnił straszny błąd...

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 20 gru 2008, o 23:40

Abstrahując od wszystkiego, czytając tu i ówdzie, wydaje się że Koval bez mentosów robi się nerwowy :mrgreen:

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 21 gru 2008, o 20:29

tuscan, po co udowadniać, że z USA to gorsze na alternatywnym do SIP forum gdzie głównie (przesadziłem?) użytkownicy aut z za wielkiej wody się gromadzą - masz z EU i tyle po co ta oprawa? WTF

a ja nie będę przepraszał :-p

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 21 gru 2008, o 21:20

Bergen, :mrgreen:

Przechodzę test "jak zrobić miesiąc w 19 dni" :roll: :x :wall:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 21 gru 2008, o 22:50

deLux pisze:gdzie głównie (przesadziłem?) użytkownicy aut z za wielkiej wody się gromadzą
przesadziłeś.
czarne jest piękne...

tuscan
0 gwiazdek

Post 22 gru 2008, o 10:15

to rozumiem skąd te ataki... widocznie są mało wymagajjący... ;)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 22 gru 2008, o 10:34

tuscan, jakie tam ataki. Po prostu podałeś nieprawdziwą informację i jeszcze potraktowałeś ludzi którzy Ci zwrócili uwagę z buta - no to zgodnie z 3 zasadą dynamiki (by jarmaj :giggle: ) wywołałeś reakcję zwrotną.

Auto Świat nie jest niestety źródłem rzetelnych informacji. A jeśli wrocławskie ASO twierdzi, ze Suabru robi sie w Meksyku :roll: to chyba tylko po to, żeby zniechęcić ludzi do sprowadzania samochodów z USA.

Co do standardu wyposażenia nie wypowiadam się, bo nie wiem. Warto chyba jednak porównać podobne wersje wyposażenia.

tuscan
0 gwiazdek

Post 22 gru 2008, o 11:02

nawet samochody amerykańskie na rynki eusopejskie są lepiej wykonane, wyposażone, a zawieszenie oraz inne elementy mają dostosowane do użytkownika z europy... info. o meksyku wydawało mi się bardzo podobne, ponieważ wiele samochodów na stany jest robionych właśnie w meksyku... nawet przy samej granicy z usa...

ODPOWIEDZ