[ZG] Przewody SamcoSport

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
fedex
2 gwiazdki
Auto: WRX STI '06 było '15 Mustang GT jest
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: [ZG] Przewody SamcoSport

Post 21 lip 2014, o 23:30

Dobre na węża ogrodowego :o

freediver
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX 01' pogromca owadów :)

Post 22 lip 2014, o 08:43

badylSTI pisze:moje są takie

Obrazek

wydaja sie cieńsze
Wydają się cieńsze?? Są dużo cieńsze i właściwie ciężko rozróżnić warstwy materiału. Ale was koleś na minę wsadził, współczuję.. :o

blackdogwwl
1 gwiazdka
Auto: NISSAN PRIMERA combi/Subaru Impreza STIMy04USA

Post 22 lip 2014, o 08:53

Ok. To czekamy na odpowiedz kolegi ktory to zalatwial...

badylSTI
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 11:17

Napislem ze ciensze wzgledem przewodu booSTiego. Dzis sprawdze z oryginalem bo nawet o tym nie pomyslalem przy montażu. Z drugiej srtony pierwsze slysze o zaciagnieciu przewodu chłodzącego. Przewaznie to one puchną.

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 22 lip 2014, o 11:22

Nie bijcie piany niepotrzebnie. Miało być tanio, to jest.
Skoro działa to nie siejcie paniki.

booSTi czy u Ciebie układ się odpowietrza właściwie ?
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

fedex
2 gwiazdki

Post 22 lip 2014, o 12:25

ryjeks o czym Ty piszesz i kogo bronisz ? Dostali syf i tyle. Jeśli sprzedawca przyjmie problem na klatę i się rozliczy,nie ma sprawy zdarza się - jesli nie, to każde ogłoszenie powinno mieć w tytule " ACHTUNG MINEN ".

Saiti
1 gwiazdka
Auto: Civic

Post 22 lip 2014, o 12:41

Witam.

Na obecną chwilę nie dostałem odpowiedzi od chińczyka.

Zacząłbym od tego, aby koledzy FEDEX czy FREEDRIVER nie podżegali tematu, bo widzę, że taki kierunek rozmowy obrali.

Co do grubości węży - to co można zauważyć, nie każdy wąż jest tej samej grubości. Gdy były wklejone przewody czerwone przez kolegę Badyla - nie pisałem, że węże są identyczne na zasadzie grubości ścianki, tylko ich wyglądu. Są "takie same" miało na celu odniesienie do innych węży, np. TurboWorks, których faktura wygląda inaczej:

http://www.viperperformance.co.uk/image ... e/pipe.jpg

Powyżej przykład węża turboworks.

A poniżej ORYGINALNE przewody SAMCO:

http://www.japspeed.co.uk/media/catalog ... lant_1.jpg

Także chińczyki nie robią przewodów grubszych od oryginału.

Ja bez odpowiedzi od chinola nic nie zrobię. Na waszych 5 kompletach zarobiłem notabene niecałe 50 zł, także uwierzcie, że nie zależy mi olać tematu, bo nie zbiednieję. Stricte jako sprzedający nie działam. Załatwiłem, ot tak. Kolega Badyl udzielał się na forach hondowskich i doskonale wie, że opinie o przewodach były bardzo dobre - dlatego "poszedłem za ciosem" i na jego życzenie (bo on mi na CKPL pisał i podesłał link do tego, założonego przez siebie tematu) załatwiłem tą sprawę. Informowałem o tym, że "nie wiem jak będzie"ale zazwyczaj było dobrze. Szkoda, że "zazwyczaj"....

Dziwi mnie fakt, że kolega BOOSti aż tyle węża przyciął, chciałbym otrzymać fotkę przewodu uszkodzonego, bo chinol również na słowo mi nie uwierzy. Nie mi trzeba to udowodnić, tylko jemu.

Saiti
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 12:43

fedex pisze: Dostali syf i tyle

Bo? Bo zassało wąż do środka? To skąd tam podciśnienie?
fedex pisze: Jeśli sprzedawca przyjmie problem na klatę i się rozliczy

Nie nazywaj mnie sprzedawcą, bo nie przyszedłem tu zarobkowo.

Wstrzymam się od dalszych komentarzy w Twoją stronę, bo jawnie zaznaczasz, że "próbowałem znaleźć sobie grupkę frajerów" którym miałem ochotę świadomie "sprzedać gówno".

badylSTI
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 12:52

Fedex co Ty sie tak ekscytujesz? Kupiłeś chociaż? Bo zajmujesz stanowisko jak byś utopił forse. Miales chociaż je w dloni?. Ja mam zalozone i nie narzekam. Nie zauważyłem zadnych niepokojacych oznak.
Choć chce wymienic te pare co mi nie pasują.

fedex
2 gwiazdki

Post 22 lip 2014, o 13:34

Cytat "Wstrzymam się od dalszych komentarzy w Twoją stronę, bo jawnie zaznaczasz, że "próbowałem znaleźć sobie grupkę frajerów" którym miałem ochotę świadomie "sprzedać gówno".

Gdzie to zaznaczyłem ? A niby kto jest sprzedawcą,kto opisywał te "niby SAMCO cuda na kiju " i wklejał zdjęcia jak oryginału,które nie dość że są niskiej jakości ( cienkie ścianki ), to w większości nie pasują ? Chińczyk zbierał zamówienia i pieniądze czy Ty :o ? Czytaj ze zrozumieniem,napisałem że problemy się zdarzają i to Ty powinieneś je rozwiązać najpierw ( wymienienić na wolne od wad lub zwrócić pieniądze ) a dopiero potem dogadywać sie z chinolem,bo to Twój problem. I co jak chińczyk się nie odezwie, to olejesz temat i nie zwrócisz ludziom pieniędzy ? Bo wygląda na to, że chyba idziesz w tym kierunku.
.I jeszcze jedno jak nic na tym nie zarobiłeś i jesteś takim samarytaninem ,to wystarczyło podać na forum namiary na żółtego ,a każdy zainteresowany sam podjąłby decyzję czy gra jest warta świeczki.

badylSTI
1 gwiazdka

Re: Odp: [ZG] Przewody SamcoSport

Post 22 lip 2014, o 13:37

Zmierzylem. Zarówno oryginał jak i nasze przewody samco maja taka samą grubość to jest okolo 4mm.

[img]http://img.tapatalk.com/d/14/07/22/ta6edaby.jpg[/img]

A cienkie przewody po prostu sa grubsze. Nie wiem czemu. Nawet od oryginału.

fedex
2 gwiazdki

Post 22 lip 2014, o 13:39

BadylSTI sorry, ale jako kolega Saiti-ego nie jesteś dla mnie obiektywny,tym bardziej ,że to Ty założyłeś wątek i namawiałeś do zakupu.

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Post 22 lip 2014, o 13:46

Ja nigdzie nie pisałem, że wąż uległ uszkodzeniu. Tylko, że zostały zaciągnięte do środka i to mnie bardzo zmartwiło. Wcześniej miałem podobną sytuację dwa razy: cieknąca chłodnica i poprzednie węże się nie poddały, a też było duże podciśnienie i jazda w upale (wlta 6 oraz RM) + auto zaczęło się przegrzewać.
Pytanie jak będzie z tymi wężami w przyszłości? Bo jeśli miały być nie gorsze niż samco, a samco się nie zapadają, to co? OK?
Mam jeszcze z 5 różnych wężyków, które nie wiem gdzie pozakładać...

badylowi raczej nie chodziło o kolor, tylko o profi wykonanie (co można wyczytać w jego wypowiedzi). A na zdjęciu mamy super grubą ściankę, która wygląda na pancerną wręcz.

Nie ma co negatywnie nakręcać tematu tylko na spokojnie przeanalizować sytuację.

Saiti
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 13:51

fedex pisze: BadylSTI sorry, ale jako kolega Saiti-ego nie jesteś dla mnie obiektywny,tym bardziej ,że to Ty założyłeś wątek i namawiałeś do zakupu.

Słyszałeś, Badyl? Nie jesteś obiektywny, Twoje zdjęcie też zapewne jest fotomontażem, kolega FEDEX ewidentnie zabronił Ci odchudzania przewodów na zdjęciu przy użyciu Photoshopa.
fedex pisze: A niby kto jest sprzedawcą
fedex pisze: wystarczyło podać na forum namiary na żółtego

Sprzedawcą będę, jak Ci ściągnę jeden komplet (ok 600 zł), wystawię fakturę. A na razie to wsparłem w przeprowadzeniu zakupu grupowego. Chyba, że tu na forum jest jego inna definicja.... Chyba, że chcesz do końca zmiażdżyć sprawę, zaraz podzielę 50 zł na 5 kupujących, żebym przypadkiem nie odnotował jakiegoś dochodu nieopodatkowanego....
fedex pisze: kto opisywał te "niby SAMCO cuda na kiju "
Nie wiem. Może nie tutaj to przeczytałeś - ja się oparłem na tym, co do tej pory miałem, co dostałem, co trzymałem w rękach. I tak jak napisałem - przewody są miękkie, ciężko je załamać (W TurboWorks nie jest o to ciężko), są równo spasowane co do wymiarów po przekroju (w TW niekoniecznie), nie rozwarstwiają się (nie trafiłem na takie, a w oryginałach SAMCO tak się trafiało - kontorla jakości chyba przysypiała).
fedex pisze: Chińczyk zbierał zamówienia i pieniądze czy Ty ?

Licząc na to, że mam ok. 30% rabatu na graty silikonowe (i wypracowałem go na zamówieniach grupowych - stąd mam w tym interes, bo rabat cały czas rośnie), przelicz sobie ile by wyszło gdyby chińczyk zbierał zamówienia. Potem jeszcze przelicz sobie wysyłkę dzieloną na 5 osób a nie jedną zbiorczą paczkę. Cena WOOOP wzrasta. Potem każdy siedzi, płaci osobno prowizje za PayPal, wysyła kurierem dokumenty do odprawy celnej za potwierdzeniem odbioru (jakieś 20 zł za kurier-koperta za potwierdzeniem odbioru), potem wypełnia deklaracje celne, opłaca cło (cło oczywiście to 84,60 opłat operacyjnych + VAT + CŁO) od paczki. I pisać mogę jeszcze dalej - ale Ty przecież masz FEDEX w nazwie to doskonale wiesz jak wygląda transport międzynarodowy.

freediver
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX 01' pogromca owadów :)

Post 22 lip 2014, o 14:18

OK, jako że los mnie uchronił przed zakupem tej chińszczyzny a sprzedawcy są wrażliwi na krytykę więc już milknę i idę po orzeszki, bo temat będzie z pewnością dość emocjonujący :lol:

blackdogwwl
1 gwiazdka
Auto: NISSAN PRIMERA combi/Subaru Impreza STIMy04USA

Post 22 lip 2014, o 14:34

Ja czekam na odpowiedz co i jak. Chciałbym też te pasujące węże co nam z badylem nie pasują :-) bo chciałem wymienić wszystkie węże od wody i mieć już spokój z tym tematem :-) Mam nadzieje ze ogarniesz temat

fedex
2 gwiazdki

Post 22 lip 2014, o 14:37

Ty przecież masz FEDEX w nazwie to doskonale wiesz jak wygląda transport międzynarodowy.
Akurat tu trafiłeś,robię to od jakiś 20 lat i Twoje wyliczenia mnie nie przekonują. Co do reszty, toż to fundacja "Non profit silicon" jest. Tylko przy zamówieniu powinieneś zaznaczyć tłustym drukiem : Nie podlega zwrotom i reklamacji ,ale jakość 1 klasa.
nie rozwarstwiają się (nie trafiłem na takie, a w oryginałach SAMCO tak się trafiało - kontorla jakości chyba przysypiała).
Tylko ,że nawet jak się coś trafia to SAMCO wymienia,nie dyskutuje i grzecznie przeprasza ,a i rabat przy następnym zamówieniu dostaniesz. Dla mnie wybór jest prosty - Kupuję tylko produkty renomowanych firm i od sprawdzonych sprzedawców. To jest tak jak np.z olejami możesz kupić tanio Motul-a z Allegro lub drogo od dystrybutora. Sam oceń który zakup będzie "tańszy" w ostatecznym rozrachunku.

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 22 lip 2014, o 14:44

Po pierwsze: każdy niech sobie szczerze odpowie na pytanie: Czego spodziewał się po chińskich "kopiach" SAMCO? Sprzedawca wyraźnie to napisał w swojej "akcji" forumowej :whistle:

Po drugie: sianie propagandy i robienie z forumowiczów idiotów i ciemniaków, którzy nie potrafią zamówić sobie towaru z innego kontynentu jest delikatnie mówiąc nie na miejscu. Nie na tym forum! :-/

Przewody każdy mógł sobie zamówić za ok 68,00$ z przesyłką pod drzwi, bez odprawy celnej, brutto! Tyle kosztuje taka przyjemność, jeśli ktoś akceptuje tylko realizację do 60 dni. W hurcie ten sam zestaw można kupić od 23$ brutto w zależności od ilości.

To powinno być wystarczającym identyfikatorem jakości produktu.

Dziwię się tylko, że zdecydowaliście się na zakup pośredni, gdzie faktycznie z dużym prawdopodobieństwem trzeba było to oclić, opodatkować i jeszcze zapłacić za pośrednika oraz koszty przesyłek.

Wątpliwa pozostaje ponadto kwestia odprawy celnej, ponieważ zamówiony towar jest nielegalny i zrobiliście to świadomie :!:

Jak mówi moje ulubione przysłowie: "chytry traci 2x" :razz: :lol:

fedex
2 gwiazdki

Post 22 lip 2014, o 15:08

zamówiony towar jest nielegalny i zrobiliście to świadomie
Nie chcialem tego pisać ,żeby nie zaogniać sprawy,ale radziłbym kupującym skopiować stosowne posty z opisem "niby SAMCO",co może okazać się przydatnym argumentem w procesie odzyskiwania kasy za te cuda. Świadoma sprzedaż i dystrybucja podróbek jest przestępstwem, które jest odpowiednio wycenione przez kodeks karny :-p

badylSTI
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 15:17

Ludzie ja chcialem miec takie coś, grzecznie spytalem czy ktos tez chce bo mam znajomego podkreslam "znajomego" z forum kto to ogarnie. ( nie znam sie z saitim osobiscie) Ja akurat na takim handlu zagranicznym sie nie znam. Wszystko bylo opisane. Ja nikomu ich nie wciskalem na siłę. Wyraznie bylo napisane ze są to podróbki. Sam to napisalem. Wiec kazdy wiedzial na co sie pisze. Ja założyłem. I jeździ. A moc mam nie małą. Blackdogwwl moze potwierdzic. A booSTi wydaje mi sie ze ma kłopot z chlodzeniem nie od dzis. Na pewno nie z winy tych przewodow.

Saiti
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 15:27

fedex pisze: radziłbym kupującym skopiować stosowne posty z opisem "niby SAMCO",co może okazać się przydatnym argumentem w procesie odzyskiwania kasy za te cuda

Jesteś kompletną porażką.

Świadomy zakup jest natomiast pochwalany? To może zgłoś wszystkich? Bo nikt z siebie idioty robić nie będzie. Może jeszcze zgłoś obywatelsko siebie - że nie zgłosiłeś za wczasu tego procederu.
fedex pisze: Nie chcialem tego pisać ,żeby nie zaogniać sprawy

Ale jak ktoś już zaczął, to można dołożyć :)

Saiti
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 15:30

Boosti: https://www.google.pl/webhp?sourceid=ch ... 5+si%C4%99 tyle co na obecną chwilę mogę pomóc. Rozumiem, że ciężko o fotę, bo przewód "odbija" do pierwotnego stanu, napisałem do chinola w taki sposób. Will see.
badylSTI pisze: Na pewno nie z winy tych przewodow.
Ale pisze, że wcześniej nie posiadał takiego problemu. Jednakże również mnie to mocno zadziwia, może właśnie fuckup przy odpowietrzaniu. Też niejednokrotnie "otwierałem maskę w aucie" więc dziwi mnie taki stan rzeczy.

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 22 lip 2014, o 15:35

fedex pisze: argumentem w procesie odzyskiwania kasy za te cuda. Świadoma sprzedaż i dystrybucja podróbek jest przestępstwem
Zejdź na ziemię i nie dolewaj oliwy do ognia. Nie jest to przestępstwem w Polsce i nigdy nie było.
Przestępstwa można się dopatrywać w podrabianiu znaków towarowych, ale nie w czynie legalnego zakupu i dystrybucji tychże produktów.

Zemściło się oszczędzanie na prosiaczkach i nie jest to żadne przestępstwo tylko naiwność i/lub głupota :razz: :razz: :lol:

PS. badylSTI, problem chłodzenia u booSTiego, to nieszczelność chłodnicy poniżej 1,3 bara, tak więc jeszcze nie był to max-test jeśli chodzi o układ chłodzenia STi. Węże obserwuj podczas studzenia motoru na niepracującej pompie, wtedy może wystąpić podciśnienie i zapadanie się węży.

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 22 lip 2014, o 15:40

fedex pisze: ryjeks o czym Ty piszesz i kogo bronisz ?

Nikogo nie bronię tylko sugeruję na chłodno podejść do tematu.
Bo tak naprawdę nic się nie stało, a piana nabita jakby te węże wszystkie powybuchały itd.

Resztę napisał cyqan ;-)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

badylSTI
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 15:50

Jak dla mnie to The End.
Czekam tylko czy saiti podejmie wyzwanie i spróbuję wymienic te cienkie węże.
Tak to wyglada u mnie
[img]http://img.tapatalk.com/d/14/07/22/aputa5uh.jpg[/img]

Ps. Myslalem ze TU na forum beda poważniejsi ludzie.Pozdrawiam Wszystkich.

ODPOWIEDZ