[K] metę w Warszawie

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: [K] metę w Warszawie

Post 26 lip 2012, o 22:04

Konto usunięte, nie - i remapów też nie robię :evilgrin:

A wracając na chwilę do rzeczy przyziemnych - takie dwa mieszkania znalazły się mi w kręgu zainteresowań:
http://otodom.pl/mieszkanie-warszawa-wl ... 50636.html
http://otodom.pl/mieszkanie-warszawa-wl ... 33180.html
Z racji, że to włoszczyzna, chętnie usłyszę od tamtejszych (Chlor do tablicy ;-) ), co o tym sadzą. Ze szczególnym naciskiem na lokalizację i komunikację.

Kusi też Zoliborz:
http://otodom.pl/mieszkanie-warszawa-zo ... 36826.html
:whistle:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 26 lip 2012, o 22:08

WiS pisze: Kusi też Zoliborz:
http://otodom.pl/mieszkanie-warszawa-zo ... 36826.html
:whistle:

Kiedyś mieszkałem na 4 piętrze w 4 piętrowym bloku. To był pierwszy i ostatni raz. W lato po prostu piekło, chodzisz po domu nago i dyszysz jak pies od rana do późnego wieczora. No ale dla studenta... :whistle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 26 lip 2012, o 22:14

Marlena pisze: To jak z remapem - można bez tego żyć ale są tacy, co robią :mrgreen:
:whistle: :whistle: :mrgreen: :mrgreen:
powinno być "by Burat" :mrgreen: :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 lip 2012, o 22:14

Konto usunięte pisze: Kiedyś mieszkałem na 4 piętrze w 4 piętrowym bloku. To był pierwszy i ostatni raz
:idea:
A widzisz, a ja nigdy - uwaga zakonotowana.
Konto usunięte pisze: chodzisz po domu nago i dyszysz jak pies od rana do późnego wieczora
Może to od myślenia non-stop o cyckach, a nie z powodu bliskości stropu? :mrgreen:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 26 lip 2012, o 22:19

włoszczyzna pachnie kolejką, zwłaszcza ta druga ale Chlor zna lepiej transport.
co do ostatniej oferta ciekawa. jak to stare budownictwo z cegły to może gorąco nie jest - trzeba oglądać jak będą upały. i jest winda co w tych starszych nie jest standardem. a miejsce komunikacyjnie bardzo dobre.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Odp: [K] metę w Warszawie

Post 26 lip 2012, o 22:24

Wis, Szczęsna nowe osiedle ale lokalizacja taka sobie. Blisko torów kolejowych ale do stacji kawałek.

Ryżowa róg Apartamentowej dużo lepiej. Do stacji kolejki 2 przystanki. generalnie można z buta iść. Oprócz tego autobus do centrum z dobrym połączeniem. Okolica niezła moim zdaniem warto zobaczyć z bliska.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 26 lip 2012, o 22:25

inquiz pisze: jak to stare budownictwo z cegły to może gorąco nie jest - trzeba oglądać jak będą upały.

słuszna uwaga, może się zdarzają takie historie. Może jest jakiś stryszek, albo pralnia nad. Nie warto skreślać a priori.
WiS pisze: Może to od myślenia non-stop o cyckach, a nie z powodu bliskości stropu? :mrgreen:

Ja o tych sztucznych cyckach często myśle, bo mam aktualnie w sąsiedniej bramie przy mojej firmie klinikę powiększania cycków. I wchodzą tam te biedne ładne dziewczyny, żeby zrobić z siebie nieszczęście. I pomyśleć, że robią to dla facetów :wall:

lukass
5 gwiazdek
Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 146 razy

Post 26 lip 2012, o 22:29

Konto usunięte pisze: Kiedyś mieszkałem na 4 piętrze w 4 piętrowym bloku. To był pierwszy i ostatni raz. W lato po prostu piekło, chodzisz po domu nago i dyszysz jak pies od rana do późnego wieczora.
To zależy od typu budynku. Jak mieszkałem z rodzicami na Ochocie włąsnie w takim układzie to faktycznie w lato było dość ciepło, ale tam był bezpośrednio stropo-dach betonowy. W tm samym czasie siostra mojej mamy mieszkała we Wrocku i takim samym układzie 4/4 ale na budynku był taki mini/strych - sufit/strop, 0,5m przerwy i stropodach - i temperatury w mieszkaniu były sporo nizsze.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 26 lip 2012, o 22:37

Konto usunięte pisze: I pomyśleć, że robią to dla facetów :wall:
He he he stary i głupi ... :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Gootek
6 gwiazdek

Re: Odp: [K] metę w Warszawie

Post 26 lip 2012, o 22:41

Chloru pisze:Wis, Szczęsna nowe osiedle ale lokalizacja taka sobie. Blisko torów kolejowych ale do stacji kawałek.
Czyli monotonny hałas przelatujących samolotów jest regularnie urozmaicany hałasem przejeżdzających pociągów?
:giggle:
Chloru pisze:Ryżowa róg Apartamentowej dużo lepiej. Do stacji kolejki 2 przystanki. generalnie można z buta iść.
Tak koło 8:00, but to i tak jedyne rozsądne wyjście gdyż nie wyjedzie się z Apartamentowej na Ryżową, która stoi wtedy zakorkowana w obu kierunkach.
;-)
Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, o 22:53 przez Gootek, łącznie zmieniany 2 razy.

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,0 XT MY03 - Kocur ;)

Post 26 lip 2012, o 22:42

burat pisze:
Marlena pisze: To jak z remapem - można bez tego żyć ale są tacy, co robią :mrgreen:
:whistle: :whistle: :mrgreen: :mrgreen:
powinno być "by Burat" :mrgreen: :mrgreen:
nie prawda bo zmodyfikowałam :razz:

lukass
5 gwiazdek

Post 26 lip 2012, o 22:44

WiS pisze:

Post 2012-07-26, 21:04
Konto usunięte, nie - i remapów też nie robię :evilgrin:

A wracając na chwilę do rzeczy przyziemnych - takie dwa mieszkania znalazły się mi w kręgu zainteresowań:
http://otodom.pl/mieszkanie-warszawa-wl ... 50636.html
http://otodom.pl/mieszkanie-warszawa-wl ... 33180.html
Z racji, że to włoszczyzna, chętnie usłyszę od tamtejszych (Chlor do tablicy ;-) ), co o tym sadzą. Ze szczególnym naciskiem na lokalizację i komunikację
Ta Szczęsna, to obrazowo rzecz ujmując, do komunikacji miejskiej jest "w chuj daleko" i jeszcze ten debilny układ mieszkania - ja przetrawić nie mogę tych aneksów kuchennych w przedpokoju, ale w kawlerce zaprojektować aneks kuchenny w jedynym pokoju i to na najdłuższej ścianie to trzeba być debilem :wall:
Ta Apartomentowa duzo lepiej lokalizacyjne, choć ukłąd mieszkania tez nie powala, szczególnie przy tym metrażu.
Ale ja to dziwny jestem i jak w zeszłym roku kupowałem kawalerkę dla córki (obecnie wynajmuję kawalerkę nie córkę) to zalezałomi na sporym przedpokoju, osobnej kuchni i łazience + pokój około 18m2 ustawny - i o dziwo są deweloperzy co takie mieszkania budują. W tej chwili podpisałem umowę na kolejna kawalerkę w układzie około 30m2 w tym kuchnia i łazienka po 4m2, przedpokój 3m2 i reszta to pokój bardzo ustawny + do tego spory balkon. Lokalizacyjnie też bardzo fajnie (blisko centrum i 2-3 przystanki tramwajem od budowanego metra), cenowo nieźle (z miejscem garazowym mniej/więcej w Twoim budżecie), tylko odbiór dopiero 2013/14 a tyle czasu to pewnie nie masz :roll:

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,0 XT MY03 - Kocur ;)

Post 26 lip 2012, o 22:45

Kruszyn pisze:
Konto usunięte pisze: I pomyśleć, że robią to dla facetów :wall:
He he he stary i głupi ... :giggle:

dokładnie :giggle: piersi, Kochane Żabolki, to kobiety robią dla siebie :thumb:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 lip 2012, o 22:53

Лукашэнка pisze: Tak koło 8:00, but to i tak jedyne rozsądne wyjście gdyż nie wyjedzie się z Apartamentowej
Na szczęscie, studenci nie mają codziennie na ósmą ;-)
Лукашэнка pisze: monotonny hałas przelatujących samolotów
Eeeeno, w tej części Włoch - na północ od Jerozolimskich - to chyba samoloty jeszcze dość wysoko latają...?
lukass pisze: ten debilny układ mieszkania
Z ofert które do tej pory przegladałem wynika, że generalnie mieszkania projektują ludzie, którzy chyba mieszkają w namiotach - bo o funkcjonalności nie mają pojęcia. Nieliczne wyjątki (raczej w starszym budownictwie) potwierdzają regułę.
lukass pisze: kolejna kawalerkę w układzie około 30m2 w tym kuchnia i łazienka po 4m2, przedpokój 3m2 i reszta to pokój bardzo ustawny + do tego spory balkon. Lokalizacyjnie też bardzo fajnie (blisko centrum i 2-3 przystanki tramwajem od budowanego metra), cenowo nieźle (z miejscem garazowym mniej/więcej w Twoim budżecie), tylko odbiór dopiero 2013/14
Mniód-malina.
Gdybym coś takiego trafił do odbioru teraz, a nawet jesienią, biorę.
Natomiast opcja "na później" z oczywistych względów mnie nie urządza.

lukass
5 gwiazdek

Post 26 lip 2012, o 23:13

WiS pisze:
Mniód-malina.
Gdybym coś takiego trafił do odbioru teraz, a nawet jesienią, biorę.
Natomiast opcja "na później" z oczywistych względów mnie nie urządza.
Developer to Ronson. Na osiedli Verdis (Wola) widzę że maja jedną kawalerkę wolną http://www.ronson.pl/files/flat-e1-3364-kl_e_m1.pdf w gotowej części osiedla. Niestety to parter, ale z ogródkiem. Powierzchniowo spore, więc cena z garażem będzie w okolicach 250 tyś, ale jak masz gotówkę to mozna sporo wytargować, wiem z doswiadczenia ;-)

Ja łyknałem/zadatkowałem prawie bliźniacze mieszkamie do tego http://www.ronson.pl/files/flat-a018-2985-a18.pdf na osiedlu esspreso (wg mnie trochę lepsza komunikacja, ale ogólnie blisko verdis) i wynegocjowałem cenę i dobre warunki finansowania ( minimalna zaliczka i reszta przy odbiorze gotówką).
Dlatego jeżeli mieszkanie ma być fajne i w planach jest pobyt syna w Wawie dłużej niż studia to mając gotówkę może warto rozważyć taką opcję że, wybierasz to co naprawdę jest fajne, ustawne i niezłe z lokalizacją, wpłacasz minimalną zaliczkę i czekasz ten rok/póltora, a przez ten czas wynajmujesz coś innego, a większośc na czynsz i tak będzie z odsetek od tych 200 paru tysięcy. Weź tez pod uwagę że za kilka/kilkanaście lat syn bedzie chciał sprzedać/zmienić mieszkanie i szybciej bedzie wycofać kasę bez straty z mieszkania w dobrym standardzie i lokalizacji niż z czegoś kupionego trochę na siłę.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 lip 2012, o 23:30

lukass, fajne :thumb: Wszedłem na stronę Ronsona i badam 8-) , pewnie jutro do nich zadzwonię. Za parterami i ogródkami nie przepadam, ale...

lukass
5 gwiazdek

Post 26 lip 2012, o 23:41

Jeszcze raz sprawdziłem na ich stronie i niestety to jest w budynku E czyli na październik 2013 :roll: - troche mnie zmyliło to hasło zamieszkaj dziś a zapłać za rok. Ale może warto rozważyć jednak tą druga opcję która Ci przedstawiłem z tym czasowym wynajęciem i łyknięciem czegoś naprawdę fajnego-nowego

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 lip 2012, o 23:51

lukass pisze: październik 2013
Ano, niestety. Sakurę jeszcze oglądam...
http://www.osiedlesakura.pl/pl/o_sakurze.html
Służewiec, z widokiem na tor, to brzmi kusząco. Acz nie wiem, jak tam z komunikacją miejską...
Opcja z czasowym wynajęciem - myślę... ale wolałbym mieć sprawę z głowy.
Jak się nie da tak, pomyślę nad wariantem awaryjnym.

lukass
5 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 00:00

Kłobucka, to tzw Służewiec przemysłowy. Kiedyś, paradoksalnie znajdowała się tam fabryka domów z wielkij płyty. Choć dawno tam nie byłem to wiekszość to już bloki. Komunikacyjnie to najlepiej tam brzmi te 6 minut autem do Metra Wilanowska gdzie jest darmowy parkin P+R

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 00:04

lukass, odpalać auto na sześć minut dziennie, żeby je (w tłumie innych mieszkańców osiedla?) odstawić na parking przy metrze? :roll: I, pomimo tłuczenia się komunikacją zbiorową, i tak nie móc napić się "na mieście" najmarniejszego piwka, bo w perspektywie przetoczenie się autem z parkingu do domu? Hmmmm...

Patrzę też na Espresso (ok. 200 tys. za 30m.kw. - brzmi kusząco), ale ani tam, ani w Sakurze jakoś nie widzę nic o garażach czy miejscach parkingowych. proponują mi za to kawę w bistro, siłownię i miejsce zabaw dla maluchów :giggle:
Tiaaa... 8-)
Ostatnio zmieniony 27 lip 2012, o 00:07 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 199 razy

Post 27 lip 2012, o 00:06

WiS pisze: miejsce zabaw dla maluchów

Studia to z reguły 5 lat, więc jak znalazł :giggle:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 00:08

rrosiak pisze: jak znalazł
Weź Pan wypluj to słowo. I przydepcz :x

;-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 27 lip 2012, o 00:15

WiS pisze: Weź Pan wypluj to słowo. I przydepcz :x
WiS, rrosiak jak coś wywróży to nie ma bata żeby się nie spełniło :evilgrin:
Bierz nowe ,później łatwiej sprzedać i koszty mniejsze w czynszu.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

lukass
5 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 00:23

WiS pisze:lukass, odpalać auto na sześć minut dziennie, żeby je (w tłumie innych mieszkańców osiedla?) odstawić na parking przy metrze? :roll: I, pomimo tłuczenia się komunikacją zbiorową, i tak nie móc napić się "na mieście" najmarniejszego piwka, bo w perspektywie przetoczenie się autem z parkingu do domu? Hmmmm...

Patrzę też na Espresso (ok. 200 tys. za 30m.kw. - brzmi kusząco), ale ani tam, ani w Sakurze jakoś nie widzę nic o garażach czy miejscach parkingowych. proponują mi za to kawę w bistro, siłownię i miejsce zabaw dla maluchów :giggle:
Tiaaa... 8-)
Esspreso - tam mam podpisaną umowę na kawalerkę. Ja wziąłem bez garażu, bo nie było obowiązku, a przez najbliższe killkanaście lat mam zamiar ją wynajmować (kupuję ją jako zabezpieczenie przyszłości mojej drugiej, dwumiesięcznej córki, pierwsza też dostała rok temui także póki co wynajmuję) i z dośwaidzczenia wiem że 95% wynajmujących nie jest garażem zainteresowana. Za miejsce w garażu podziemnym winszują sobie jakieś 27 tyś. Ja poczekam do odbioru i może jak bęa wolne to sobie kupię jak będzie dobra cena. Mogę sprawdzic na ile w końcu wynegocjowałem cenę. Jak będziesz brał komplet mieszkanie+ garaż to pewnie zejda więcej. Tylko pamietaj że odbiór to początek 2014, więc tylko w opcji z wynajmem czegos do tego czasu. Komunikacyjnie/odległościowo jest naprawdę dobrze/ To tez są byłe tereny przemysłowe, ale dzisiaj niewiele juz zostało - prawie same osiedla w budowie. Blisko parki centrum handlowe. Tory które sa oddalone o 200-300 metrow praktycznie niewykorzystywane bocznice po przemysłowe, więc cisza. Nad głowami latają samoloty, ale jeszcze dość wysoko. W odległości 300-400 metrów będzie (za 100 lat) trasa NS, ale zasłonięta 3 i 4 etapem i jeszcze jedną działką, na której na bank zaraz zniknie obecny komunisyczny 1 piętrowy biurowiec i pewnie bedzie nowe osiedle.

lukass
5 gwiazdek

Post 27 lip 2012, o 09:44

Tak jeszcze dodam moje przemyslenia co do rynku nieruchomości w Wawie, a w szczególności co do podaży/popytu kawalerek. Jak juz wspomniałem jedną mam i o kupnie zdecydowałem około 2 lata temu jak urodziła mi się pierwsza córka. Natomiast druga jakby się buduje. Obydwie kupowałem/kupuje za gotówkę więc sytuacja podobna do WISa, z tymże ja nie miałem cisnienia czasowego. Zakup drugiej to juz było pójcie tą samą ścieżką co przy pierwszej, czyli nowa od developera. Czemu tak? Przy pierwszej kawalerce rozpatrywałem zakup z rynku wtórnego. Genralnie to co przewija się w ogłoszeniach mozna podzielić na trzy typy:
1.) Mieszkania dość tanie, ale lokalizacja lub standard bloku/osiedla/mieszkania pozostawia sporo do życzenia. Takich ofert jest najwięcej, ale tez sprzedają się tragicznie, jest wiele ogłoszeń które wiszą od czasów moich pierwszych poszukiwań. Zakup takiego czegoś, może dzisiaj być atrakcyjny finansowo, ale w przyszłości niemal na pewno dostarczy kosztów i udręki przy sprzedaży
2.) Mieszkania dobre lokalizacyjnie i standardowo - też jest ich trochę, ale ceny zaporowe
3.) Mieszkania dobre lokalizacyjnie i standardowo + atrakcyjna cena czyli tzw. okazje - jest ich promil i znikaja z rynku szybciej niż się pojawiają - ja nie mając cisnienia czasowego mimo wszystko znudziłem się polowaniem na okazję. ale moze Tobie się uda?
Dlatego zdecydowałem się na nową, bo znalazłem odpowiadająca mi lokalizację, układ i standard mieszkania + cena też była dla mnie akceptowalna. Decyzja wydaje mi się że była trafna, bo teraz mam przełożenie na rynek wynajmu - po wykończeniu ww niezłym standardzie i umieszczeniu ogłoszenia na gumtree pierwszy telefon miałem juz po 3 minutach :o , a w ciągu 2-3 dni miałem kilkunastu chętnych. W ciągu tygodnia temat był zamkniety i to ja zdecydowałem których lokatorów wybieram i to bez żadnych negocjacji cenowych, choć byli tacy, którzy proponowali przebicie stawki, żebym wybrał ich :o , ale nie koniecznie pasowali mi do mojego wizerunku "dobrego lokatora" ;-) . Ktos powiedziałby że pewnie wynająłem za półdarmo, ale wcale nie w ogłoszeniach jest pełno tańszych ofert i wyraźnie tańszych i w cale nie takich złych. Po prostu standard i lokalizacja mają kluczowy wpływ na mozliwości wynajmu i sprzedazy.
Nie chcę na siłę Cie na coś namawiać, ale przemyśl i pogadaj z synem nad opcją wybrania tego czego naprawdę chcecie i warto, mimo troche oddalonego terminu. Ten rok/póltora jakoś się "przemęczy" w wynajmowanym - choć to nie musi być męczenie, może mieć fajny standard, a i tak finansować się będzie prawie samo z odsetek - w zamian bedziecie mieli komfort żeby nie martwić się za 5 czy więcej lat, jak to teraz upłynnic, żeby wycofać jakąkolwiek sensowną kasę :idea:

ODPOWIEDZ