[ZG] Przewody SamcoSport

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Saiti
1 gwiazdka
Auto: Civic
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: [ZG] Przewody SamcoSport

Post 22 lip 2014, o 15:57

Podjąłem wyzwanie. Jak mnie gość zrobi w chu*a, to nic od niego nie wezmę, bo nie chciałbym się jeszcze raz wkopać, bo jak Badyl zauważyłeś na CKPL - raczej jestem poważaną osobą. Chinolowi również nie opłaca się "odłączać" mnie od grona klientów, bo raz zarobi, a potem w rzeczywistości dużo więcej straci/

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 22 lip 2014, o 16:00

badylSTI, tak na poważnie - zobacz, czy wąż ze zdjęcia nie jest za blisko rolki/paska, bo w tym miejscu często dochodzi do przetarcia i bardzo widowiskowego wywalenia płynu na motor.

Pozdr

fedex
2 gwiazdki
Auto: WRX STI '06 było '15 Mustang GT jest

Post 22 lip 2014, o 16:04

Saiti napisał 29 maja 3 strona wątku "Gdyby była wpadka to będę musiał oddać pieniądze, ale na kilkadziesiąt paczek - mniejszych, czy większych, nigdy fuckupu nie było." Była jasna deklaracja ,czekamy na realizację - brawo. Handel hurtowy pełną gębą ( non profit oczywiście ) :thumb: .
Porażką to jesteś Ty. Już mieliśmy tu różnych "uczciwych" handlarzyków ,którzy tuż po rejestracji na forum oferowali swoje "cudowne "produkty w super atrakcyjnych cenach, pobierali zaliczki lub pełne kwoty na towary, które albo okazywały się bublami jak Twoje, albo nie docierały nigdy narażając wielu forumowiczów na poważne straty finansowe ,jednocześnie podważając wiarygodność wszystkich normalnych użytkowników. :x Sami zaś rozpływali się we mgle i tyle ich więcej widziano.

Saiti
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 16:11

fedex pisze: Sami zaś rozpływali się we mgle i tyle ich więcej widziano.

Czyli teraz powinienem się rozpłynąć?
fedex pisze: non profit oczywiście

Nie kłam - już napisałem o swoich profitach.
fedex pisze: "Gdyby była wpadka to będę musiał oddać pieniądze, ale na kilkadziesiąt paczek - mniejszych, czy większych, nigdy fuckupu nie było.

Wiesz co to jest kontekst?

Jeszcze brakuje, żebyś zacytował samo, jedno, słowo SAMCO z mojego posta, a zaraz potem dodał, że nie napisałem o tym, iż jest to replika produktu.

fedex
2 gwiazdki

Post 22 lip 2014, o 16:18

Przeczytaj post wyżej to znajdziesz kontekst. 3-cia strona wątku :cofee:
A i jeszcze przypomnij wszystkim od kiedy jesteś zarejestrowany na forum i co wiesz o Subaru. :giggle:

Saiti
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 16:24

fedex pisze: Przeczytaj post wyżej to znajdziesz kontekst. 3-cia strona wątku

pytania tyczyły się przepadnięcia kasy i braku paczek.
fedex pisze: A i jeszcze przypomnij wszystkim od kiedy jesteś zarejestrowany na forum i co wiesz o Subaru.

Niech sobie sami sprawdzą, jeżeli tego potrzebują, a wątpię, bo nie ma to znaczenia. Chyba, że narzucasz jakiś limit, nie wiem, 96 dni od rejestracji, żeby kogoś postrzegać jako osobę uczciwą. Czyli co, teraz mam się rozpłynąć? A może niech każdy odeśle mi paczkę, i dopiero wtedy? Żebym był oszust pełną gębą?
fedex pisze: co wiesz o Subaru.

Co wiem to wiem. Ważniejsze co się dowiedziałem - o ludziach, którzy nimi jeżdżą. ALe czego się dowiedziałem, to pisać nie będę, bo pragnę zachować kulturę wypowiedzi, i w dodatku reszta wypowiadających mogłaby poczuć się urażona, na co przecież nie zasługują z winy jednej osoby.

Skończ już te swoje wywody, bo sprawa jest w toku, a Ty już pewnie zgłosiłeś zawiadomienie o przestępstwie, którego nie było, na podstawie paragrafu, który w KC i KK nigdy nie istniał.

fedex
2 gwiazdki

Post 22 lip 2014, o 16:28

Tak dla informacji kolega Saiti jest na forum od 16 maja 2014 i wszystkie jego posty (51) dotyczą deal-u jego życia czyli "niby SAMCO".
Czy ktos z Was też tak zaczynał ? Oceńcie sami.

Saiti
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 16:36

fedex pisze: Tak dla informacji kolega Saiti jest na forum od 16 maja 2014 i wszystkie jego posty (51) dotyczą deal-u jego życia czyli "niby SAMCO".
Czy ktos z Was też tak zaczynał ? Oceńcie sami.

Twój kretynizm ma jeden plus - obiektywny obserwator rozmowy sam sobie buduje obraz Twojej osoby przez co nie potrzeba mi obrony na Twoje komentarze.

Jesteś jedynym, który nie zauważył, że
1. TAK - przyszedłem na to forum, aby wspomóc organizację tego zakupu
2. TAK - bo nie będę Wam spamował "ale masz ładne auto" stąd moje posty zawierają się tutaj
3. NIE - nie jest to "deal życia", a takim wpisem kwitujesz poziom swojego kretynizmu, bo starasz się mnie oczernić.
4. CO? A czym ja zaczynam? Co ja zaczynam?

Obrazek

Civicklub:

Ale tam się nasprzedawałem węży. Faktycznie, jestem niczym "Fake-konta" na Facebooku, gdzie polecam doskonałe lokalizatory GSM za SMSa, lub darmowe doładowania, w które "SAM NIE WIERZYŁEM, A JEDNAK"

badylSTI
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 16:38

Fedex ! Przeciez musial sie zalogowac zeby poprowadzić sprawe. No pomysl przez chwilke zanim cos napiszesz.
Tak ja saitiego tu zaprosilem i wcale mnie o to nie prosił ja go poprosilem.

fedex
2 gwiazdki

Post 22 lip 2014, o 17:03

Twój kretynizm ma jeden plus - obiektywny obserwator rozmowy sam sobie buduje obraz Twojej osoby przez co nie potrzeba mi obrony na Twoje komentarze.
Ty idziesz poziom wyżej, czyli jesteś debilem i do tego drobnym oszustem. Próbujesz mnie obrazać ? Wracaj na forum civica tam jest miejsce dla takich gównozjadów i druciarzy jak ty i ciesz się ,że chowasz się bezpiecznie za kompem ,bo w realu byłoby ci ciężko.
Do BadylSTI :No i poprowadził zajebiście - 100% pozytywnych komentarzy.

badylSTI
1 gwiazdka

Post 22 lip 2014, o 17:17

Cyqan dzieki za uwage :-) , patrzał żem jak montował :-)
Ale jeszcze sprawdzę.
Pozdro.
Fedex jak na razie to tylko Ty sie najwiecej pieklisz, a nawet nie dokonales zakupu.

fedex
2 gwiazdki

Post 22 lip 2014, o 18:03

Hamuj kolegę dla jego dobra,bo skończy się kultura, a zacznie ulica.Ja nikomu nie ubliżam.

Saiti
1 gwiazdka

Post 23 lip 2014, o 00:27

fedex pisze: Ja nikomu nie ubliżam.
fedex pisze: gównozjadów i druciarzy
fedex pisze: jesteś debilem

W dodatku z jednego posta.
fedex pisze: zacznie ulica
fedex pisze: radziłbym kupującym skopiować stosowne posty z opisem "niby SAMCO",co może okazać się przydatnym argumentem w procesie odzyskiwania kasy za te cuda. Świadoma sprzedaż i dystrybucja podróbek jest przestępstwem, które jest odpowiednio wycenione przez kodeks karny

Chyba Sezamkowa.

Omijam szerokim łukiem Twoje posty od teraz, chociaż raz pisałem to wcześniej, to teraz się przy tym utwierdzę.

Wracając do sprawy, jakbym odsyłał im węże to wyślę ze słownikiem i krótką gramatyką angielskiego:
"I cannot believe, friend. I`m totally sorry for my inconvience!! We need to get this problem resolved. I would not left you with that so do not worry friend, but You need to wait few days, 2-3, because there is free summer-time for our employers. You`ve mentioned that there was an accidence with vacuum with our hoses. It is impossible to get vacuum in water-cooling system in good-condition exploatation. Please try to imagine what will be if there will be no air and no water - is it?"

fedex
2 gwiazdki

Post 23 lip 2014, o 01:19

Chyba się doigrasz,bo bardzo się prosisz.Lepiej zebym cię nie spotkał,bo wtedy napewno zmienisz zdanie - idę o zakład,może ktoś obstawi ,to będą zwroty za to gówno ,które sprzedajesz. :chair:

fedex
2 gwiazdki

Post 23 lip 2014, o 01:53

I jeszcze jedno:
Art. 24.
Kto, za pomocą technicznych środków reprodukcji, kopiuje zewnętrzną postać produktu lub tak skopiowany wprowadza do obrotu, stwarzając tym możliwość wprowadzenia klientów w błąd co do tożsamości producenta lub produktu, czym wyrządza poważną szkodę przedsiębiorcy,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. [quote]
"Skończ już te swoje wywody, bo sprawa jest w toku, a Ty już pewnie zgłosiłeś zawiadomienie o przestępstwie, którego nie było, na podstawie paragrafu, który w KC i KK nigdy nie istniał.Saiti "
Doucz się wiejski filozofie, jednak istnieje.A teraz opinia znanego prawnika,mojego kolegi :
"Sprzedaż podróbek jest przestępstwem, za które grozi nawet kara pozbawienia wolności do 2 lat. W tej sytuacji należy odstąpić od umowy i niezwłocznie powiadomić policję lub prokuraturę, w związku z czym sprzedający będzie miał poważne problemy."
Ja nigdzie nie pójdę ,swoje problemy załatwiam w inny ,bardziej bezpośredni i skuteczny sposób ( nie mam czasu na sądy ),ale może ta informacja przyda się komuś, kto robił z tobą "interesy" i czuje się niezbyt usatysfakcjonowany. :lol:

Guta
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: gc8d

Post 23 lip 2014, o 08:51

fedex pisze: Ja nigdzie nie pójdę ,swoje problemy załatwiam w inny ,bardziej bezpośredni i skuteczny sposób ( nie mam czasu na sądy ),ale może ta informacja przyda się komuś, kto robił z tobą "interesy" i czuje się niezbyt usatysfakcjonowany. :lol:
Jaki spięty forumowicz,weź się chłopie ogarnij,może w swoim mniemaniu pomagasz pokrzywdzonym forumowiczom,ale pisząc w ten sposób wywołujesz tylko współczucie dla sprzedawcy i politowanie dla siebie.
Niech Twój kolega prawnik przeczyta co tu piszesz i w jakiej formie,zapewne doradzi Tobie subtelną zmianę melodii.

fedex
2 gwiazdki

Post 23 lip 2014, o 11:58

Chłopie nie bardzo wiem ,po co zabierasz głos w sprawie ,która zupełnie Ciebie nie dotyczy. Odejdz w pokoju - miłego dnia.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 23 lip 2014, o 17:16

fedex, nie bardzo rozumiem po co robisz tą awanturę. Z tego co widzę, panowie próbują rozwiązać problem, a podgrzewanie atmosfery wcale tego zadania nie ułatwi.

Jeszcze bardziej nie rozumiem tej wypowiedzi:
fedex pisze: Chłopie nie bardzo wiem ,po co zabierasz głos w sprawie ,która zupełnie Ciebie nie dotyczy. Odejdz w pokoju - miłego dnia.
bo o ile wiem, Ciebie także nie dotyczy.

blackdogwwl
1 gwiazdka
Auto: NISSAN PRIMERA combi/Subaru Impreza STIMy04USA

Post 25 lip 2014, o 19:00

I jak coś wiadomo?

Saiti
1 gwiazdka

Post 25 lip 2014, o 22:58

Gość mi napisał, że wyślą te przewody. Także teraz tylko kwestia dogadania. Najwyżej ja do tego dopłacę, ale do wychodzenia z twarzą pieniędzy się nie liczy. Dywagacje mam tylko czy czekać na chińską pocztę 30 dni czy się chwilę wstrzymać, bo niedługo będę jeszcze znajomemu ściągał graty i szło by kurierem. Wybiorę korzystniejszą drogę.

Natomiast ważna sprawa - chciałbym, abyście poświęcili chwilę i spróbowali spasować pozostałe przewody. Przynajmniej zobaczyć które są od czego i postarać się podesłać mi fotki. I ogólnie dowiedzieć się, czy Wasze silniki są totalnie inne i mają totalnie inaczej rozprowadzony układ chłodzenia czy nie.

Poza tym - liczę, że ktoś mi podeśle jeden niepasujący przewód. Sprawdzę u siebie w pracy jakie to faktycznie ciśnienie wytrzymuje i jak działa z podciśnieniem. Ale to kwestia na później. U nas w Hondach sprawa jest prosta. Węże z silnika 1.5 z 92 roku pasują do silnika 1.6 czy 1.4 z 2000 roku. Wszystko zamienne. Wydaje mi się, że i w Subaru fabryka nie projektowała 454646 rozwiązań układu chłodzenia dla każdego silnika, ale to musicie jakoś sami sprawdzić :< Popatrzę po oryginalnych SAMCO, postaram się ugrać jak najwięcej.

mcc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX seria+

Post 25 lip 2014, o 23:28

Ma byc gruby i sztywny - czyli do masy musza dodac permen king i bedzie gitares :mrgreen: :wall:

Pzw,
MCC
no pain, no gain

http://www.pundit.pl - INTELIGENTNY BUDYNEK

badylSTI
1 gwiazdka

Post 26 lip 2014, o 00:53

Napisałem wcześniej ze grubość jest taka sama a i sztywność wydaje sie podobna, nie może być za sztywny bo bedzie albo pekal albo wyrywał kruciec z chłodnicy.
Moim zdaniem te przewody sa b.dobre, nic im nie brakuje po prostu jest klopot z dopasowaniem do konkretnego modelu. Te dwa grube bez problemu można założyć i w GC i GD, a reszta jest za bardzo pochowana aby z pewnościa stwierdzic ze na pewno pasują.
Z tego co mi sie wydaje to dostaliśmy przewody z modelu GC zamiast GD.
I tyle. :)

Saiti
1 gwiazdka

Post 28 lip 2014, o 23:56

Badyl, czy mógłbyś podesłać mi fotkę wszystkich niezamontowanych przewodów?

blackdogwwl
1 gwiazdka
Auto: NISSAN PRIMERA combi/Subaru Impreza STIMy04USA

Post 29 lip 2014, o 14:44

Badyl podrzuć mu te fotki :) Bo jak kurcze nie mam kiedy :(

badylSTI
1 gwiazdka

Re: Odp: [ZG] Przewody SamcoSport

Post 29 lip 2014, o 19:24

Saiti maila Ci wyslalem ze zdjeciem, ktore i tu wkleje. Te przewody mi na razie zostaly. Ciężko jest je dopasowac tak o, trzeba dużo rozbierać. Na razie nie mam weny. Zamontowalem 3 w czym 1 duzo przyciąłem. 1 wydaje mi sie ze bedzie pasowal wiec go zabralem i nie ma go na fotce. Reszta jak widac.

Obrazek

ODPOWIEDZ